Chin și jale în Bănie, însă FCU Craiova câștigă primul meci în Liga 2, contra modestei Chindia. Golul care a decis meciul trebuia anulat

Marius ANGHEL 11 Aug. 2024, 18:56 Liga 2

În urmă cu două sezoane adversare în prima ligă, FCU Craiova și Chindia Târgoviște au ajuns acum să se întâlnească în Liga 2 și să ofere un fotbal chinuitor pentru puținii spectatori prezenți pe stadionul ”Ion Oblemenco”. Oltenii nici nu au avut galerie, iar în două rânduri pe durata partidei s-a auzit de două-trei ori strigându-se numele clubului dâmbovițean de cei câțiva fani ai săi ajunși în Bănie.

Cu scorul de 1-0 s-a încheiat jocul în care golul marcat de Sekou Sidibe trebuie anulat, deoarece a ajuns să înscrie după ce i-a luat mingea din mâini portarului.

Sekou Sidibe a marcat neregulamentar, după ce i-a luat mingea din mâini lui Contra

Meciul de la Craiova, desfășurat într-o atmosferă dezolantă, ca de amical, fără nicio încurajate din tribune, a avut FCU la conducere, timid. Padula a avut primul șut la poartă, abia în minutul 22, iar puțin mai târziu, în minutul 25, avea să vină și golul, cel care decidea soarta întâlnirii.

La o minge aruncată în flancul drept de atac al trupei lui Marius Croitoru, Ioniță a protejat în fața lui Sekou Sidibe, pentru ca Mario Contra să iasă din poartă să rețină. Cu toții au căzut, Contra plonjând să rețină balonul, l-a și prins între palme, iar Sidibe, în alunecarea sa a lovit mingea cu stângul și apoi înscria. Reluările au arătat că Sidibe a lovit mingea când aceasta se afla în mâinile lui Contra, astfel că intrarea în posesie a fost făcută neregulamentar de către jucătorul oltenilor, iar golul trebuia anulat. Cum la partidele din Liga 2 nu există arbitraj VAR, iar arbitrul central Cristian Moldoveanu și asistentul din apropiere, Daniel Călin, nu au remarcat neregula, golul a fost validat.

Cea mai frumoasă acțiune a meciului a fost la golul anulat al lui Padula. 9 galbene arătate în partea secundă

Până la pauză, FCU ar fi putut înscrie de alte două ori. În minutul 37, la o respingere, mingea s-a dus în Lumbu, iar din acesta era să intre în poartă, dar Contra a respins de pe linie. În minutul 43, după un corner, Sidibe a reluat cu capul din 6 metri, iar Martac a fost cel care a salvat de lângă bară.

S-a intrat la pauză cu avantaj minim, în partea secundă Chindia a început cu doi noi fotbaliști pe teren, însă jocul echipei târgoviștene a fost sterp. Târgoviștenii n-au mai avut de ce juca pe contraatac, așa cum au făcut-o în prima parte, însă când au fost lăsați să aibă posesia au arătat că n-au știut ce să facă cu mingea. Nici măcar o dată pe poarta lui Sandu n-au trimis.

De partea cealaltă, fundașul Padula, acum mutat în banda stângă, spre deosebire de meciul de la Reșița, unde a jucat în centru, a reușit să înscrie după o incursiune frumoasă a sa, numai că reușita i-a fost anulată (75), în condițiile în care atunci când a reprimit balonul se afla în offside. A fost cea mai frumoasă acțiune din meci, însă finalizarea nu a contat.

Partea secundă a jocului a fost una plină de cartonașe galbene. Dacă în prima repriză au luat cartonașul galben doi jucători ai Craiovei, în cea de-a doua au fost îngălbeniți patru jucători de la FCU și delegatul Sălceanu, cât și patru jucători de la Chindia.

FCU, la primele puncte obținute în acest sezon. Chindia a pierdut ambele jocuri disputate în deplasare

Altfel, FCU Craiova a obținut primul său succes în acest sezon, după ce debutase cu un eșec la Reșița (scor 0-2). De partea cealaltă, Chindia pierde și al doilea meci, după ce în primul a încasat-o cu 2-3 de la Metaloglobus.

