”FC U” Craiova s-a detașat în play-off după victoria cu CS Mioveni, dar Eugen Trică rămâne precaut: ”Șansele la promovare, hai să spunem că au crescut puțin, la un 55-60 la sută.” Artizanul succesului și motivul pentru care antrenorul se simte inspirat

Marius ANGHEL 01 May. 2021, 01:02 Liga 2

”FC U” Craiova s-a impus cu 4-2 în meciul cu CS Mioveni, pe ”Ion Oblemenco”, în etapa a 6-a a play-off-ului Ligii 2 și a scăpat de una dintre contracandidatele la lupta la promovarea directă în Liga 1. Oltenii nu au fost însă lipsiți de emoții pentru a obține cele trei puncte, după ce aproape o oră au fost conduși pe teren propriu.

CS Mioveni a condus pe arena din Bănie cu golul lui Ștefan Blănaru din minutul 2, a fost aproape să-și dubleze avantajul, însă în decurs de trei minute s-a trezit condusă. Andrea Compagno (59) și Radu Negru (62) au întors rezultatul pentru olteni, Alexandru Blidar (69) a punctat și el pentru Craiova, iar argeșenii au mai sperat după reușita fundașului Guilherme Garutti (75). Minutele de final au mai adus însă un gol pentru trupa lui Trică, prin Dragoș Albu (90+4 – penalty), astfel că partida s-a terminat cu o victorie cu 4-2 pentru olteni.

  • Golurile marcate de Radu Negru și Guilherme Garutti au venit după poziții de offside nesemnalizate de asistenții Florin Păunescu (Râmnicu Vâlcea), respectiv Stelian Slabu (Braşov).

Eugen Trică l-a numit pe portarul Mogoșanu ”artizanul” victoriei cu CS Mioveni

După joc, antrenorul Eugen Trică a ținut să-l numească artizan al acestui succes pe portarul Sorin Mogoșanu (28 de ani), aflat la debut pentru ”FC U” Craiova în Liga 2, după ce în acest sezon a apărat în mare parte Robert Popa (18 ani), iar după accidentarea sa a fost utilizat Mario Enache (17 ani), care și acesta a devenit indisponibil. E de părere că intervenția sa în fața lui Blănaru, în postura de unu la unu, la scorul de 1-0 pentru Mioveni, și-a ținut echipa în meci.

”Sunt foarte fericit pentru cele trei puncte. Cum spuneam și înainte de meci, am întâlnit poate una dintre cele mai bune echipe din Liga a 2-a. Și s-a adeverit ceea ce am spus: o echipă bine organizată, o echipă care știe ce vrea, cu jucători foarte, foarte talentați. De aceea sunt foarte fericit pentru cele trei puncte. A fost un meci greu, am primit un gol în minutul 3, care, nu știu, mă gândesc și la acea ocazie la 1-0… Normal, eu spun că artizanul victoriei este echipa, dar artizanul hai să-l numesc pe Mogoșanu, pentru că a parat acea situație a lui Blănaru la 1-0. Probabil dacă se făcea 2-0 acolo, nu știu dacă puteam să-i mai întoarcem. Îi felicit pe băieții mei pentru reacția pe care au avut-o după ce am primit acel gol. Chiar și în prima repriză am avut două-trei situații de a marca, prin Compagno, prin Blidar, dar, până la urmă, să nu-l mâniem pe Dumnezeu: totul a ieșit exact cum ne-am dorit, adică să câștigăm cele trei puncte”, a spus Trică la microfonul DigiSport.

Trică dă doar 55-60 la sută șanse la promovare Craiovei, după succesul cu CS Mioveni

Chiar dacă ”FC U” Craiova s-a distanța la șapte puncte de CS Mioveni, ocupanta locului 3, Eugen Trică e de părere că promovarea în cazul echipei sale nu este decisă, așa cum a spus, de exemplu, Alexandru Pelici.

