Flavius Stoican a fost categoric după egalul obținut de ACSM Reșița contra CSC Dumbrăvița: ”Îmi doresc mult mai mult. Pe hârtie noi eram favoriți.”

Anda DELIU 11 Aug. 2024, 01:07 Liga 2

ACSM Reșița a remizat la scorul de 1-1 cu CSC Dumbrăvița în derby-ul Bantului, disputat în runda a doua a sezonului regular.

Rezultat ce a adus supărare în Valea Domanului, unde, după joc, fețele erau puțin posomorâte, căci pretențiile sunt mai mari, mai ales că s-a obținut dreptul de promovare prin schimbarea formei juridice a clubului.

Flavius Stoican a spus că echipa sa poate juca mult mai bine de cât a arătat sâmbătă contra Dumbrăviței.

Flavius Stoican crede că Reșița putea închide jocul cu Dumbrăvița mai ușor

Din minutul 2, Andrei Burlacu a marcat, dar timișenii au egalat în minutul 12, prin Fabiano Cibi. Răzvan Morariu i-a lăsat pe oaspeți în inferioritate din minutul 77, lucru nespeculat de Reșița.

”Am întâlnit o echipă pragmatică, care s-a apărat destul de bine. Au avut câteva faze de contraatac pe pierderea balonului a noastră. Așa au reușit și să egaleze. Noi am avut mingea în posesie, o pasă greșită, pasă lungă, contraatac, gol! Am început destul de bine meciul, cu 1-0, și am avut la 1-0 capul lui Lascu, care putea să facă 2-0. Una peste alta, în evoluția echipei se poate și mai bine. Asta le-am spus și în vestiar. Chiar dacă pe final am avut câteva situații: bara lui Lascu, capul lui Moussa, au fost câteva situații. Dar îmi doresc mult mai mult. Chiar dacă întâlnim o echipă care se baricadează în apărare. Trebuie să fim atât de lucizi, să ne creăm situații, tot ceea ce facem la antrenament să văd în timpul jocului. Dar acesta e fotbalul. Acum câteva zile am fost fericiți (n.r. – după debutul în Liga 2 cuvictoria cu 2-0 contra FCU Craiova), se pare că astăzi e greu să ne mulțumim cu un punct. Am văzut astăzi o echipă a Dumbrăviței care s-a apărat foarte bine, supraaglomerat și au încercat să ne surprindă pe contraatac. Au reușit și de câteva ori. Dar, cu toate acestea, puteam să închidem jocul mai ales după 1-0 sau în a doua repriză, când am tratat fazele de poartă, pentru că am avut situațiile acelea și nu le-am fructificat. Până la urmă, acesta este fotbalul, trebuie să încurajezi și în momentele delicate. Să știți că nu sunt fericiți că am acumulat în primele două etape mult mai mult, adică 6 puncte. Dar acesta e fotbalul”, a declarat Stoican despre meci.

”E vorba de a nu mai trata superficial sau de sus echipele care sunt mai slab cotate”

Stoican a precizat ce mentalitate vrea să imprime echipei. ”Fiecare meci are istoria lui. Fiecare jucător are starea lui de spirit în ziua respectivă. Astăzi au fost situații care clar trebuie îmbunătățite sau să fim mult mai atenți la lucrurile acestea simple, pentru că le tratăm superficial. Pase din acestea simple le greșim și atunci avem de îmbunătățit și lucrul acesta. Cu siguranță, e vorba de a nu mai trata superficial sau de sus echipele care sunt mai slab cotate. Pe hârtie noi eram favoriți. Și nu vreau lucrul acesta. Vreau să tratăm 100 la sută că primul sau următorul meci este și ultimul”, a detaliat ”principalul” Reșiței.

Despre schimbarea de fundaș central de la pauză, Elton da Silva cu Bocșan, Stoican a explicat că brazilianul suferit o accidentare: ”Elton a avut o durere încă de la startul partidei la gamba. S-a resimțit. Păcat că nu am continuat cu el sau el nu a fost în deplinătatea forțelor.”

