Cristian Pustai, dezarmat după un nou meci în care Ceahlăul a ratat pe bandă rulantă și a pierdut: ”Ratăm faze care te pot duce la exasperare”

Ceahlăul Piatra Neamț nu s-a dezmințit nici în deplasarea de la Slobozia, cu Unirea, în ultima etapă din Liga 2 programată în 2023. Ca și în multe alte partide, elevii lui Cristian Pustai au jucat frumos, pe cartea atacului, dar au ratat exasperant, din toate pozițiile, iar la final nu s-au ales cu niciun punct. Deși ar fi meritat chiar trei, după cum a recunoscut chiar și Adrian Mihalcea.

Unirea Slobozia s-a impus cu 2-1 (1-0) și încheie anul pe podium, în timp ce nemțenii au nevoie de un final de sezon regular fără greșeală pentru a urca în primele șase.

Cristian Pustai, după eșecul Ceahlăului cu Unirea Slobozia: ”Avem o problemă la finalizare”

Condusă încă din start, chiar după faza în care l-a pierdut pentru mult timp pe căpitanul Stejărel Vișinar, ales cu o fractură la glezna piciorului stâng, Ceahlăul a dominat cu autoritate meciul desfășurat sâmbătă, în etapa a 15-a, și și-a creat foarte multe ocazii, ratate însă cu prea multă ușurință de către elevii lui Cristian Pustai.

După meci, antrenorul Cristian Pustai, extrem de afectat de accidentarea căpitanului său, cu greu și-a găsit cuvintele pentru a explica un eșec nemeritat. A admis că elevii săi au o problemă la finalizare, ratând meci de meci ocazii care, gestionate altfel, ar fi adus mult mai multe puncte în contul Ceahlăului.

”Am luat gol după întreruperea aceea, toți colegii lui și noi, de pe bancă, am fost un pic dărâmați după accidentarea lui Vișinar și a trebuit să pornim practic meciul de la 0-1. Dar am intrat în joc, am avut situații, am avut penalty, încă o ocazie mare a lui Llullaku, să nu mai zic de ocaziile din repriza a doua, care deja sunt exasperante. Suntem o echipă care practicăm un joc bun, care își creează ocazii, nu este meci să nu fi atacat și să nu fi avut cel puțin cinci ocazii clare de gol. Dar aici avem o problemă, la finalizare. Hai că e ghinion, ratezi 11 metri cumva, după care dai în bară din 4 metri, dai în portar, trece mingea milimetric pe lângă poartă, ratezi faze care te pot duce la exasperare”, a declarat Cristian Pustai, care a explicat ce s-a întâmplat la faza golului doi marcat de Slobozia: ”Am luat golul doi pe o fază în care noi încercam să mergem peste adversar. L-am trimis și pe Jalbă în față, dar jucătorul trebuie să înțeleagă că trebuie să plece nu în timpul acțiunii, ci la următoarele faze. A interpretat greșit mesajul și am primit golul doi.”

Ceahlăul, în eșecul cu Unirea Slobozia: Barna – Petkov, Jalbă, Vișinar (cpt.)(Tud. Oltean 16′, Copoț-Barb 80′), Al. Fărăgău, Forizs, Onișa (Petra 80′), M. Savu, Llullaku (P. Petre 64′), Pedro Albino, Cortelezzi. Rezerve neutilizate: Krell – Bacalu, Al. Anton, Joao Jaquite, Larrauri.

Nemulțumit de prezența echipelor fără drept de promovare în play-off. ”Nu e în regulă pentru campionat”

Cristian Pustai s-a referit și la lupta pentru play-off, exprimându-și nemulțumirea față de faptul că mai multe echipe fără drept de promovare vor arbitra lupta pentru promovare și în acest sezon.

În opinia sa, campionatul va avea de suferit în condițiile în care unele echipe nu vor avea motivație maximă în play-off.

”Mai sunt încă patru jocuri foarte importante. Dacă faci zce puncte sau nouă ești în play-off, dacă nu, nu! În schimb e aproape clară evitarea retrogradării, cu 25-26 de puncte te salvezi. Dar noi încercăm mai mult. Îți dorești mai mult, normal, mai ales că anul acesta este și o situație specială cu aceste echipe. Sunt cele două care clar sunt în play-off (n.r. CSC Șelimbăr și Corvinul, primele două clasate, nu au drept de promovare), mai sunt vreo două care pot să apară (n.r. – Steaua, CSM Reșița sau CSM Slatina). Și atunci nu e în regulă. Dar eu tot spun, poate mă mai trezesc și cu o penalizare. Cei de la Șelimbăr ar putea să ia vacanță până în vară, ar putea să testeze underi și nu știu dacă ar fi la fel campionatul. Nu spun că așa va fi, dar nu e în regulă. Jucătorii nu mai sunt motivați și s-ar putea ca la anumite meciuri să aibă o lipsă de motivație, ceea ce nu e în regulă pentru campionat, pentru spectatori, pentru competiție”, a explicat Pustai.

Ceahlăul încheie anul 2023 sub pozițiile calificabile în play-off

Ceahlăul, cu 22 de puncte acumulate după 15 etape, este, momentan, pe locul 8 în Liga 2, la egalitate cu Steaua (locul 7) și FK Miercurea Ciuc (locul 9).

Ultimele patru etape din sezonul regular se vor disputa în 2024, începând cu ultimul weekend al lunii februarie, iar Ceahlăul va mai întâlni: Concordia Chiajna (deplasare), CSC Dumbrăvița (acasă), FK Miercurea Ciuc (deplasare) și Progresul Spartac (acasă)..

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/stejarel-visinar-s-a-accidentat-grav-in-meciul-slobozia-ceahlaul-19295154

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mihalcea-s-ar-fi-multumit-si-cu-un-egal-din-meciul-unirea-slobozia-ceahlaul-19295208

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-a-castigat-cu-2-1-meciul-cu-ceahlaul-19295117

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-15-patru-meciuri-incep-la-ora-1100-cs-mioveni-joaca-pentru-mentinerea-pe-loc-de-play-off-19295047

Pe aceeași temă