”Legat de promovare, şansele, hai să spunem că au crescut puțin, la un 55-60 la sută. Să nu uităm că mai sunt patru partide de disputat, mai sunt 12 puncte în joc. Nu a depus armele Mioveniul, Rapidul joacă mâine, și Csikszereda are șanse. Deci, până nu vom deveni matematic campioni, nu am cum să fiu liniştit”, crede Trică.

  • De această dată, antrenorul echipei oltene n-a mai avut nimic de reproșat brigăzii de arbitri, deși acum avea motive întemeiate să o facă. Golul al doilea al oltenilor a venit după un offside de vreo 2 metri și chiar Negru a înscris după ce Compagno a primit în offside. După precedentele două jocuri, Trică transmitea că cineva are ceva cu Craiova, că nu e dorită în Liga 1.

Trică: ”Hai să spun că am fost și eu puţin inspirat astăzi”

Antrenorul formației oltene a spus și ce le-a transmis jucătorilor săi la pauză, când erau conduși. Apoi a vorbit despre marcatorii sau oamenii decisivil din acest meci.

”Le-am spus să intre cu aceeaşi atitudine, pentru că ne trebuie un gol. Dacă reușim să marcăm un gol și să egalăm, cu siguranță o să întoarcem rezultatul. Și exact așa a fost.

Compagno este atacant, luptă pentru fiecare minge, protejează mingea foarte bine și când apare la finalizare este jucătorul care și marchează, ceea ce mă bucură foarte mult. Mă bucur şi pentru Negru, de exemplu, care a avut o ocazie foarte mare la Călărași. Hai să spun că am fost și eu puţin inspirat astăzi pentru că l-am introdus după pauză, a reușit să marcheze, a făcut o partidă bună. A marcat şi Albu, Raicea, cât a intrat, două-trei minute, şi-a făcut treaba, a scos penalty, deci toată lumea a jucat foarte, foarte bine”, a declarat Eugen Trică la flash-interviu.

”FC U” Craiova e detașată în fruntea Ligii 2, însă Trică rămâne precaut: ”Trebuie să luăm meciurile pas cu pas. Mai sunt foarte multe puncte puse în joc”

După succesul cu CS Mioveni, ”FC U” Craiova s-a distanțat la șapte punte de aceasta și momentan e la șase puncte peste Rapid, care urmează să joace sâmbătă seară (ora 20:00) acasă cu FK Csikszereda. Trică nu e interesat de ce fac giuleștenii și încearcă să-ți țină jucătorii motivați și pentru ultimele patru etape rămase de disputat din play-off-ul Ligii 2.

”Noi ne uităm doar la noi, ceea ce facem noi. Nu ne uităm la ceea ce face Rapidul. Au joc mâine cu Csikszereda. Dacă vor câştiga, bine, dacă nu, la fel, bine, iarăşi îi ţinem acolo, la o distanță mare de puncte. Deci campionatul se joacă, încă nu este nimic terminat. Băieţii sunt foarte motivaţi. Ca dovadă, acea horă a bucuriei au făcut-o și după meciul cu Rapidul, am făcut-o și azi. Probabil, dacă ne ajută Dumnezeu, să intrăm cu aceeași atitudine bună la Timișoara, să luăm cele trei puncte, probabil o să facem și acolo aceeași horă. Deci cam lucrurile astea se întâmplă la noi, la Universitatea Craiova. Trebuie să fim foarte precauți. Orice meci pe care îl jucăm trebuie să îl jucăm foarte, foarte bine pentru a câștiga cele trei puncte. Deci trebuie să le luăm pas cu pas. Deocamdată nu am realizat nimic. Mai sunt foarte multe puncte puse în joc”, a încheiat Trică.

”FC U” Craiova are 49 de puncte, e pe locul 1 în play-off după șase etape, iar în runda următoare, a doua a returului, joacă în deplasare la Timișoara, cu ASU Poli, vineri, 7 mai, de la ora 18:30.

Foto: Remus Badea (Mediafax Foto) și Cătălin Ciupureanu (Sport Pictures)

Marius ANGHEL 01 May. 2021, 01:02 Liga 2
Pe aceeași temă