Viitorul Pandurii a ratat accederea matematică în play-off, însă i-a îndeplinit pofta lui Stoican: ”Asta mi-am dorit. Suntem pe primul loc.” Cum râde de Petrolul și de ce îi place situația actuală din Liga 2: ”Așa e fotbalul frumos, să stăm cu stres, cu tensiune”

Marius ANGHEL, Mircea OGLINDOIU 22 Mar. 2021, 23:38 Liga 2

Viitorul Pandurii Târgu Jiu a fost la o victorie de accederea matematică în play-off-ul Ligii 2, prima echipă din campionat care să îndeplinească acest obiectiv, însă a remizat pe teren propriu cu FK Csikszereda, scor 0-0, și trăiește periculos în ultima rundă a sezonului regular.

Gorjenii au avut o primă repriză mai bună, cel puțin în privința ocaziilor de gol, însă Lixandru (26) și Paraschiv (38) nu au putut să bage mingea în plasă din apropierea porții. Partea secundă a fost mai echilibrată, cel puțin în privința ocaziilor de poartă, care au lipsit. Numai că finalul a fost unul tensionat, datorită arbitrajului.

Viitorul Pandurii a avut penalty la 0-0, FK Csikszereda a înscris pe final, iar golul i-a fost anulat eronat

Viitorul Pandurii trebuia să primească penalty în minutul 57, la scorul de 0-0, atunci când Dragu a picat în careu după ce a fost călcat pe gleznă de Bor, însă arbitrul a arătat simulare și cartonaș galben, eronat.

În minutul 86, a venit rândul Csikszeredei să fie dezavantajată. La o centrare în careu a lui Jebari, David Bor a înscris, iar arbitrul Mladinovici a arătat spre centru, validând golul, însă asistentul Florin Păunescu a indicat, după multe secunde, offside la o deviere și reușita a fost anulată. Reluările TV au arătat însă că nu a existat nicio deviere, iar golul a fost perfect valabil.

Altă fază controversată a avut loc în minutul 90+4, când Lixandru l-a tras pe Pinter din spate în fața careului, iar ciucanul a picat în careu. Arbitrul a arătat cartonașul roșu și lovitură liberă, nu penalty, decizia fiind una corectă, după reluările tv. Și această fază a fost îndelung contestată de harghiteni, fiindcă voiau penalty.

Flavius Stoican, după ce Viitorul Pandurii a urcat pe locul 1, dar încă nu e calificată matematic în play-off: ”Gândul nostru este mult mai departe”

La finalul jocului, chiar dacă echipa sa a ratat să devină matematic trecută în play-off, Flavius Stoican s-a declarat mulțumit de evoluția echipei sale, mai ales de faptul că a urcat pe locul 1, acolo unde își dorește să încheie sezonul.

”Suntem pe primul lor, asta mi-am dorit. Suntem pe primul loc. Acum așteptăm. Într-adevăr, mai este meciul acesta dintre Craiova cu cei de la Farul (n.r. – marți, de la ora 19:30), suntem atenți și gândul nostru este mult mai departe. Acum ne bucurăm, că este, totuși, un punct câștigat contra unei formații foarte bune. Este una dintre cele mai bune formații, să nu jignesc pe celelalte. Este cea mai bună formație cu care am jucat. Este bine organizată, care ne-a dat prea puține spații, dar cu toate astea am avut ocazii, am avut situații și nu am reușit să le fructificăm. Îi înțeleg și pe jucători, că nu este ușor să ai continuitate. Totuși, există o oarecare presiune pe umerii lor și atunci e normal ca momentele în care sunt acolo, în fața porții, să nu mai ai atât de multă luciditate, să mai fi relaxat, când trebuie să o faci”, a spus Flavius Stoican la conferința de presă.

Flavius Stoican continuă ca antrenor la Viitorul Pandurii: ”Mergem mai departe, dăm drumul la treabă”

Antrenorul celor de la Viitorul Pandurii a ieșit din carantină, după ce a fost infectat cu COVID-19 și continuă ca antrenor, după o săptămână în care au fost tot felul de zvonuri că a fost demis pentru câteva ore și că i s-a găsit deja înlocuitor.

”Eu rămân în continuare, atâta timp cât oamenii sunt mulțumiți de ceea ce fac eu, merg cu acești băieți în continuare. Sunt mulțumiți, mi-au spus că nu e niciun fel de problemă. Am spus ce am avut de spus. Oamenii m-au contactat atunci și mi-au spus că există acea dezamăgire, supărate. Am clarificat, am zis că nu, nu e adevărat și a zis că mergem în continuare. Mergem mai departe, dăm drumul la treabă. Gata.

