FC Rapid și-a mutat birourile administrației la stadion din cauza sistării utilităților la Pro Rapid

Marius ANGHEL 28 May. 2014, 16:05 Liga 2
FC Rapid și-a mutat birourile administrației la stadion** din cauza sistării utilităților la Pro Rapid

Conducerea și restul angajaților din cadrul admnistrației clubului Rapid și-au mutat birourile la Stadionul Giulești-Valentin Stănescu din cauza sistării utlităților la baza sportivă Pro Rapid, au declarat, miercuri, pentru Mediafax, surse din cadrul grupării din Liga a 2-a.

Clubul Rapid, care traversează o acută criză financiară, nu a mai putut achita facturile la energie electrică și apă, iar companiile Enel și Apa Nova au sistat furnizarea acestor servicii la 19 mai. Conform surselor citate, gruparea giuleșteană are numai către furnizorul de energie electrică restanțe în valoare de aproximativ 20.000 de lei.

În aceste condiții, conducerea a luat decizia de a muta birourile la Stadionul Giulești-Valentin Stănescu. De altfel, lotul de jucători a efectuat în ultima perioadă antrenamentele numai pe stadion, dat fiind faptul că terenul de la Pro Rapid a devenit impracticabil în lipsa apei.

Birourile administrației clubului de fotbal revin la stadion după aproximativ 16 ani. În 1998, proprietarul FC Rapid de atunci, George Copos, muta administrația și sediul de la Stadionul Giulești la baza sportivă Pro Rapid ca urmare a solicitării antrenorului Mircea Lucescu.

Acționarul majoritar al FC Rapid, Adrian Zamfir, a demisionat la 19 mai din funcția de administrator special și din cea de președinte al Consiliului de Administrație al clubului, la solicitarea conducerii tehnice și a jucătorilor.

Demisia lui Zamfir a venit la doar după zile după decizia Comisiei de Apel a Sistemului Național de licențiere din cadrul Federației Române de Fotbal care a respins dosarul FC Rapid privind acordarea licenței pentru ediția 2014-2015 a Ligii I.

Adrian Zamfir, care a preluat gratis gruparea FC Rapid la 8 iulie 2013 de la George Copos, a avut în ultimele șase luni mai multe tentative de a ceda pachetul de acțiuni al clubului giuleștean, însă toate au eșuat. În momentul de față, Zamfir intenționează să cedeze gratuit pachetul majoritar de acțiuni pe care îl deține la FC Rapid unui grup de patru suporteri.

Clubul giuleștean, care activează în prezent în Liga a II-a, se află în procedura de insolvență din 7 decembrie 2012. Planul de reorganizare al FC Rapid, care se întinde pe o durată de trei ani, a fost confirmat de Tribunalul București. Următorul termen în dosarul de insolvență este 26 septembrie.

Sursa: Mediafax

Marius ANGHEL 28 May. 2014, 16:05 Liga 2
Pe aceeași temă