FC Hermannstadt începe goana după bani! Ce urmează la Sibiu după revenirea în Liga 1

Andrei PASCU 16 May. 2022, 16:03 Liga 2

FC Hermannstadt petrece în aceste zile, după ce a reușit să promoveze în Liga 1, dar se gândește și la ce va face în următorul sezon, în care trebuie să rezolve neapărat problemele financiare. Dacă în Liga 2 s-a mai întârziat cu plata salariilor, în prima divizie lucrurile sunt ceva mai complicate.

FC Hermannstadt începe goana după bani. Radu Neguț: ”Trebuie să avem un buget bine stabilit”

Sibienii caută soluții în perioada următoare, acesta fiind obiectivul clubului până la începerea noului an fotbalistic. E clar că e nevoie de acoperirea datoriilor acumulate pe durata actualei stagiuni, dar și de găsirea de fonduri necesare pentru conturarea unui buget solid, cu care FC Hermannstadt să reușească să se mențină în Liga 1.

Radu Neguț, managerul sportiv al FC Hermannstadt, a dat ceva detalii despre demersurile pe partea financiară, dar și cum a decurs recent terminatul sezon al sibienilor:

Cel mai mare merit legat partea tehnică, de liant, îl are Dani Coman. Am avut prilejul să avem cel mai bun președinte din România aici. Îl avem, mă bucur că am reușit să îl conving să rămână la Sibiu alături de patronii clubului. Bineînțeles, cred că a fost omul care a făcut posibilă promovarea. A fost un an greu, chiar vorbeam și cu alte persoane și spuneam că a fost cel mai greu an din viața mea.

Sunt la a patra promovare din Liga 2 în Liga 1, două ca jucător, două ca și conducător. Din păcate, între ele, au fost și retrogradări, dar nu vreau să mă mai gândesc.

Lăsând de-o parte ce am vorbit despre Dani, despre jucători, despre Măldă, am avut o echipă extraordinară, jucători cu caracter. Un antrenor motivat, tânăr, preocupat, care și-a dorit din tot sufletul să facă performanță. Însă, la fotbal fără bani nu se poate.

Fără eforturile făcute de Ștefan, de Claudiu, de ceilalți oameni care au fost în jurul echipei, și aici mă refer Ciprian, Dan, Albert, Gabriel, Anca, doamna Daniela, Alina și Sorin, oameni care ne-au ajutat. Sperăm să putem să fim uniți și să ne organizăm altfel. Să avem un buget bine stabilit, pentru că nu mai pot doi oameni să ducă un club.

E echipa orașului, a Sibiului. Este o performanță incredibilă ce am reușit. Dacă vă uitați pe clasamentul play-off-ului, cred că suntem în frunte la toate capitolele, meciuri acasă, meciuri în deplasare. Ca să parafrazăm un pic imnul Rapidului, suntem peste tot acasă, dar jucăm doar în deplasare. Costuri foarte mari.

Sper să fim o echipă care să nu mai retrogradeze niciodată în Liga 2”.

Petrișor Petrescu și Raul Opruț, reacții după revenirea Hermannstadt-ului în Liga 1 

Petrișor Petrescu și Raul Opruț au comentat și ei promovarea în Liga 1, în urma remizei pe care FC Hermannstadt a făcut-o în partida cu Steaua, de la Mediaș.

Petrișor Petrescu: ”Părerea mea e că unitatea grupului a fost cea mai importantă”

Cred că e cel mai important pentru oraș că am promovat, e un oraș minunat, m-am născut aici, am crescut aici. Avem suporteri minunați, au fost alături de noi în acest an greu. Se va face noul stadion și ăsta e un plus pentru oraș. O să ne ajute foarte mult. Anii trecuți de Liga 1 nu cred că era plin, dar în media suporterilor de la stadioane cred că eram în primele patru echipe.

Părerea mea e că unitatea grupului a fost cea mai importantă. Valoric am avut poate cel mai bun lot din Liga 2, dar am fost o echipă”.

Raul Opruț: ”Nu mai contează nimic, oboseala, nimic”

Sunt fericit, doar asta pot să spun acum. Nu mai contează nimic, oboseala, nimic. A fost un meci greu chiar dacă nu a părut. A fost un meci greu, Steaua a venit să câștige, a fost un fotbal frumos. Țin să felicit Steaua pentru că are echipă bună și sunt convins că la anul se va bate la promovarea directă.

Mergem în Liga 1 să ne batem sus sperăm. Sperăm să rămânem acolo cât mai mult timp, să nu mai cădem”.

FC Hermannstadt, neînvinsă în play-off

FC Hermannstadt a încheiat play-off-ul Ligii 2 cu 61 de puncte, pe locul 2, la două puncte sub liderul Petrolul. A fost singura echipă care nu a pierdut în grupa de promovare, înregistrând, în cele 10 etape, cinci victorii și cinci remize.

Sibienii au încheiat sezonul cu un golaveraj în play-off de plus nouă, 14 goluri marcate și cinci primite.

Marius Măldărășanu, Petrișor Petrescu, Raul Opruț, Dănuț Coman și Radu Neguț, după promovare

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures
Video: FC Hermannstadt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Andrei PASCU 16 May. 2022, 16:03 Liga 2
Pe aceeași temă