Poate să stea oricine pe bancă (n.r. – referitor la faptul că pe banca tehnică a echipei sale a apărut, acum pentru al doilea meci, un team manager, Gabriel Răscol, despre care s-a spus că ar prelua el postul de principal). Poate să vină oricine, și pe bancă, și în tribună și antrenor, tot ce vor. Eu, atâta timp cât sunt cu jucătorii mei, cu jucătorii pe care îi antrenez, jucătorii acestui club, pe care eu îi apreciez foarte tare, poate să vină oricine. Și Berlusconi, și Mourihno, și Pep Guardiola, toată lumea. Atâta timp cât zice: «Dă-i drumul la treabă!», îi dăm drumul la treabă cu băieții mei”, a declarat Stoican.

11 echipe implicate încă matematic în lupta pentru play-off, cu o etapă înainte de final: ”Așa e fotbalul frumos, să stăm cu stres, cu tensiune”

Chiar dacă s-a mai dus o etapă din sezonul regular, penultima, în lupta pentru play-off au rămas aceleași 11 echipe, chiar dacă unele au șanse mici, iar altele foarte mari. În ultima rundă, de weekendul următor, matematic se poate întâmpla orice.

Flavius Stoican a făcut o comparație cu situația de la Petrolul, fosta sa echipă, și își laudă actuala formație pe care o antrenează.

”Să nu uităm că noi am plecat la drum și nu ne știa nimeni sau nu ne dădea nimeni nicio șansă, iar acum suntem pe primul loc și alte echipe cu nume au ajuns acum să fie cu certuri. Am văzut pe la televizor, am văzut prin ziare. Certuri, suporteri dezamăgiți, iar noi suntem pe primul lor (n.r. – se referă la Petrolul, echipă pe care a antrenat-o și el sezonul trecut și unde nu a avut rezultate).

Este un campionat foarte strâns acum, la final, și nu credea nimeni că se duc cele 10 echipe, sau câte au mai rămas în cursă, până în ultima etapă. De aceea este mult mai frumos. Așa e fotbalul frumos, să stăm cu stres, cu tensiune. Asta este. Și noi ne-am dorit foarte tare, am avut ocazii, dar și ei sunt o echipă foarte bine organizată și de aceea, până la urmă, sunt bucuros că până la urmă e un rezultate echitabil. Nu sunt ipocrit”, e de părere Flavius Stoican.

Meciul decisiv pentru play-off, la Călărași: ”Ne ducem să jucăm fotbal și vom vedea ce va ieși”

În ultima etapă a sezonului regular, Viitorul Pandurii va evolua duminică, de la ora 15:00, în deplasare la Dunărea Călărași, echipă care e pe locul 5, la un punct în spate. Pentur acest joc, Flavius Stoican încă nu știe ce lot va avea la dispoziție, însă cu siguranță nu se va baza pe Mihai Lixandru, eliminat la această partidă cu FK Csikszereda.

”Oros mai trebuie încă să mai stea, pentru că a ieșit din nou pozitiv și Copaci, condoleanțe și pe această cale, căruia i-a murit tatăl. În rest, văd cine este valid astăzi, după să vorbesc și cu domnul doctor, să vedem ce spune și apoi să vedem pe cine vom miza. Ne ducem la Călărași să jucăm fotbal și vom vedea ce va ieși”, a spus Flavius Stoican, care și-a revenit după ce a fost infectat cu COVID-19 și a ratat meciul trecut, cu Ripensia: ”Acum sunt bine, sunt foarte bine. Am avut niște simptome, au trecut, acum sunt ok.”

Cu 32 de puncte, Viitorul Pandurii a urcat, cel puțin până mâine seară, pe primul loc în clasamentul Ligii 2, devansând la goluri marcate echipa ASU Poli, golaverajul fiind unul asemănător: 31-25(+6) față de 18-12(+6).

Foto: Bogdan Craioveanu (Accent TV) și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-fk-csikszereda-se-joaca-de-la-ora-1930-echipa-gorjeana-poate-fi-prima-calificata-matematic-in-play-off-19175712

https://liga2.prosport.ro/seria-1/decizia-controversata-de-arbitraj-din-finalul-meciului-viitorul-pandurii-fk-csikszereda-l-a-suparat-pe-valentin-suciu-isi-iau-barenul-merg-acasa-mergem-si-noi-acasa-cu-coada-int-19175768

Marius ANGHEL, Mircea OGLINDOIU 22 Mar. 2021, 23:38 Liga 2
Pe aceeași temă