În etapa a 3-a, FCU Craiova joacă sâmbătă, de la ora 11:00, în deplasare la CSC Dumbrăvița, iar Chindia are meci abia luni, de la ora 17:00, la Târgoviște, cu CSC Șelimbăr, în abia primul său joc acasă în acest sezon.

Până atunci, echipele din Liga 2 vor juca și în Turul 3 al Cupei României. FCU Craiova joacă miercuri, de la ora 17:30, în deplasare la Petrolul Potcoava (Liga 3), iar Chindia are meci la o colegă de campionat, AFC Câmpulung Muscel, tot miercuri și tot de la ora 17:30.

Foto: Remus Badea și Cătălin Ciupureanu / Sport Pictures

CLASAMENT Liga 2 și al golgheterilor
Rezultatele înregistrate în etapa 2 Liga 2, ediția 2024-2025

COMENTARIUL LIVE:

FCU CRAIOVA – CHINDIA TÂRGOVIȘTE 1-0

Sekou Sidibe 25′

FCU Craiova: C. Sandu – R. Negru, Lekiatas, Lumbu (Blidar 89′), Padula – Vl. Pop, Dr. Albu (cpt.)(Kvakic 80′), Ct. Albu (Tr. Ciubotaru 63′) – Sidibe (Ghindovean 63′), Ibrahim (Cl. Bălan 80′), Andr. Dragu
Rezerve neutilizate: Gurău – Bounaas, M. Ilie, Abbey
Antrenor: Marius Croitoru

Chindia Târgoviște: M. Contra – Martac, C. Dinu (cpt.), Al. Sabău, Ad. Ioniță – Atanase (Pesic 46′), Danu (M. Șerban 78′), Al. Petre (Ius. Cristea 85′), Rz. Tache (Dogănoiu 74′) – Zivkovic (Grubac 46′), D. Florea
Rezerve neutilizate: Șt. Mușat – Romeo, R. Mihai, I. Iul. Zamfir
Director tehnic: Nicolae Croitoru

Stadion: ”Ion Oblemenco” (Craiova – Dolj). Arbitru: Cristian Moldoveanu (Sfântu Gheorghe). Asistenți: Daniel Călin (Bucureşti) și Barna Tamas Biro (Cernat – Covasna). Rezervă: Cătălin Gheorghe Drugea (Buzău). Observator arbitri: Iulian Spătaru (Timişoara). Delegat joc: Vasile Rad (Arad).

