Flavius Stoican scrie istorie la Viitorul Pandurii, însă n-a uitat de Pandurii: ”E loc pentru două echipe în Târgu Jiu.” Ce-i dorește antrenorul fostei sale echipe, pe care a retrogradat-o din Liga 1

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 29 Dec. 2020, 13:41 Liga 2
Flavius Stoican scrie istorie la Viitorul Pandurii, însă n-a uitat de Pandurii: ”E loc pentru două echipe în Târgu Jiu.” Ce-i dorește antrenorul fostei sale echipe, pe care a retrogradat-o din Liga 1

Antrenorul surprizei primei părți a actualei ediții a Ligii 2, echipa Viitorul Pandurii Târgu Jiu, nu a uitat că în trecut a condus chiar marea rivală a prezentei sale formații. Flavius Stoican (44 de ani) nu a avut rezultate grozave pe banca celor de la Pandurii Târgu Jiu, însă acum, chiar dacă îi este rival, nu îi dorește retrogradarea sau, mai rău, dispariția, având în vedere problemele pe care le tot întâmpină de o bună perioadă de timp.

Târgu Jiu are de puțin timp două echipe participante în aceeași competiție. Clubul fanion al orașului și al județului Gorj este Pandurii, fostă vicecampioană a României, o formație care de câțiva ani se chinuie să supraviețuiască și de curând și-a pierdut încă doi membri asociați, Primăria Târgu Jiu și Consiliul Județean Gorj. În schimb, Viitorul Pandurii, fostă ACS Șirineasa și Energeticianul, plecată din Vâlcea și trecută prin Hunedoara până să ajungă în Gorj, este considerată o clonă a grupării alb-albastre, una care așteaptă decesul ”pandurilor” pentru a-i lua locul.

Flavius Stoican face minuni cu Viitorul Pandurii, dar e cu gândul și la Pandurii

Stoican a pregătit Pandurii în perioada ianuarie-iunie 2017, fiindu-i ultimul antrenor în Liga 1, în sezonul în care a retrogradat. Din august 2020, adică de la începutul actualului sezon, fostul fundaș a preluat Viitorul Pandurii și reușește să aibă rezultate remarcabile. Actuala sa echipă se află pe locul 2 după 15 etape, în timp ce Pandurii ocupă ultima poziție în clasamentul la finalul primei părți a campionatului 2020/2021.

Diferența dintre cele două echipe este de 19 puncte (26 față de 7) în acest moment, Viitorul Pandurii având chiar un meci în minus disputat față de Pandurii. Șansele echipei fanion a Gorjului de a se salva sunt minuscule în acest sezon, însă Flavius Stoican nu și-ar dori ca principala reprezentantă a orașului Târgu Jiu să pice în Liga 3.

”Cu siguranță ar fi o pierdere dacă Pandurii nu își va reveni, dar important este să nu cedeze. La un moment dat, am văzut că s-a pus problema că ei să nu mai continue în Liga 2 și asta nu ar fi fost normal din punctul meu de vedere. Sunt oameni care muncesc acolo, sunt jucători care își doresc să facă performanță. Până la urmă, este important și ce au ca obiectiv și cred că unul dintre obiectivele lor, nu numai din punct de vedere financiar, este să mențină echipa în Liga a 2-a”, spune Stoican, citat de Pandurul.

Marin Condescu, principalul creditor al clubului Pandurii, și Flavius Stoican, antrenorul echipei Viitorul Pandurii, se salută pe terenul sintetic al Complexului Sportiv Municipal din Târgu Jiu. Foto: Andi Popescu / Sport Pictures

”E loc pentru două echipe în Târgu Jiu”

Flavius Stoican e de părere că rivalitate între Pandurii și Viitorul Pandurii ar trebui să fie doar pe teren, nu și în afara lui.

”E loc pentru două echipe în Târgu Jiu. Cred că este loc pentru toată lumea, important este ca echipa care merită să fie în Liga 2 sau în Liga 1 să arate aceste lucruri pe teren. Sunt orașe care au mult mai multe echipe, mă refer, în special, la cei din București”, a mai spus Stoican.

În actualul sezon, Viitorul Pandurii a învins Pandurii cu scorul de 4-3, după ce a fost egalată de la 3-0. Golul victoriei a fost reușit în minutul 90+4, dintr-un penalty controversat, al doilea primit de echipa lui Flavius Stoican în respectivul meci din etapa a 12-a a Ligii 2.

 

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 29 Dec. 2020, 13:41 Liga 2
Pe aceeași temă