Arbitrul Bogdan Neculcea, hiuduit de galerie

La câteva atacuri succesive ale cărășenilor, arbitrul bucureștean Bogdan Neculcea a tot dictat fault în atac, iar galeria a trecut la huiduieli.

Per ansamblu, deloc o prestație fantastică a centralului, iar Flavius Stoican a spus că l-a nemulțumit și că nu a știut să se impună în fața adversarului care trăgea de timp.

”Așa s-a văzut la momentul respectiv. Arbitrul așa a decis. Singurul lucru pe care aș fi vrut să-l influențeze un pic a fost viteza de joc. Prea mult stat pe jos! Puteau ei să forțeze, jucătorii. Mă refer la arbitraj. Dar, în rest, nu am ce să comentez, dacă omul a văzut fault. Dar putea să-i grăbească în momentul în care stăteau pe jos. Și așa, ritmul partidei nu este unul cu o viteză foarte mare, căldura, și au venit și ei și au mai stat pe jos. Arbitrul putea să facă lucrul acesta. Dar nu căutăm alibi. Noi trebuie să ne uităm în ograda noastră să vedem ce putem să îmbunătățim și să nu mai ratăm superficial anumite situații”, a punctat antrenorul Reșiței.

ACSM Reșița are lotul făcut, dar ar legitima un Drăghiceanu în secunda 2!

Despre transferuri, nu mai sunt mari planuri în Valea Domanului. ”La momentul acesta, lotul este 100 la sută. Acum să mă ierte Dumnezeu, dacă apare vreun Drăghiceanu, îl aducem în secunda doi. Dar la momentul acesta lotul este definitivat. Sigur, mai trebuie să ne omogenizăm. Nu este ușor, sunt totuși șapte jucători noi care au venit. Dar, cu toate acestea, e un start de campionat bun. Dar trebuie un pic schimbat mentalitatea, că nu suntem echipa care intrăm pe teren pe vârfuri și batem orice adversar, mai ales în Valea Domanului. Scorul mă face să cred asta și în anumite situații. Am început meciul destul de bine. I-am văzut dornici, am marcat. A plecat Burlacu cu o pasă senzațională a lui Cioiu. Am plecat pe spațiu liber, golul de 1-0. Totul era… Apoi, ușor-ușor, când ne vedem deja cu sacii în căruță, parcă există un moment de relaxare. Aici trebuie să umblu eu. Ei trebuie să conștientizeze că ceea ce le spune eu sunt lucruri adevărate. Putem mult mai mult decât am realizat anul trecut. Au demonstrat. Dar e important să tratăm fiecare meci ca și când ar fi ultimul”, a punctat Flavius Stoican.

ACSM Reșița, în remiza cu CSC Dumbrăvița: M. Goga – Elton da Silva (Bocșan 46′), Dudea (cpt.), Rimovecz – Al. Negru (Doană 86′), Tucaliuc (Haită 69′), Cioiu, Chera – Lascu, Andr. Burlacu (Ant. Suciu 86′) – M. Angelov (Samake 57′). Rezerve neutilizate: Dincă – Jerdea, D. Fărăgău, Dolghi.

Urmează meciuri cu Ghiroda, în Cupă, și Steaua, în campionat

Cu 4 puncte acumulate în primele două etape,, ACSM Reșița e pe locul 4 în Liga 2, momentan, la egalitate cu alte patru echipe.

Miercuri, de la 17:30, trupa din Valea Domanului joacă la Ghiroda în Turul 3 al Cupei României, contra CSC Ghiroda și Giarmata Vii (Liga 3).

Apoi, în campionatul Ligii 2, are următorul joc programat în data de 20 august, marți, de la la 19:00, la București, cu Steaua.

Foto: ACSM Reșița

Anda DELIU 11 Aug. 2024, 01:07 Liga 2
Pe aceeași temă