FK Csikszereda recunoaște că are mai multe cazuri de COVID-19 în rândul jucătorilor. Meciul cu SCM Gloria Buzău a fost amânat

Răzvan STÎNGĂ 09 Oct. 2020, 12:55 Liga 2
FK Csikszereda recunoaște că are mai multe cazuri de COVID-19 în rândul jucătorilor. Meciul cu SCM Gloria Buzău a fost amânat

Virusul COVID-19 a fost identificat și în rândul jucătorilor echipei FK Csikszereda. Clubul din Miercurea Ciuc a emis un comunicat de presă, joi seară, în care anunță că mai mulți fotbaliști au contractat virusul. În același timp, din acest motiv, solicită reprogramarea meciului de sâmbătă, din campionat, cu SCM Gloria Buzău, din deplasare.


UPDATE: Partida dintre SCM Gloria Buzău și FK Csikszereda, care trebuia să se desfășoare sâmbătă, 10 octombrie 2020, de la ora 11:00, în etapa a 7-a a Ligii 2, nu va avea loc. Jocul a fost amânat și va fi reprogramat la o dată ulterioară, după ce trupa din Miecurea Ciuc a cerut federației acest lucru, fiindcă are mai multe cazuri de COVID-19 în lot.

Este al treilea meci din această etapă care a fost amânat din cauza noului coronavirus, după ASU Poli – Dunărea Călărași și Aerostar – Viitorul Pandurii. Nici jocul Pandurii – Farul nu se joacă, fiindcă echipa gorjeană a fost exclusă din campionat, în timp ce Petrolul – CSM Slatina a fost amânat pentru data de 28 octombrie, fiindcă gazonul stadionului ”Ilie Oană” este protejat pentru următorul meci al naționalei României.

Restul programului meciurilor etapei a 7-a le poți vedea AICI.


Jucătorii testați pozitiv sunt în izolare 

În acest moment, conform informațiilor oferite de FK Csikszereda, toți cei testați pozitiv se află în izolare până la o nouă verificare, care va avea loc vineri.

Ciucanii nu au anunțat câte cazuri cu noul coronavirus au fost identificate, dar acestora li se poate adăuga încă unul. Szondi Botond (18 ani) a fost convocat la lotul echipei naționale a României U19, unde au fost depistate două cazuri pozitive în rândul jucătorilor.

”Echipa din Liga a 2-a FK Csikszereda solicită amânarea meciului din campionat de sâmbătă, din cauza infecțiilor cu coronavirus.

Directorul sportiv Szilard Cseke a declarat că sunt prea multe teste pozitive, așadar lotul este incomplet și, prin urmare, se cere amânarea meciului împotriva Gloriei Buzău. El a adăugat că niciunul dintre jucători nu a fost internat în spital, pentru că din fericire au simptome mai ușoare. Toată lumea a fost izolată și respectă în totalitate reglementările la momentul actual. După cum se știe, FK Csikszereda testează în mod constant jucătorii, membrii personalului și personalul de serviciu, iar mâine va avea loc un alt test pentru coronavirus.

Între timp, Federația Română de Fotbal a anunțat că în lotul echipei naționale U19 au fost depistate cazuri de COVID-19 pozitive și meciurile de pregătire au fost anulate. Fotbalistul echipei FK Csikszereda, Szondi Botond, a fost și el convocat la lotul naționalei U19”, se arată într-un comunicat emis de FK Csikszereda.

Miercuri, cu o zi înainte de precizările făcute de echipa din eșalonul secund, Liga2.ro a scris în exclusivitate despre numeroasele cazuri pozitive. Contactat telefonic, după informațiile aflate pe surse, antrenorul Valentin Suciu a declarat că este vorba de un singur caz de COVID-19 în rândul jucătorilor și despre care se știa cu câteva zile înaintea meciului din Cupa României, de marți.

Pentru un singur caz pozitiv, un meci nu poate fi amânat, ceea ce înseamnă că Suciu nu a spus adevărul, iar managerul sportiv Eugen Pîrvulescu, cel care fusese indicat ca persoană care poate spune mai multe despre situația clubului din Miercurea Ciuc, nu a răspuns apelurilor telefonice.

Valentin Suciu, despre meciul din Cupa României: ”Am primit acceptul DSP să jucăm, dacă nu îl primeam, nu aveam cum să jucăm”

Înaintea confruntării cu AFC Odorheiu Secuiesc, FK Csikszereda nu a făcut vreun anunț cu privire la starea de sănătate a jucătorilor sau că nu poate conta pe vreunul din ei. Astfel, fiind în imposibilitatea să joace partida de sâmbătă cu SCM Gloria Buzău, rămâne în picioare varianta ca fotbaliștii să fi fost testați chiar după duelul din Cupa României, lucru puțin atipic, pentru că echipele se verifică la un anumit număr de zile.

Nu pot să spun nimic, pentru că nu cunosc fenomenul. S-au făcut testări, mai departe trebuie să discutați cu clubul nu cu mine. Nu sunt îndreptățit să spun ceva de partea medicală și nici nu cunosc. Eu știam de un singur caz, mai departe nu știu nimic. Jucătorul respectiv știam că e bolnav, a stat separat. La el, putem spune că ne așteptam. De ceilalți nu pot să spun nimic pentru că nu știu. Sunt în necunoștință de cauză.

Jucătorul care se simțea rău era separat de mai mult timp. A venit rezultatul, era pozitiv, dar ne așteptam. Aveam suspiciuni și s-a și adeverit. După ce s-a simțit rău a fost separat, izolat.

(N.r. – Ulterior, ceilați jucători nu au mai făcut încă un test?) După, ceilalți jucători s-au testat, dar am primit acceptul DSP să jucăm, dacă nu îl primeam, nu aveam cum să jucăm.

(N.r. – Înaintea meciului din Cupa României, toate rezultatele au ieșit negativ în cazul celorlalți fotbaliști?) Din moment ce am jucat, fotbaliștii care erau apți au primit acordul DSP-ului. Altfel nu puteam să jucăm. Nu poți să participi la competiții dacă nu ai acceptul lor, a declarat Valentin Suciu pentru Liga2.ro, miercuri, după meciul din Cupa României.

Foto: FK Csikszereda 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-fk-csikszereda-a-confirmat-un-singur-caz-de-covid-19-valentin-suciu-stiam-doar-de-el-mai-departe-nu-cunosc-nimic-trebuie-sa-discutati-cu-clubul-nu-cu-mine-de-ce-a-fo-19151376

https://liga2.prosport.ro/seria-1/doua-meciuri-din-etapa-a-7-a-a-ligii-2-amanate-din-cauza-problemelor-cu-covid-19-care-e-situatia-echipelor-asu-poli-si-aerostar-19151572

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-alerta-in-liga-2-sumedenie-de-cazuri-covid-19-dupa-meciul-dintre-fk-csikszereda-asu-poli-timisoara-19151339

 

 

Răzvan STÎNGĂ 09 Oct. 2020, 12:55 Liga 2
Pe aceeași temă