FCU Craiova, spectacol într-un amical cu o formație din Liga 4! Oltenii continuă achizițiile și au adus un mijlocaș din prima ligă

Andrei PASCU 09 Sep. 2024, 15:19 Liga 2
FCU Craiova, spectacol într-un amical cu o formație din Liga 4! Oltenii continuă achizițiile și au adus un mijlocaș din prima ligă

FCU Craiova a programat un meci amical în pauza competițională pricinuită de duelurile oficiale ale formațiilor naționale. A întâlnit, sâmbătă, 7 septembrie, în deplasare, la Calafat, echipa locală Dunărea Calafat, înscrisă în Liga 4 Dolj. Așa cum era de așteptat, date fiind diviziile în care evoluează cele două echipe, FCU Craiova a învins la scor.

Echipa lui Marius Croitoru, antrenor care a încercat să facă anumite reglaje pentru ca FCU Craiova să aibă rezultate mai bune în Liga 2, a învins cu 5-0. Trei dintre reușite au venit în prima repriză, dar formația din Bănie nu a redus prea mult turațiile nici în partea secundă.

FCU Craiova a făcut spectacol într-un amical cu o formație din Liga 4

FCU Craiova a deschis scorul în minutul 28, prin Sekou Sidibe, jucător al cărui transfer la FCSB a căzut în cele din urmă, deși inițial conducerile celor două cluburi anunțau mutarea. Se pare că jucătorul nu a fost de acord cu termenii contractuali propuși de campioana României, anume salariul de 10.000 de euro pe lună, dar fără bani la semnătură și să fie împrumutat, până în iarnă cel puțim, la o altă formație din SuperLiga României, la Farul Constanța sau la Politehnica Iași.

Până la pauză, FCU Craiova a mărit diferența de pe tabelă prin Mihai Răduț, în minutul 32, și Alexandru Raicea, în minutul 39. După pauză, elevii lui Marius Croitoru au continuat să forțeze în atac și au mai punctat de două ori. Mario Ilie a dus scorul la 4-0, iar rezultatul final a fost stabilit de Alexandru Blidar, marcator în minutul 71.

  • Primul 11 al FCU Craiova: Codruț – Negru, Kvakic, Lumbu, Dragu – Pop (cpt.) – Sidibe, Răduț, C. Albu, Abbey – Bălan
    Rezerve: Firulescu, Gurău, Mogoșanu, Crăciun, Bălașa, Biosan, Oltean, Idris, Achim, Ghindovean, Blidar, Ilie, Ciubotaru, Raicea, Manea.

Partida integrală dintre Dunărea Calafat și FCU Craiova:

FCU Craiova a mai făcut o achiziție

FCU Craiova nu se oprește și continuă achizițiile, iar acum a mai anunțat o mutare, prin care speră să aducă plusuri la mijlocul terenului. În Bănie a ajuns un nou fotbalist, mijlocașul lateral Matei Moraru (19 ani), sub formă de împrumut de la Universitatea Cluj, dar oltenii au clauză de transfer definitiv.

În stagiunea trecută, noua achiziție a FCU Craiova a evoluat tot în Liga 2, împrumutată la ACSM Ceahlăul, pentru care a bifat 14 meciuri în campionat și a reușit să înscrie de două ori.

În stagiunea actuală, până să facă trecerea la FCU Craiova, Moraru a evoluat în trei meciuri pentru Universitatea Cluj, două dueluri în campionat și unul în Cupa României.

FCU Craiova a ajuns la patru achiziții în această pauză competițională, după ce a transmis și venirea lui Alexandru Raicea, Aboubacar Camara și Marokhy Ndione zilele trecute.

Foto și video: FCU Craiova

Andrei PASCU 09 Sep. 2024, 15:19 Liga 2
Pe aceeași temă