FC Voluntari – Academica: se decide promovarea sau lupta pentru primul loc se încinge?

Marius ANGHEL 28 Apr. 2015, 15:39 Liga 2
FC Voluntari - Academica:** se decide promovarea sau lupta pentru primul loc se încinge?

Lupta pentru promovarea din play-off-ul Seriei I a Ligii 2 a ajuns la punctul culminant. Așteptatul dublu duel dintre FC Voluntari (locul 1) și Academica Argeș (locul 2) are primul act sâmbătă, 2 mai, de la ora 11:00, pe stadionul „Niță Pintea” din Pipera.

Despărțite în clasament de cinci puncte, cele două echipe pot tranșa sau complica situația din clasament. O victorie a ilfovenilor i-ar duce la opt puncte avans cu cinci runde înainte de finalul sezonului, aproape ca sigur și la promovare, în timp ce un succes al piteștenilor i-ar apropia la două puncte de lider și ar tensiona și mai mult meciul retur de pe stadionul „Nicolae Dobrin” de pe 9 mai. Se va juca „pe viață și pe moarte”.

După un parcurs aproape perfect în play-off (FC Voluntari a înregistrat un semieșec în meciul cu CF Brăila, scor 1-1) jucătorii și oficialii primelor două clasate din Seria I au fost cu gândul mai mereu la această dublă întâlnire. Imediat după finalul meciurilor câștigate sâmbăta trecută, la Suceava și Pietești, tehnicienii au început deja declarațiile pentru meciul de pe 2 mai. În caz de egalitate de puncte la finalul sezonului, primul criteriu de departajare va fi cel al meciurilor directe din play-off.

Antrenorul de portari al Academicii, Florentin Rădulescu, concepe doar victoria pentru meciul cu FC Voluntari. „Deja ne gândim la partida cu FC Voluntari, pe care e musai s-o câștigăm. În cele două meciuri directe se joacă promovarea. Noi, staff-ul tehnic, am încercat să aducem echipa în formă, la un anumit nivel de joc, și suntem optimiști înainte de jocurile cu principala contracandidată a noastră la promovarea în Liga 1. Se vor întâlni două echipe valoroase, iar cine va greși cel mai puțin acela va câștiga”, a spus Rădulescu.

Și antrenorul secund și totodată jucător la FC Voluntari, Dinu Todoran, a făcut trimitere la meciul de pe teren propriu împotriva Academicii și a spus cum și-a motivat colegii pentru a reveni în joc la Suceava, acolo unde la pauză erau conduși. „Ne-au condus la pauză cu 1-0 și am avut la pauză o ședință-n vestiar în care le-am adus aminte jucătorilor că avem un obiectiv, iar în partea a doua unii s-au trezit, iar alții se vor trezi. Avem două meciuri grele cu principala contracandidată, Academica, și sperăm să evoluăm mult mai bine decât în prima repriză de la Suceava”, a spus Todoran.

Linia de clasament a primelor două echipe din play-off-ul Seriei I:

1.     FC Voluntari               26     20     3     3     69-23     63 pct.
2.     Academica Argeș     26     18     4     4     57-17     58

Meciuri rămase de disputat de cele două cluburi în acest sezon:

Et. 5: FC Voluntari – Academica Argeș Pitești
Et. 6: Academica Argeș Pitești – FC Voluntari
Et. 7: FC Voluntari – Rapid CFR Suceava
          CF Brăila – Academica Argeș Pitești
Et. 8: Gloria Buzău – FC Voluntari
          Rapid CFR Suceava – Academica Argeș Pitești
Et. 9: FC Voluntari – SC Bacău
          Academica Argeș Pitești – Gloria Buzău
Et. 10: CF Brăila – FC Voluntari
            SC Bacău – Academica Argeș Pitești

Rezultate înregistrate de FC Voluntari și Academica în precedentele două întâlniri directe din acest sezon:

Et. 1: FC Voluntari – Academica Argeș Pitești    0-1 (Vițelaru ’41)
Et. 12: Academica Argeș Pitești – FC Voluntari    3-4 (Kone ‘6, V. Rusu ’27, ’65 / S. Moga ’18, M. Ene ’23 – pen., G. Deac ’46, A. Bălan ’90)

Marius ANGHEL 28 Apr. 2015, 15:39 Liga 2
Pe aceeași temă