Fiecare cu miza lui! Unirea Dej luptă pentru al doilea loc de baraj, în timp ce Poli Iași țintește al 17-lea meci consecutiv fără eșec. Leo Grozavu începe ”selecția” pentru sezonul viitor

Narcis POHOAȚĂ 14 May. 2023, 18:02 Liga 2
Fiecare cu miza lui! Unirea Dej luptă pentru al doilea loc de baraj, în timp ce Poli Iași țintește al 17-lea meci consecutiv fără eșec. Leo Grozavu începe ”selecția” pentru sezonul viitor

Etapa a 9-a a play-off-ului Ligii 2, penultima din acest sezon, debutează luni, 15 mai, cu partida Unirea Dej – Politehnica Iași.

De la ora 17:30, în orașul clujean se vor afla față în față, pe de o parte, ocupanta ultimului loc în play-off și marea revelație a sezonului, Unirea Dej, iar de cealaltă deja campioana ligii secunde, Politehnica Iași, singura formație neînvinsă în play-off.

Unirea Dej speră la al doilea loc de baraj

Chiar dacă la prima vedere pare un meci dezechilibrat, ținând cont de cele 17 puncte diferență din clasament, conjunctura în care partida se dispută și miza importantă a echipei gazdă fac ca decalajul existent între cele două combatante să se mai disipeze.

Prin victoria obținută în etapa trecută în fața Gloriei Buzău (scor 1-0), Unirea Dej a reintrat cu șanse mari în cursa pentru locul 5, care duce la barajul pentru promovare în SuperLigă. Astfel, Unirea, marea revelație a sezonului, are nevoie de un succes pentru a duce lupta pentru locul 5, cu șanse mari, până în ultima rundă, având și avantajul primului criteriu de departajare, în caz că va termina la egalitate de puncte cu Gloria.

În momentul de față, Unirea Dej este la egalitate de puncte cu ocupanta locului 5, Gloria Buzău – 39 de puncte, dar are două meciuri dificile, cu Poli Iași acasă și cu SC Oțelul în deplasare, în ultima rundă.

Gloria Buzău, contracandidata sa la locul 5, al doilea care duce la baraj, joacă pe propriul teren cu SC Oțelul Galați în această rundă și se va deplasa în Ghencea în ultima etapă.

Poli Iași țintește al 17-lea meci consecutiv fără înfrângere. Iar antrenorul Leo Grozavu începe selecția pentru sezonul viitor

De cealaltă parte, Iașiul este scăpată de orice griji în ceea ce privește promovarea sau titlul de campioană, are deja sacii în căruță și poate aborda mult mai relaxat duelul din Ardeal. Dacă gazdele încă mai speră la un obiectiv, formația din Copou țintește al 17-lea meci consecutiv fără înfrângere, ultimul eșec al elevilor lui Leo Grozavu datând din 21 octombrie 2022.

De asemenea, duelul de la Dej reprezintă și o ”selecție” pentru viitorul sezon în ceea ce-l privește pe tehnicianul echipei ieșene. Iar Grozavu mizează pe faptul că jucătorii care au prins mai puține minute până acum vor da totul pentru a-l convinge că merită să joace pentru Poli Iași și în prima ligă.

”Noi ne urmăm ciclul normal al antrenamentelor, iar atmosfera este relaxată și relaxantă. Am pregătit să câștigăm acest joc, voi sta pe bancă, dar așa cum am anunțat și după meciul cu Steaua colegii mei din staff vor avea intervențiile vocale. Stau, mă uit, voi fi foarte atent cum ne comportăm la cele două jocuri, cu Dej și Dinamo. E foarte important să analizăm foarte bine. Sunt două jocuri care ne va arăta pe cine ne putem baza în viitor. Și din punctul acesta de vedere vreau să fiu mult mai liniștit. Pentru că dacă sunt foarte focusat la corecții, intervenții în timpul jocului, îmi scapă altele din vedere. Și prefer să stau foarte atent pe ceea ce mă intersează pentru viitor. Asta nu înseamnă că voi sta pe bancă ca un adormit, dar nu voi avea intervenții. Cel puțin asta spun acum”, a declarat Leo Grozavu, care se așteaptă un meci dificil la Dej: ”Ne aflăm în fața ultimelor două partide oficiale din acest sezon, și așa cum am spus și cu alte ocazii, ne dorim să le câștigăm. Niciodată nu ne vom prezenta la meci să spunem că nu ne pasă sau că vrem să pierdem. Nu vor fi partide ușoare, pentru că sunt împotriva unor echipe care au obiective de realizat. Dejul a reușit să obțină prima victorie din play-off și mai mult ca sigur nu va fi o partidă facilă. Ei au demonstrat în acest play-off că îndreptățit au ajuns acolo și pot emite pretenții la un loc de baraj.”

Mai multe absențe în tabăra ieșeană

Poli Iași nu va conta în acest meci pe mai mulți jucători importanți. Alin Roman și Shayon Harrison au fost învoiți pentru ultimele două etape, în vacanță intrând deja și străinii Julian Marchioni și Matija Katanec, care oricum nu ar fi prins lotul pentru meciul de la Dej, din motive medicale.

Pe lângă cei patru, șanse mici să joace le au și Florin Plămadă, Tudor Telcean, Gabriel Vașvari și Alexandru Mogoș, tot din cauze medicale. Cum moldovenii au însă un lot numeros, se vor regăsi în lotul deplasat la Dej o serie de jucători importanți.

Iată cum ar putea arăta primul 11 al echipei ieșene la Dej: Jankov – Kouadio, Lică, Tincu, Ștefanovici (Finica) – Dumitru, Francisc Cristea, Itu – Musi, Vojtus, Hlistei (Rob. Ion).

Unirea Dej și Poli Iași s-au mai întâlnit de două ori în acest sezon. În etapa a 2-a a sezonului regular, Iașiul s-a impus la Dej cu 2-1, în urma unui meci cu decizii de arbitraj favorabile Politehnicii, prin care a întors scorul, iar în turul play-off-ului cele două echipe au remizat alb în Copou, 0-0.

Unirea Dej – Poli Iași, meci contând pentru etapa a 9-a a play-off-ului Ligii 2 are loc luni, de la ora 17:50, pe stadionul Municipal din Dej. Clujenii sunt pe locul 6, ultimul, cu 39 de puncte, iar ieșenii și-au asigurat locul 1, acum având 56 de puncte.

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/interviu-catalin-itu-din-nou-campion-jucatorul-iasiului-in-fata-unui-meci-special-pentru-el-primul-ca-adversar-in-orasul-sau-natal-pentru-mine-dej-inseamna-acasa-cum-l-a-aju-19270727

https://liga2.prosport.ro/seria-1/leo-grozavu-a-spus-care-sunt-solicitarile-sale-pentru-a-semna-un-nou-contract-cu-poli-iasi-fiecare-detaliu-conteaza-vreau-sa-facem-un-lot-competitiv-primii-patru-jucatori-care-au-19270603

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-intra-serios-in-calculele-calificarii-in-barajul-de-promovare-dupa-victoria-cu-gloria-buzau-prima-din-play-off-dragos-militaru-am-crezut-ca-trebuie-sa-ne-vina-si-noua-randul-su-19270504

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-victorie-cu-gloria-buzau-si-spera-la-baraj-19270574

Narcis POHOAȚĂ 14 May. 2023, 18:02 Liga 2
Pe aceeași temă