Finanțatorul Ceahlăului, concluzii la final de an. Anton Măzărianu e mulțumit de parcursul și de jocul echipei în prima parte a sezonului: ”Suntem la un punct de play-off, nu renunțăm.” Ce spune despre antrenorul Cristian Pustai

Narcis POHOAȚĂ 05 Dec. 2023, 16:37 Liga 2
Finanțatorul Ceahlăului, concluzii la final de an. Anton Măzărianu e mulțumit de parcursul și de jocul echipei în prima parte a sezonului: ”Suntem la un punct de play-off, nu renunțăm.” Ce spune despre antrenorul Cristian Pustai

Nou-promovata ACSM Ceahlăul Piatra Neamț a încheiat anul 2023 pe locul 9 în Liga 2, cu 22 de puncte, la un singur punct de locul 6, ultimul care duce în play-off.

Dacă ar fi obținut măcar un punct în ultima etapă, la Slobozia, 1-2 cu Unirea, pe care l-ar fi meritat ținând cont de raportul ocaziilor clare, nemțenii ar fi iernat pe loc de play-off, însă chiar și așa echipa lui Cristian Pustai păstrează șanse de a accede în grupa pentru promovare.

Finanțatorul Ceahlăului trage concluziile la final de an. Anton Măzărianu: ”Am fost mult peste Slobozia”

Referindu-se la ultimul meci al anului (1-2 cu Unirea Slobozia, în deplasare), finanțatorul Ceahlăului, Anton Măzărianu, a declarat că nu are ce să le reproșeze jucătorilor, care au fost ca joc mult peste echipa de pe podiumul Ligii 2, Unirea Slobozia.

”Eu sunt mulțumit de joc, a fost un meci foarte, foarte bun făcut de băieți. Ei au fost puțin afectați de accidentarea lui Vișinar, vă dați seama, dar a fost un joc foarte bun. Nu am ce să le reproșez băieților, chiar am fost mult peste Slobozia și meritam chiar să câștigăm sau măcar un egal. Dar așa a fost să fie”, a declarat Anton Măzărianu pentru Liga2.ro.

”Sunt mulțumit de parcursul echipei”

Omul de afaceri nemțean care susține financiar echipa de sub Pietricica este mulțumit de parcursul echipei în prima parte a campionatului, dar admite că Ceahlăul putea fi mult mai sus dacă nu se pierdeau unele meciuri pe care le-a avut în mână.

”Ca impresie generală eu sunt mulțumit de cum a mers echipa în prima parte a campionatului. Într-adevăr, s-au pierdut niște puncte, am avut câteva meciuri în mână și am pierdut puncte după ce s-a ratat foarte mult. Și cu Slobozia am jucat foarte bine, și cu Șelimbăr, echipe de pe podium. Probabil și lipsa de experiență în Liga 2 și-a spus cuvântul. Sunt mai multe aspecte, dar per ansamblu eu sunt mulțumit de cum a mers echipa în acest sezon”, a continuat Anton Măzărianu.

”Suntem la un punct de play-off și avem un program relativ ușurel. Nu renunțăm”

Măzărianu a vorbit și despre lupta pentru play-off în care este angrenată cu șanse reale și echipa sa. Ceahlăul are de recuperat un singur punct în ultimele patru etape pentru a încheia sezonul regular pe unul din primele șase locuri.

”Avem un punct de recuperat până la locul 6 și avem un program relativ ușurel. Nu renunțăm! Vom încerca, o să ne pregătim bine iarna aceasta, încercăm să mai aducem și 2-3 jucători în axul central, un fundaș central, un mijlocaș central și un atacant. Sunt 6 echipe care se vor bate până la ultimul meci la play-off. Chiar dacă suntem acum pe locul 9, nu este relevant, pentru că suntem la doar un punct de play-off. Sunt 6 echipe care sunt acolo, campionatul actual e foarte echilibrat. Față de alți ani, în care erau aproape clare echipele din play-off, acum nimic nu e clar. Cu excepția primelor trei, care nu au cum să mai piardă play-off-ul, restul se joacă”, a spus, pentru Liga2.ro, șeful Ceahlăului.

În ultimele patru etape ale sezonului regular, Ceahlăul mai are de jucat la Chiajna, cu Concordia, acasă cu Dumbrăvița, la Miercurea Ciuc și din nou pe teren propriu cu Progresul Spartac.

Anton Măzărianu: ”Sunt foarte mulțumit de Cristian Pustai”

Anton Măzărianu s-a referit și la antrenorul Cristian Pustai, despre care a spus că este foarte mulțumit.

”Cristian Pustai este sub contract cu noi doi ani de zile. Sunt foarte mulțumit de activitatea dânsului și nu se pute problema să plece. Nici nu încape discuție. Felicit echipa, felicit jucătorii pentru modul cum au tratat jocurile de până acum. Sunt mulțumit. Totuși suntem o echipă care anul trecut pe vremea aceasta era în Liga a 3-a, fără șanse prea mari la promovare. Suntem singura echipă care a promovat după ce a intrat în play-off de pe locul 4”, a mai spus Măzărianu, care și-a exprimat speranța că echipa sa nu va mai rata penalty-uri atât de multe în ultima parte a campionatului: ”Aici nu mă întrebați (n.r. – de penalty-urile ratate, patru la număr), sunt și eu supărat. Când ieși pe teren probabil poarta e așa de mică… S-au pierdut câteva puncte pe niște penalty-uri ratate. Și la Slobozia, dacă s-ar fi înscris din acel penalty înainte de pauză cu siguranță meciul ar fi avut altă întorsătură. Dacă marcam, cu siguranță am fi câștigat acest joc.”

”Deocamdată, sunt singur. Nu mai cred în promisiuni”

Întrebat dacă Primăria Piatra Neamț sau Consiliul Județean Neamț vor veni alături de el pentru a susține financiar echipa în 2024, omul de afaceri nemțean a declarat că nu mai crede în promisiuni: ”Deocamdată sunt sigur, atât pot să vă spun. E foarte greu, dar asta este, mergem mai departe, nu renunțăm. Au fost promisiuni pentru anul viitor, dar nu mai cred în nicio promisiune. Deocamdată suntem singuri, vedem ce se întâmplă în perioada următoare.”

Foto: ACSM Ceahlăul Piatra Neamț

https://liga2.prosport.ro/seria-1/lui-stejarel-visinar-ii-expira-contractul-dar-va-continua-cu-ceahlaul-19295426

https://liga2.prosport.ro/seria-1/la-ceahlaul-s-a-intrat-in-vacanta-de-iarna-19295420

https://liga2.prosport.ro/seria-1/prima-declaratie-a-lui-stejarel-visinar-dupa-accidentarea-grava-19295402

https://liga2.prosport.ro/seria-1/visinar-accidentare-groaznica-in-meciul-unirea-slobozia-ceahlaul-19295253

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-pustai-reactie-dupa-unirea-slobozia-ceahlaul-2-1-19295224

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-a-castigat-cu-2-1-meciul-cu-ceahlaul-19295117

Narcis POHOAȚĂ 05 Dec. 2023, 16:37 Liga 2
Pe aceeași temă