Daniel Oprescu se aștepta ca Slatina să câștige la scor la Piatra Neamț: ”Nu-i puteam prinde într-un moment mai bun.” Cătălin Doman, autorul unui gol fabulos cu Ceahlăul

Narcis POHOAȚĂ 10 Aug. 2024, 19:18 Liga 2
Daniel Oprescu se aștepta ca Slatina să câștige la scor la Piatra Neamț: ”Nu-i puteam prinde într-un moment mai bun.” Cătălin Doman, autorul unui gol fabulos cu Ceahlăul

CSM Slatina a obținut, sâmbătă, prima victorie din acest sezon, 3-0 (3-0) în deplasare cu Ceahlăul Piatra Neamț, într-un meci contând pentru etapa a 2-a a Ligii 2.

Trupa lui Daniel Oprescu și-a asigurat succesul încă din prima repriză, când a marcat de trei ori prin autogolul lui Eugenio Bracelli (8) și dubla lui Cătălin Doman (21, din penalty, și 42).

Daniel Oprescu spune că se aștepta să câștige la scor la Piatra Neamț

Daniel Oprescu și-a făcut bine temele după ce a analizat jocul Ceahlăului în meciul de la Miercurea Ciuc. Și-a dat seama că e o pâine bună de mâncat cu fragila defensivă nemțeană și i-a ieșit.

În plus, Slatina l-a blocat bine pe cel mai periculos om al nemțenilor, Carl Davordzie.

”Ne așteptam la acest scor, sincer, pentru că nu puteam să-i prindem într-un moment mai bun. După o înfrângere la fel de usturătoare în prima etapă au arătat că nu au relațiile de joc bine conturate și era un moment favorabil să facem și noi un rezultat de maniera asta. E prima deplasare lungă în care am reușit să câștigăm, mă bucur că am gestionat cum trebuie această deplasare lungă. Nu e o surpriză pentru mine rezultatul de azi. Am anticipat că dacă vom juca în prima repriză așa cum am făcut-o cu cei de la Voluntari sau în pregătire cu FC Argeș, Craiova sau Steaua, putem să câștigăm fără probleme la Piatra Neamț”, a declarat Daniel Oprescu.

”Anul acesta nu mai vreau să ne scăldăm în mediocritate”

Acesta s-a arătat nemulțumit de faptul că echipa sa a primit acel gol în minutul 90+7 cu FC Voluntari și le-a transmis elevilor săi că în actualul sezon nu mai vrea mediocritate la Slatina.

”Sunt supărat că am primit gol în minutul 90+7 în etapa trecută. Chiar și acum le-am spus băieților în vestiar, pentru că și acolo am avut 1-0 și trei-patru situații în care puteam să decidem jocul încă de la pauză, chiar și în repriza a doua. Rămâne amărăciunea golului primit în minutul 90+7. Sper ca băieții să recupereze cele două puncte pierdute în meciurile viitoare, pentru că anul acesta le-am spus că nu mai vreau să ne scăldăm în mediocritate și sper că a înțeles toată lumea”, a completat Oprescu.

  • CSM Slatina, în victoria cu Ceahlăul: P. Toroc – Gherghe, Bărăitaru, C. Toma, Sil. Matei, Trașcu (D. Toma 87′), C-tin. Radu (Năstăsie 72′), Doman (cpt.)(D. Dragu 72′), Golofca (Riza 72′), Kayondo (Țîră 72′), I. Mitran. Rezerve neutilizate: Velcu – Dav. Savu, M. Cristea, Trică.

Cătălin Doman, gol fabulos contra Ceahlăului. Căpitanul Slatinei a ajuns la trei reușite în primele două etape. ”Este jucătorul care aduce farmecul și frumusețea fotbalului”

Daniel Oprescu a vorbit laudativ despre liderul echipei sale, Cătălin Doman, care la 36 de ani și jumătate trage efectiv Slatina după el. Doman a ajuns la trei reușite în primele două etape, iar contra Ceahlăului a marcat fabulos, cu un șut de la 35 de metri, direct în vinclul porții lui Brănescu.

