Final de infarct!

Liga2.ro 02 May. 2009, 14:56 Liga 2

Sucevenii au reușit egalarea în ultimul minut de joc și se țin cu dinții de un loc în Liga a II-a.O primă repriză ștearsă și un final incendiar au caracterizat lupta pe viață și pe moarte pentru rămânerea în liga secundă dintre Lotus Rocar și Cetatea Suceava.

Chiar dacă se anunța o partidă tensionată și extrem de disputată, spectatorii de pe stadionul Moldova din Roman nu prea au avut parte de fotbal în prima jumătate, doar ultimele cinci minute fiind ceva mai antrenante. Astfel, dacă echipa „gazdă” reușea să deschidă scorul dintr-o lovitură de la 11 metri prin Gheorghe Badea, sucevenii au avut și ei o fază interesantă în finalul reprizei, cerând penalty la o ieșire hazardată a portarului Măcelaru.

Cea de-a doua repriză a curs într-o notă de dominare categorică a echipei sucevene, care, la scorul înregistrat pe tabelă, vedea în fața ochilor Liga a III-a. Ocaziile periculoase au întârziat însă să apară, abia în minutul 72 elevii lui Ioan Radu aflându-se la un pas de a egala, Șuleru și Feraru ratând incredibil, ultimul luând la țintă transversala gazdelor. Sucevenii au reușit să marcheze când aproape nimeni nu se mai aștepta, în minutul 83, când Onciu a prins o „torpilă” de la 20 de metri care l-a lăsat fără replică pe Măcelaru.

Cetatea a făcut însă imediat pasul înapoi, și gazdele au avut nevoie de o singură fază de atac pentru a prelua din nou conducerea, Ionuț Radu făcându-i fericiți pe cei 50 de spectatori care au îndurat frigul și ploaia de la Roman.

Într-un final cu 4 minute de prelungiri arătate de la margine, în care sucevenii au atacat furibund, aruncându-se cu tot efectivul în careul adversarilor, salvarea a venit de la Sevaciuc, care a reluat mingea în plasă după o pasă cu capul venită chiar de la portarul Cetății, Rohețchi. Astfel, derby-ul suferinței de la Roman s-a încheiat nedecis, Cetatea rămânând astfel pe ultima poziție și fiind nevoită să transpire așteptând un joc favorabil al rezultatelor pentru a mai spera la o salvare miraculoasă.

„Mă bucur pentru acest rezultat, poate că puteam scoate mai mult, dar e bine și așa. Nu știu pe cine avantajează acest rezultat, dar e cert că șansele noastre nu s-au diminuat. Nici n-au crescut, ce-i drept, dar, luptăm în continuare, nu e nimic pierdut”, Ioan Radu, antrenor Cetatea Suceava

Liga2.ro 02 May. 2009, 14:56 Liga 2
Pe aceeași temă