FK Csikszereda s-a vindecat miraculos de COVID-19, în șapte zile: din 11 infectări au mai rămas două. De unde au luat virusul și situația critică de la juniorii ciucanilor, unde sunt 29 de rezultate pozitive

Răzvan STÎNGĂ 14 Oct. 2020, 16:52 Liga 2
FK Csikszereda s-a vindecat miraculos de COVID-19, în șapte zile: din 11 infectări au mai rămas două. De unde au luat virusul și situația critică de la juniorii ciucanilor, unde sunt 29 de rezultate pozitive

Pandemia de COVID-19 a lovit și la FK Csikszereda, dar, în mod surprinzător, cei care au contractat virusul s-au vindecat repede. Dacă săptămâna trecută erau identificate 11 cazuri, fără ca clubul să spună la momentul respectiv numărul infectaților, marți, când a avut loc o nouă verificare, doar două teste au mai fost pozitive. Probleme mari sunt la echipele sub 17 și sub 19 ani, potrivit Szekelyhon, care a discutat cu președintele clubului, Zoltan Szondy.

Jucătorii de la echipa mare ar fi luat virusul de la un șofer. Zoltan Szondy: ”A fost singurul caz pozitiv la acea verificare”

La juniori situația e destul de gravă și se pare că la o testare efectuată luni, nu mai puțin de 29 de rezultate au fost pozitive. Dintre acestea, 25 au fost depistate la jucători, trei la antrenori și unul în cazul unei alte persoane din club. Zoltan Szondy și-a expus părerea.

”Din cunoștințele mele, sportul este singura ramură care trebuie să facă teste atât de des. Noi nu îi testăm doar pe cei din cadrul clubului, ci și pe cei cu care intrăm în contact des. Având în vedere acest lucru, am testat, de exemplu, șoferul unui autobuz care a condus jucători de la seniori, care oricum nu este angajatul nostru și a fost singurul caz pozitiv la acea verificare. Atunci mi s-a dovedit că șoferii de autobuz nici măcar nu aveau nevoie să fie testați, deși întâlnesc zilnic o mulțime de oameni, mai mulți decât un fotbalist.

Astfel, este firesc ca din moment ce testăm la fiecare două săptămâni, să ne apară cazuri din această cauză. În plus, avem reguli stricte și, deși nu se poate exclude complet faptul că nu vom transmite infecția nimănui, gândiți-vă doar câte persoane s-au întâlnit cu șoferul de autobuz amintit”, a declarat președintele echipei FK Csikszereda.

FK Csikszereda ar putea disputa meciul din etapa următoare cu Unirea Slobozia

Anunțul că din cei 11 infectați au mai rămas doar doi este unul surprinzător, în contextul în care în mod normal se stă în izolare două săptămâni și se efectuează o testare la fiecare șapte zile, fiind nevoie de două rezultate negative pentru a fi considerat scăpat de infectare.

Astfel, datorită acestei vești, FK Csikszereda ar putea juca în următoarea etapă, cu Unirea Slobozia, sâmbătă, după ce runda trecută a obținut amânarea partidei din deplasare cu SCM Gloria Buzău din cauza acestei probleme. Precedentul meci al ciucanilor a avut loc pe 6 octombrie, în Cupa României, cu AFC Odorheiu Secuiesc, când au câștigat cu 2-0.

Conform sursei amintite, la ultima testare au fost verificate 160 de persoane din cadrul clubului.

Foto: FK Csikszereda și Szekelyhon

 

 

Răzvan STÎNGĂ 14 Oct. 2020, 16:52 Liga 2
Pe aceeași temă