FC Voluntari – Academica, în cifre. Cum joacă liderul acasă și ce fac argeșenii în deplasare

Marius ANGHEL 29 Apr. 2015, 18:16 Liga 2

 

Sâmbătă dimineață, începând cu ora 11:00, aflăm dacă FC Voluntari va fi nou-promovata în Liga 1 din play-off-ului Seriei I a Ligii 2 sau dacă lupta pentru acest obiectiv se va da până în ultimele runde. Academica Argeș, a doua clasată s-a apropiat la cinci puncte de lider și are șansa să complice și mai mult situația din fruntea seriei dacă va obține un succes în deplasarea din weekend. A făcut-o în precedentul joc de pe stadionul din Pipera, atunci când a câștigat cu 1-0 în chiar prima etapă a campionatului, și nu e imposibil să o facă și acum. Totuși, argeșenii au o misiune foarte grea.

Liderul, o adevărată forță pe teren propriu

Dacă ne uităm pe statistica ultimelor meciuri oficiale, FC Voluntari pare o echipă de speriat, lucru confirmat și de poziția din clasament, dar să nu uităm și valoarea lotului. Ilfovenii sunt neînvinși de șapte jocuri, în timp ce Academica de doar cinci. Adevăratele cifre de care piteștenii trebuie să se teamă sunt cele înregistrate de lider pe teren propriu. În cele 13 meciuri desfășurate „acasă” în acest sezon, fie cel regulat sau play-off, trupa lui Ilie Poenaru a pierdut un singur meci, iar în două a remizat, în rest a obținut numai victorii, cea mai mică fiind la o diferență de trei goluri.

Singura echipă care a învins-o pe teren propriu pe FC Voluntari în acest sezon a fost chiar formația cu care se bate la promovare în acest sezon, iar sâmbătă se duelează din nou. Se întâmpla în prima etapă a sezonului, atunci când ilfovenii, nou-promovați în Liga 2, începeau cu stângul campionatul. Vițelaru înscria în minutul 41 și aducea toate punctele Academicii. De atunci însă, actualul lider nu a mai pierdut niciodată, înregistrând doar două semieșecuri cu Rapid și Brăila.

În privința golaverajului, FC Voluntari înregistrează cifre spectaculoase pe stadionul „Niță Pintea” din Pipera. În 13 jocuri a înscris 43 de goluri, deci are o medie de 3,3 goluri marcate pe meci, iar defensiva a primit doar 10 goluri, deci o medie de 0,7 de goluri încasate.

Marius Matei, cu 13 goluri, și Mihai Voduț și Marius Ene, ambii cu câte 11 goluri, sunt principalii golgheteri ai echipei FC Voluntari

Rezultate înregistrate de FC Voluntari pe teren propriu:

0-1    Academica Argeș
5-1    Farul Constanța
4-0    CF Brăila
3-0    CS Balotești
2-2    Rapid CFR Suceava
4-0    ACS Berceni
5-1    Gloria Buzău
4-1    FCM Dorohoi
3-0    Săgeata Năvodari / la „masa verde”
3-0    Unirea Slobozia / la „masa verde”
4-1    SC Bacău
1-1    CF Brăila
5-2    Gloria Buzău

10 victorii, 2 egaluri, 1 eșec, 43-10 golaveraj, 32 puncte este linia de clasament a meciurilor de pe teren propriu a echipei FC Voluntari

Academica nu a strălucit în deplasare

Se partea cealaltă, Academica Argeș nu s-a comportat ca o echipă imbatabilă în meciurile departe de casă. În cele 12 jocuri desfășurate în deplasare în acest sezon au scos puncte doar din nouă dueluri, dintre care cinci sunt victorii (două la „masa verde”). Cea mai importantă a fost fără niciun dubiu cea cu FC Voluntari, scor 0-1. În acest interval, trupa antrenată acum de Ciprian Urican a marcat de 16 ori, adică 1,08 goluri pe meci, iar de primit a luat doar 10, adică are o medie de 0,8 pe meci.

Valentin Munteanu, cu 9 goluri, și Milos Deletic, cu 7 goluri, sunt principalii golgheteri ai echipei Academica Argeș Pitești

Rezultate înregistrate de Academica Argeș în deplasare:

FC Voluntari                   0-1
Farul Constanța            1-1
CF Brăila                        2-0
CS Balotești                  2-3
Rapid CFR Suceava    1-1
ACS Berceni                  0-0
Gloria Buzău                  2-1
FCM Dorohoi                 0-0
Săgeata Năvodari        0-3 / la „masa verde”
Unirea Slobozia            0-3 / la „masa verde”
SC Bacău                       2-1
Gloria Buzău                  0-2

5 victorii, 4 egaluri, 3 eșecuri, 16-10 golaveraj, 19 puncte este linia de clasament a meciurilor din deplasare a echipei Academica Argeș

Urican: „Această săptămână nu este una altfel, ci una obișnuită. Să jucăm frumos, eficace”

Chiar dacă sâmbătă pentru Academica rezultatul poate reprezenta o ultimă șansă de a trece în fața liderului, antrenorul echipei argeșene nu consideră antrenamentele și atmosfera din această săptămână ca fiind speciale față de celelalte jocuri din campionat. Ciprian Urican vrea ca elevii săi să câștige jucând frumos și eficace.

„Meciul cu Voluntariul este unul important, dar eu am spus de la început că pentru noi contează să jucăm frumos, eficace și să câștigăm toate jocurile până la final. Pentru mine această săptămână nu este una altfel, ci una obișnuită, în care ne pregătim. Avem de disputat un joc în deplasare pe care încercăm să-l câștigăm. Jucătorii mei se motivează singuri foarte bine, echipa se antrenează în ultimul timp la capacitate maximă și este doar meritul exclusiv al jucătorilor. Ei simt că pot mai mult, se automotivează și este un lucru foarte bun. Noi am câștigat meciul din tur, dar l-am pierdut pe cel de acasă. Sâmbătă vom avea un joc pe un teren care ne avantajează, unul foarte bun pentru noi. Meciul va fi dificil pentru ambele echipe, nu doar pentru noi. Este obligatoriu ca la acest meci Comisia Centrală a Arbitrilor să trimită o brigadă de Liga 1”, a spus, citat de ziarulargesul.ro, Ciprian Urican.

Iencsi: „Voluntariul pleacă cu prima șansă și nu cred că o să piardă promomovare”

Fostul antrenor al echipei FC Voluntari, Adrian Iencsi, cel care obținea promovarea din Liga 3 cu echipa ilfoveană, este de părere că jucătorii pregătiți acum de fostul său „secund”, Ilie Poenaru, vor câștiga sâmbătă cu Academica și vor promova pentru a doua oară consecutiv. Acesta se bazează pe mixul de jucători experimentați și tinerii valoroși din lotul liderului play-off-ului Seriei I.

„Cred în forța grupului de acolo. Chiar dacă nu am plecat de la Voluntari, mă bucur enorm că echipa se află pe prima poziție și că Ilie Poenaru a continuat o muncă foarte grea. Nu cred că Voluntariul poate să mai piardă promovarea și sunt convins că au puterea să câștige disputa de sâmbătă, cu Academica, de pe teren propriu. Va fi un meci foarte bun, însă Voluntariul pleacă cu prima șansă”, a declarat, citat de ilfovsport.ro, Adrian Iencsi.

Marius ANGHEL 29 Apr. 2015, 18:16 Liga 2
Pe aceeași temă