Min 90+6 Final de joc. 1-0 pentru FCU Craiova, și echipa olteană obține prima victorie în Liga 2 în acest sezon, la primul joc pe teren propriu. Chindia, la a doua înfrângere în tot atâtea meciuri jucate.
Min 90+2 ||| Marian Șerban vede și el cartonașul galben pentru un fault în atac. Joc penibil, întrerupt constant
Min 90+1 ||| Ionatan Dogănoiu intră tare la Negru și Dragu, în încercarea de a reintra în posesia balonului. Arbitrul dă fault, iar Radu Negru ia mingea și dă cu ea de pământ chiar lângă capul lui Dogănoiu, aflat pe gazon. Gest nesportiv și ambii jucători primesc cartonașul galben
♦Min 89 ||| În timp ce delegatul Robert Sălceanu primește cartonașul galben pentru proteste, FCU Craiova face și ultima schimbare. Iese Nestorly Lumbu și intră Alexandru Blidar
Min 87 ||| Sergej Grubac și Darius Ghindovean primesc cartonașul galben după un conflic verbal, după o fază în care nu s-a dat mingea afară pentru ca Lumbu să primească îngrijiri medicale
Min 85 Ultima schimbare la Chindia. Iese Alexandru Petre și intră Iulian Zamfir
Min 80||| La FCU, iese agale Jibril Ibrahim, care primește și cartonașul galben și apoi refuză să iasă de pe gazon, și intră Claudiu Bălan. Iese și Dragoș Albu, accidentat, și intră Amar Kvakic. În circa trei minute s-au făcut cele două schimbări, timp în care meciul a fost oprit!
Min 78 O nouă schimbare la Chindia. Daniel Danu este înlocuit de Marian Șerban
Min 77 Pauză de hidratare
♦Min 76 Ciubotaru trage spre poartă, balonul e deviat peste, în corner
Min 75 Padula are o incursiune din stânga spre centru, în fața careului are un un-doi, primește, pătrunde până în 7 metri și înscrie la colțul lung, însă golul este anulat corect pentru offside-ul în care se afla atunci câng a primit mingea înapoi
Min 74 Răzvan Tache este înlocuit cu Ionatan Dogănoiu
Min 73 ||| Ivan Pesic primește cartonașul galben pentru un fault în atac
Min 70 ||| Andrei Dragu vede și el cartonașul galben
Min 63 Două înlocuiri și la FCU. Intră Traian Ciubotaru și Darius Ghindovean și ies Cătălin Albu și Sekou Sidibe
Min 61 Pauză de hidratare. Cei doi antrenori n-au probleme în a se face auziți de elevii lor, ținând cont că din tribune nu sunt niciun fel de încurajări
Min 57 Chindia încearcă, cumva, să reintre în meci, dar e ținută departe de poarta lui Sandu. Trupa lui Nicolae Croitoru pare incapabilă să fie periculoasă. Momentan, Florea, cel mai experimentat jucător al Chindiei, impresionează doar cu look-ul său, orbește adversarul atunci când îi zâmbește în față cu fațetele dentare imaculate!
Min 51 Ibrahim recuperează o minge și finalizează de la distanță, din zonă centrală, puțin peste poartă. Contra era ieșit destul de mult în față
De partea cealaltă, Marius Croitoru are tot trei modificări în primul 11 față de meciul trecut, 0-2 la ACSM Reșița. Au ieșit Oltean (eliminat), Ilie și Bălan și au intrat Lumbu, Cătălin Albu și Dragu. Noutatea de pe bancă este Kvakic.
Min 46 S-a reluat jocul
Min 46 Dublă schimbare la Chindia la pauză. Ies Cosmin Atanase și Ante Zivkovic și intră Ivan Pesic și Serges Grubac
Față de jocul trecut, 2-3 cu Metaloglobus, Chindia are trei schimbări în primul 11. Au fost introduși Contra, Sabău și Tache și au ieșit Mușat, Cristea și Pesic. Portarul Contra nu fusese în lot în prima etapă, iar acum nu se mai află pe bancă Brînzea și Ursu. A apărut, în schimb, Ionuț Rareș Mihai.
Min 45+3 Pauză. FCU Craiova are 1-0 în meciul cu Chindia, după o primă repriză modestă, desfășurată într-o atmosferă dezolantă pe stadionul ”Ion Oblemenco”. Golul lui Sekou Sidibe trebuia anulat, fiindcă a fost marcat neregulamentar, după ce i-a luat mingea din mâini lui Contra
Min 45 + Prima repriză este prelungită cu două minute
Min 43 Centrare dintr-un corner din dreapta, Sidibe e nemarcat pe linia de 6 metri, reia cu capul la prima bară și de pe linie respinge Martac. Contra, aflat mai în centru, era bătut, însă are noroc că Martac s-a aflat acolo și a pus piciorul stâng și a respins
Deținătorii de drepturi tv oferă o nouă reluare cu faza golului, la care Contra a protestat. O reluare cu încetinitorul arată că portarul avea mingea între palme, reținuță deci, iar Sidibe, în alunecare, a lovit cu piciorul stâng balonul și i l-a luat neregulamentar, deși fără intenție. Golul trebuia anulat, iar meciul nu are arbitraj VAR.
Min 38 Chindia e presată în careu și Craiova obține un nou corner, după un șut deviat pe lângă poartă. Din tribună, cei câțiva fani ai trupei târgoviștene prezenți la meci scandează de două-trei ori numele Chindiei. FCU nu are galerie la acest meci!
Min 37 După corner, mingea e bâlbâită în careul Chindiei, vine un șut-centrare din dreapta, Petre respinge în față, direct în Lumbu, din acesta balonul ricoșează spre poartă, iar Contra plonjează și scoate aproape de pe linie în lateral
Min 36 Sidibe șutează din dreapta, Contra intervine și respinge în corner
Min 31 O nouă pauză de hidratare
Min 27 ||| Sekou Sidibe intră prin alunecare, cu piciorul sus, îl faultează pe Ioniță, la glezne, iar jucătorul Craiovei primește al doilea cartonaș galben al meciului
Min 25 1-0 Noroc chior și FCU Craiova deschide scorul. Minge aruncată în flancul drept pentru Sekou Sidibe, acesta este în spatele lui Ioniță, care protejează pentru ca Mario Contra să iasă în colțul careului mare să rețină. Cu toții cad, balonul trece pe sub brațul lui Contra și ricoșează în stânga, spre poartă, Sekou Sidibe se ridică primul, e cel mai aproape de minge și o împinge în poarta goală
Min 22 Padula șutează din stânga la poartă, la prima bară, Contra respinge în față și apoi reține. Primul șut pe spațiul porții în acest meci
Min 21 Florea e blocat de Padula, fiind călcat pe gleznă. Arbitrul nu vede și dă aut de margine pentru Craiova. Florea se vaită și își trage în jos șoseata pentru a-i arăta arbitrului zgârietura de pe gleznă. Atacantul are șosete puțin peste gleznă.
Min 19 Se aud primele încurajări din tribună abia acum, vreo două-trei scandări cu numele Chindiei! Jucătorii lui Nicolae Croitoru abia au trecut de jumătatea terenului până acum. E abordată tactica contraatacului, fără succes în acest început de joc
Min 17 Arbitrul oferă pauză de hidratare. Nu s-a jucat absolut nimic până acum. Antrenorii celor două echipe își încurajează elevii
Min 14 ||| Nestorly Lumbu îl faultează în flanc pe Atanase și oprește un contraatac al Chindiei, iar fundașul vede cartonașul galben cu întârziere din partea arbitrului Moldoveanu.
Min 10 În primele zece minute, jucătorii lui Marius Croitoru au avut posesia, însă n-au putut avansa prea mult spre careul lui Contra, deci nu au avut nicio ocazie, vreo situație de poartă. Atmosfera pe stadionul este una dezolantă, cu nicio încurajare pentru FCU sau Chindia!
Min 1 A început meciul de la Craiova, într-o atmosferă de amical!

