Alexandru Pelici a analizat eșecul Mioveniului la Craiova: ”Până ne-am trezit din pumni era destul de târziu, din păcate. Cred că a fost un joc frumos, plăcut.” Antrenorul le-a urat succes în Liga 1 oltenilor

Marius ANGHEL 01 May. 2021, 00:14 Liga 2

CS Mioveni a dat impresia că este capabilă să-i producă echipei ”FC U” Craiova o nouă înfrângere pe ”Ion Oblemenco”, așa cum reușea în partida din sezonul regular, când câștiga cu 2-1.

A condus pe arena din Bănie după golul lui Ștefan Blănaru din minutul 2, a fost aproape să-și dubleze avantajul, însă în decurs de trei minute s-a trezit condusă. Andrea Compagno (59) și Radu Negru (62) au întors rezultatul pentru olteni, Alexandru Blidar (69) a punctat și el pentru Craiova, iar Mioveniul a mai sperat după reușita fundașului Guilherme Garutti (75). Minutele de final au mai adus însă un gol pentru ”FC U”, prin Dragoș Albu (90+4 – penalty), astfel că CS Mioveni a pierdut cu 2-4, iar șansa de a mai prinde din urmă trupa lui Eugen Trică este aproape imposibilă, după ce distanța dintre cele două echipe s-a mărit la șapte puncte.

  • Golurile marcate de Radu Negru și Guilherme Garutti au venit după poziții de offside nesemnalizate de asistenții Florin Păunescu (Râmnicu Vâlcea), respectiv Stelian Slabu (Braşov).

Alexandru Pelici, după meciul cu ”FC U” Craiova: ”Am avut acea ocazie monumentală, în raport de unu la unu cu portarul și cred că acolo a fost un moment psihologic”

Înainte de golul egalizator, Blănaru (52) putea despinde Mioveniul, însă a ratat lamentabil dintr-o poziție de singur cu portarul, iar imediat mai apoi atacantul a avut o pătrunde în dreapta careului, însă a centrat prea tare și Mar (55) nu a ajuns să îndeplinească o simplă formalitate de la bara a doua.

După joc, antrenorul Alexandru Pelici a vorbit despre aceste ocazii mari, în special cea a lui Blănaru, despre care crede că a fost un moment psihologic. Acesta a descris mai mult ca niciodată modul în care a gândit jocul și cum spera să surprindă adversarul.

”Am avut oportunități să închidem meciul imediat după pauză, chiar și în prima repriză am mai avut o ocazie mare pe același traseu, cu minge în spatele liniilor de fund. Știam că o să facă pasul în față și o să vină cu fundașii centrali sus. Mizam pe viteza celor doi atacanți ai noștri și pe forța de pătrundere a lui Blană. Lucru ce s-a și întâmplat. Am reușit să marcăm repede, am făcut un joc bun, un presing de întâmpinare bun. Nu au avut foarte multe situații, iar pe o contră, din nou, în prima repriză, Blănaru putea să scape din nou, dacă își făcea preluarea în fața fundașului probabil ar fi avut șanse mai mari. Apoi, în repriza a doua, cum a început jocul, am avut acea ocazie monumentală, în raport de unu la unu cu portarul și cred că acolo a fost un moment psihologic. Probabil dacă am fi făcut 2-0, soarta meciului probabil că ar fi fost alta. Nu știu dacă am fi câștigat, pentru că, așa cum am tot spus de atâtea ori, Craiova este o echipă bună, cu jucători valoroși, cu o valoare individuală mare. Au reușit după aceea să întoarcă, am luat trei goluri foarte repede, cred că în zece minute, și până ne-am trezit din pumni era destul de târziu, din păcate. Am reușit să revenim, ne-am aruncat în atac și ultimul nici nu mai contează. Așa cum am făcut-o și la jocurile cu final fericit pentru noi, și astăzi nu pot decât să încerc să fiu echilibrat, să fim echilibrați cu toții. Așa cum nu am făcut sărbătoare la victorii și la meciurile în care am luat puncte, așa nu o să facem înmormântare acum. Ne dorim să mergem în continuare”, a fost analiza lui Alexandru Pelici la microfonul DigiSport.

