Foresta a aruncat prosopul, abandonează Liga 3 și trage obloanele! Nu mai retrogradează nimeni din Seria 1!

Marius ANGHEL 05 Mar. 2024, 23:25 Liga 3
Foresta a aruncat prosopul, abandonează Liga 3 și trage obloanele! Nu mai retrogradează nimeni din Seria 1!

Pauza de iarnă din sezonul 2023-2024 s-a dovedit devastatoare pentru Foresta Suceava.

Clubul bucovinean nu a reușit să supraviețuiască provocărilor, a ajuns în situația de a nu-mi mai putea continua activitatea, nu a mai avut bani să achite rata lunară către fostul său antrenor Ionuț Moșteanu, a fost penalizată cu 6 puncte și la începutul săptămânii în care urma să joace primul meci oficial din 2024 a aruncat ”prosopul” pe masa Federației Române de Fotbal.

Potrivit Gazeta de Suceava, Foresta a anunțat, marți, 5 martie 2024, federația de retragerea din campionatul Ligii 3, din motive financiare. Acest lucru poate fi remarcat și pe site-ul FRF, unde echipa nu este programată în meciul cu FC Bacău.

Foresta a înștiințat FRF că nu mai poate continua în Liga 3 și trage obloanele!

Copleșită de probleme financiare, care au împiedicat-o să-și reia activitatea sportivă în 2024, Foresta Suceava și-a pierdut jucătorii, antrenorii și a fost depunctată de FRF cu șase puncte până la acest moment din cauza neachitării ”ratei” lunare de 10.000 lei către fostul său antrenor Ionuț Moșteanu. La data de 6 martie avea termen să facă dovada plății către Moșteanu, altfel va primi o nouă penalizare cu 2 puncte, lucru care se va și petrece.

În moarte clinică, Foresta și-a comunicat către FRF situația fără ieșire în care a intrat, iar organizatorul campionatului Ligii 3 a luat la cunoștință despre asta și nu a mai programat-o în competiția care urmează să se reia sâmbătă, 9 martie, pentru echipele din Seria 1 (foto).

Trei etape mai erau de jucat din sezonul regular, iar Foresta ar mai fi întâlnit FC Bacău (acasă), CSM Bacău (deplasare) și Aerostar Bacău (acasă).

Fiindcă retragerea are loc în retur, cele trei jocuri pe care le mai avea de disputat echipa suceveană vor fi pierdute la ”masa verde”, respectiv câștigate cu 3-0 de adversare.

Seria 1 rămâne în opt echipe. Nimeni nu va mai retrograda la finalul acestui sezon

Din lider în Seria 1 și calificată matematic în play-off, așa cum a încheiat primele 15 etape ale sezonului regular, Foresta a ajuns între timp, în această pauză de iarnă, în urma scăderii celor șase puncte din cauza litigiului cu fostul său antrenor Ionuț Moșteanu, pe locul 3, cu 21 de puncte, sub CSM Bacău (25 puncte) și Bucovina Rădăuți (23 puncte).

Va înregistra o nouă penalizare cu 2 puncte în această săptămână, iar depunctările vor continua și după aceea, până la excluderea din competiție, chiar dacă Foresta a anunțat FRF că nu mai participă la meciuri.

Cum Foresta va pica în clasament până la finalul sezonului regular, pentru ultimele două locuri calificabile în play-off se vor lupta Știința Miroslava (19 puncte), CSM Vaslui (18 puncte), FC Bacău (15 puncte), Șomuz Fălticeni (15 puncte) și Aerostar Bacău (12 puncte).

În Seria 1 a avut loc deja o excludere din cauza a doua neprezentări în tur, a echipei Viitorul Darabani, astfel că în ultimele trei etape ale sezonului regular vor fi două echipe care vor sta în fiecare weekend. Cum în play-off merg primele patru clasate, în play-out vor rămâne să joace patru formații rămase active. În aceste condiții, din Seria 1 un va mai retrograda nimeni la finalul ediției 2023/24.

În vară a pierdut finala barajului de promovare în Liga 2. La Suceava a fost înființată ACSM Cetatea Suceava

Actuala Foresta Suceava a apărut în vara anului 2016, când și-a modificat numele din Rapid CFR Suceava, în încercarea de a-și schimba imaginea. Atunci se pornea un proiect prin care se dorea atragerea și oamenilor potenți financiar din județ, pe lângă autoritățile locale, iar ca președintele executiv era numit Dorin Goian. Echipa activa în Liga 2, de unde retrograda în vara anului 2018, iar de atunci s-a zbătut în Liga 3, pe mulți bani de la autoritățile locale, să promoveze la capătul fiecărui sezon.

În vara trecută, 2023, Foresta a fost cel mai aproape de revenirea în Liga 2, însă a pierdut finala barajului cu ACSM Ceahlăul Piatra Neamț.

Între timp, la Suceava, Tribunalul a acordat, la 12 ianuarie 2024, personalitate juridică entității ”Asociația Club Sportiv Municipal Cetatea 1932 Suceava”, care se dorește să se înscrie în Liga 4 în vară. Cel care a înființat această asociație este Marian Bordeianu, fostul vicepreședinte al Forestei, iar alături de el îl are pe Gabriel Clim, fostul președinte al Forestei. Cei doi și-au dat demisia de la Foresta în vara anului 2023, odată cu antrenorul Dorin Goian. Motivul? Tot problemele financiare pe care le avea clubul și mișcările făcute de membri fondatori.

Încheiem anul ca o familie, așa cum am fost și vom fi mereu, ultimul mesaj public al clubului Foresta Suceava, transmis prin intermediul paginii sale de Facebook, la data de 3 decembrie 2023, când intra în vacanța de iarnă și nu conștientiza ceea ce avea să urmeze apoi.

https://liga2.prosport.ro/liga-3/patru-fotbalisti-romani-pariori-la-sporting-rosioria-19301694

https://liga2.prosport.ro/liga-3/observator-frf-suspendat-si-amendat-dupa-ce-a-fost-denuntat-de-un-arbitru-19301684

https://liga2.prosport.ro/liga-3/s-a-pus-temelia-simbolica-pentru-viitorul-stadion-lego-al-timisoarei-19301661

https://liga2.prosport.ro/special/oradea-a-predat-amplasamentul-pentru-noul-stadion-19301535

https://liga2.prosport.ro/liga-3/foresta-a-inregistrat-o-noua-depunctare-19300420

Marius ANGHEL 05 Mar. 2024, 23:25 Liga 3
Pe aceeași temă