Oprescu spune că după ce se va retrage, Doman are un loc asigurat în stafful său. ”Trebuie să recunosc că am un merit mare în treaba asta (n.r. – evoluțiile foarte bune ale lui Cătălin Doman), pentru că i-am revitalizat cariera. I-am și spus că anul acesta s-ar putea să fie cel mai bun an al lui și cel puțin după primele două etape pare că e pe drumul cel bun. Am spus și cu alte ocazii, după ce se retrage din cariera de fotbalist, Doman are un post asigurat în stafful meu la CSM Slatina.
Nu întâmplător Cătălin este liderul acestei echipe, căpitanul echipei. Și să știți că în toată perioada de pregătire a fost printre primii. Cred că dacă ar fi gestionat mai bine perioada de la 23 la 30 de ani ar fi putut să joace fără probleme și în Liga 1 chiar și acum. Este jucătorul care aduce farmecul și frumusețea fotbalului”, este de părere Oprescu, care a explicat și motivul pentru care l-a adus pe Golofca: ”Și Golofca, la fel. Atunci când l-am transferat, cel mai important a fost să văd că la vârsta lor ei încă sunt dispuși să alerge, pentru că noi suntem o echipă care aleargă destul de mult, ne organizăm bine defensiv și acesta a fost principalul lucru, să văd că este dispus la muncă.”

Obiectivul echipei din Slatina: o clasare mai bună decât în sezonul trecut

Daniel Oprescu s-a referit și la obiectivul echipei sale pentru sezonul actual. În condițiile în care Slatina nu are drept de promovare, antrenorul este conștient că un loc în play-off ar lăsa loc la discuții, astfel că își dorește o clasare în prima jumătate a clasamentului.

”Noi ne propunem să facem mai mult decât anul trecut, aș vrea o clasare peste mijlocul clasamentului, să fim acolo în primele șapte-opt echipe. Nu e un secret că suntem printre cele opt echipe fără drept de promovare, probabil că administrația o să lucreze în paralel cu construirea noului stadion, de la primăvară urmează să jucăm pe alt stadion, acesta se demolează și se va construi o arenă nouă la Slatina. În 2-3 ani vom avea stadion, sper să avem și drept de promovare, să avem și investitori privați, să putem să ne propunem și noi mai mult. Nu neapărat play-off, că dacă ne-am duce în play-off, fără drept de promovare iar ar apărea discuții inutile, cum au fost în sezonul anterior”, a punctat antrenorul formației din Slatina, care așteaptă de la echipa sa să fie constantă pe toată durata campionatului: ”Urmează meciul de Cupă și apoi acasă cu Viitorul Pandurii. Dacă batem, abia atunci putem vorbi de un început bun de campionat. Pentru că am mai făcut-o și în anii anteriori și după vreo două-trei etape am dat cu bâta-n baltă. Noi nu am vrea să fim o surpriză, ci să avem constanță în evoluții, constanța aduce și rezultate. Și etapa trecută am făcut un meci foarte bun 70 de minute, dar rămâne supărarea mea pentru acel gol primit.”

  • CSM Slatina este la al doilea sezon de Liga 2 de la revenirea în acest eșalon. În ediția 2022-2023 s-a clasat pe locul 4 în Grupa A a play-out-ului, cu 34 de puncte, echivalentul locului 12 la general. În ediția 2023-2024 a fost pe locul 4 în Grupa B a play-out-ului, cu 32 de puncte, echivalentul locului 14 la general.

Urmează meciuri cu ACS Lupii Profa și Viitorul Pandurii

4 puncte acumulate după primele două etape ale noului sezon de Liga 2 au CSM Slatina, CSC Dumbrăvița, ACSM Reșița, Steaua și CS Mioveni, în această ordine și în clasament, de la locul 2 la 6, departajarea fiind făcută de golaveraj.

Miercuri, de la ora 17:30, CSM Slatina joacă în deplasare la ACS Lupii Profa, marea surpriză a Cupei României, în acest sezon. Adverara trupei lui Oprescu este o nou-promovată în Liga a 4-a Olt, câștigătoare a fazei județene a Cupei și una dintre cele șapte câștigătoare ale Fazei Regionale.

Ulterior, în etapa a 3-a a Ligii 2, Slatina joacă acasă cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu, sâmbătă, de la ora 11:00. Gorjenii au un punct acumulat în primele două etape.

Declarația lui Daniel Oprescu după Ceahlăul – CSM Slatina 0-3:

Foto și video: Gelu Crăcană
Foto: CSM Slatina – Fotbal

Narcis POHOAȚĂ 10 Aug. 2024, 19:18 Liga 2
Pe aceeași temă