Pelici i-a urat Craiovei succes în Liga 1. CS Mioveni mai speră la locul 2

După această victorie, Pelici e de părere că ”FC U” Craiova este ca și promovată în Liga 1. Pentru CS Mioveni crede că mai sunt șanse la locul 2, astfel va merge din nou la baraj de promovare.

”Felicit Craiova, mult succes în Liga 1, pentru că, din punctul meu de vedere, nu mai poate fi oprită. Nouă nu ne rămâne decât să ne ducem și să jucăm șansa până la capăt. Urmează meciuri în continuare importante pentru noi. Fie că vom prinde locul 2, fie că vom merge la baraj, vom încerca să jucăm să prindem unul dintre locurile de baraj în cazul în care nu reușim să prindem locul 2. Suntem în luptă directă cu Rapid, vom vedea ce va fi mâine și cam asta e”, a transmis antrenorul Mioveniului.

În acest moment, cu un meci rămas de disputat din etapa a 6-a a play-off-ului Ligii 2, CS Mioveni ocupă locul 3, cu 42 de puncte, fiind la șapte puncte sub ”FC U” Craiova și la doar unul sub Rapid, ocupanta poziție secunde, și ea direct promovabilă. Giuleștenii joacă sâmbătă, de la ora 20:00, la Mogoșoaia, cu FK Csikszereda (locul 5, 36 puncte).

Motivul pentru care CS Mioveni s-a retras după ce a deschis scorul

Întrebat de ce CS Mioveni a cedat teren și de ce n-a încercat să țină mai mult jocul la centru, Alexandru Pelici a explicat modul în care a gândit el meciul.

”Știam că dacă vom face noi un pas în față, și ei au jucători foarte buni unu contra unu, nouă ne trebuia o densitate bună de jucători, am încercat să facem o apărare mai joacă, la nivelul treimii noastre, pentru ca mingiile în spatele apărării noastre să ajungă fie la portar, fie să iasă în aut de poartă. Pe asta am mizat și am jucat mai mult pe tranziție pozitivă. După aceea nu am avut încotro, am încercat să jucăm pozițional, dar s-a văzut că nu ne-a avantajat, adică am creat anumite momente, dar am fost și foarte vulnerabili. Asta s-a văzut pe finalul jocului, pentru că au fost multe situații de tranziție pozitivă ale lor în care puteau să scoată și ei mai multe din ele. Dar, una peste alta, îmi felicit jucătorii. Cred că a fost un joc frumos, un joc plăcut, cu multe goluri, ocazii, un joc cu îndârjire și răsturnări de scor și asta este”, a spus Alexandru Pelici la flash-interviu.

Pelici vede o luptă deschisă pentru locurile 2, 3 și 4 din play-off-ul Ligii 2

CS Mioveni are în continuare șanse la un loc direct promovabil, al doilea, iar sâmbătă ar avea nevoie de cel mult un egal în dreptul Rapidului, în meciul cu FK Csikszereda pentru ca diferența de puncte să rămână mică. Însă și formația din Miercurea Ciuc poate intra în cărțile pentru locul 2 dacă va câștiga la Mogoșoaia.

”Vom vedea mâine. Nu să ne ajute pe noi (n.r. – dacă FK Csikszereda va câștiga), ci să se ajute pe ei. Pentru că dacă vor reuși să câștige, vor egala Călărașiul la puncte și se va da bătălia în continuare pentru locurile 2, 3 și 4. Pentru că, încă o dată o spun, din punctul meu de vedere, Craiova e promovată”, a mai declarat Pelici, care în încheie a urat tuturor sărbători fericite.

În etapa următoare, a 7-a, CS Mioveni joacă în deplasare, vineri, 7 mai, de la ora 17:00, la FK Csikszereda.

Foto: Remus Badea (Mediafax Foto) și Cătălin Ciupureanu (Sport Pictures)

Marius ANGHEL 01 May. 2021, 00:14 Liga 2
Pe aceeași temă