CLASAMENT Liga 2 și al golgheterilor
Rezultatele înregistrate în etapa 2 Liga 2, ediția 2024-2025


Etapa a 2-a a Ligii 2, din sezonul 2024-2025, continuă astăzi, duminică, 11 august 2024, cu meciul de la Craiova, de pe stadionul ”Ion Oblemenco”, dintre FCU Craiova și Chindia Târgoviște, echipe care în urmă cu două sezoane evoluau în prima ligă. Partida începe la ora 17:00.

Ambele formații au început cu stângul sezonul, pierzând meciul de debut.

  • Etapa se încheie, pentru moment, marți, după ce se joacă meciul Campionii FC Argeș – CSM Focșani, stabilit de la ora 17:00. Ulterior, la o dată încă nestabilită, are loc Unirea Ungheni – Corvinul Hunedoara, amânat.

FCU Craiova și Chindia au început sezonul cu meci pierdut

În prima etapă, Chindia a jucat la Clinceni, cu Metaloglobus București, și a pierdut cu scorul de 2-3. FCU Craiova a jucat la Reșița, unde a avut un start de meci extrem de slab, cu două goluri primite în primele minute și cu eliminare din minutul 12. Cu scorul de 0-2 a cedat trupa lui Marius Croitoru în Valea Domanului.

Alte echipe fără niciun punct acumulat până acum sunt Metalul Buzău și ACSM Ceahlăul Piatra Neamț, ambele cu câte două partide desfășurate.

Cristian Moldoveanu arbitrează FCU Craiova – Chindia Târgovişte

Partida de la Craiova este arbitrată de la centru de Cristian Moldoveanu (Sfântu Gheorghe), iar de la cele două tușe de asistenții Daniel Călin (Bucureşti) și Barna Tamas Biro (Cernat – Covasna). Arbitru de rezervă este Cătălin Gheorghe Drugea (Buzău).

Observator de arbitri a fost ales Iulian Spătaru (Timişoara), în timp ce delegat de joc este Vasile Rad (Arad).

Marius ANGHEL 11 Aug. 2024, 18:56 Liga 2
Pe aceeași temă