FC Hermannstadt a ratat șansa să urce pe primul loc, Măldărășanu dă vina pe programul încărcat: ”Pe undeva îi înțeleg pe jucători.” Antrenorului nu-i vine să creadă că s-a marcat de două ori acasă și nu s-a câștigat!

Marius ANGHEL 01 Oct. 2021, 23:58 Liga 2

Al cincilea meci disputat pe teren propriu de FC Hermannstadt în acest sezon de Liga 2 i-a adus primul pas greșit echipei sibiene. Ceea ce nu au reușit FC Buzău (1-2), Poli Iași (1-2), FK Csikszereda (1-4) și Dacia Unirea Brăila (0-6) a realizat Ripensia, care a luat un punct la Mediaș.

2-2 s-a terminat jocul dintre FC Hermannstadt și Ripensia din etapa a 9-a a Ligii 2, însă timișorenii puteau da lovitura pe final, când au avut două mari ocazii de gol prin Gabriel Stoi, la care a intervenit salvator de fiecare dată portarul Ionuț Pop.

Marius Măldărășanu, după remiza cu Ripensia: ”Ne-a lipsit un ritm bun, în duelurile unu contra unu, nu am mai putut face față în multe momente din joc”

Cu o victorie, FC Hermannstadt ar fi urcat cel puțin până duminică pe primul loc în clasament, cum trupa din Sibiu a mai avut oportunitatea și înaintea deplasărilor de la Metaloglobus și Viitorul Pandurii, unde a înregistrat tot remize, însă antrenorul Marius Măldărășanu n-a mai vorbit acum despre un blocaj psihic al jucătorilor săi în fața unui astfel de obiectiv, ci a dat vina pe oboseală.

De parcă Ripensia nu a trecut și ea tot printr-un program asemănător, aglomerat, ținând cont de faptul că a jucat în 16-imile Cupei României, Măldărășanu s-a plâns că jucătorii săi nu s-au putut recupera ca lumea în ultima perioadă și din acest motiv au clacat acum, pentru prima dată ”acasă”.

În stilul său caracteristic, cu un discurs întortocheat, greu de ascultat până la capăt și înțeles, Marius Mălădărășanu a încercat să explice motivele pentru care echipa sa n-a putut trece de Ripensia.

”E ciudat când dai două goluri pe teren propriu și primești două, dar, pe undeva, oboseala și-a spus cuvântul. Avem vreo, cred, 16-17 zile și am jucat cinci meciuri. Problemele pe care le-am avut și la meciul trecut (n.r. – la Slobozia, unde s-a câștigat cu 1-0), întâmpinând acele accidentări și, bineînțeles, a trebuit să stăm în alți jucători, făcând tot timpul o rotație, și Baba și Sota, care au jucat foarte mult, astăzi nu au putut să rupă ritmul, și nu numai ei, pentru că nu numai asta ne-a lipsit. Ne-a lipsit un ritm bun, în duelurile unu contra unu, nu am mai putut face față în multe momente din joc. Din păcate, am luat două goluri. Am început foarte bine primele 20-25 de minute, am controlat jocul, a venit un gol, băieții parcă s-au speriat, și asta mă deranjează cel mai mult, pentru că nu există teamă la fotbal. Dar asta este situația. Pe urmă, iar un început bun de repriză a doua, avem 2-1 și apar anumite greșeli. Va trebui să le analizăm. Însă le-am spus-o, i-am îmbărbătat, până la urmă este un sport, trebuie să ne batem în continuare, suntem în continuare neînvinși, mai sunt multe meciuri până la final și credem în continuare în obiectivul nostru.

Oboseala și-a spus cuvântul, pentru că, în afară de faptul că am jucat cinci meciuri în 17 zile, de fapt distanțele ne-au pus probleme mari, pentru că în momentul în care în două zile încercam să ne refacem, plecam iar pe drum. Eu, pe undeva îi înțeleg, am fost fotbalist, știu ce înseamnă asta, și-au dorit, își doresc în continuare și când nu poți, nu poți”, a spus Măldărășanu la finalul meciului cu Ripensia.

  • FC Hermannstadt, în meciul cu Ripensia: I. Pop – Pantea (Tomșa 72′), Bejan, I. Stoica, Issah – Alhassan, Mino Sota, P. Petrescu (I. Năstăsie 67′) – Balaure (Buzan 72′), Buhăcianu (Sîntean 80′), Al. Oroian (Șulea 80′). Rezerve neutilizate: Muțiu – Vas. Lascu, Elbers, Bucuroiu.

Nemulțumit că echipa sa a marcat de două ori acasă, însă nu a câștigat

Ionuț Stoica (16′) și Petrișor Petrescu (51′ – penalty) au marcat pentru FC Hermannstadt, în timp ce pentru Ripensia au egalat în două rânduri Stephane Coulibaly (26′) și Valerii Macrițchii (67′).

Echipa sibiană a marcat din nou de cel puțin două ori pe teren propriu, așa cum a făcut-o și în precedentele jocuri, însă de această dată a încasat două goluri, cum nu a mai făcut-o până acum, lucru care i-a adus o remiză. Măldărășanu a insistat să-și exprime dezamăgirea față de faptul că s-a marcat de două ori acasă și nu s-a câștigat.

Mai degrabă, această remarcă a antrenorului este valabilă pentru jocurile din deplasare. Acolo e mai greu să înscrii și nemulțumirea vine după ce marchezi de mai multe ori și nu reușești să câștigi. În niciun caz după un meci desfășurat acasă, unde teoretic ai parte de o susținere mai mare din partea spectatorilor și jucătorii sunt purtați mai ușor spre poarta adversă, dar și tactica de joc este diferită de la un meci desfășurat acasă față de cel din deplasare.

”Din păcate, repet asta, totuși, să marchezi două meciuri acasă și să primește două… Cum am fost pragmatici la etapa trecută, puteam să fim și astăzi. Dar încercăm să jucăm fotbal, vrem să mai dăm un gol ca să închidem jocul, dacă marcam pentru 3-1 poate asta era situația. Atunci, poate, câștigam meciul. A venit acel gol, 2-2, după care, la fel, au avut câteva situații bune. am încercat să facem câteva schimbări, să venim cu prostețime, dar nu. Cei care au intrat, din păcate, astăzi nu au intrat cu plus, așa cum au intrat alții în alte meciuri”, a mai spus Măldărășanu.

FC Hermannstadt ratează din nou șansa să urce pe locul 1

FC Hermannstadt are 21 de puncte și e pe locul 3, în cădere o poziție față de cum se afla la începutul etapei a 9-a, fiind la egalitate cu Petrolul, care are un golaveraj mai bun și urmează să joace duminică. Pe locul 1 e Concordia, cu 23 de puncte.

Echipa lui Măldărășanu s-a mai aflat în postura de a urca pe locul 1 cel puțin pentru câteva zile, însă a ratat această oportunitate.

În etapa a 10-a, programată în jurul datei de 16 octombrie, peste două săptămâni, echipa sibiană are meci în deplasare la Unirea Dej.

Discursul lui Marius Măldărășanu după FC Hermannstadt – Ripensia 2-2:

Foto: Valentin Macrea / Sport Pictures

 

Marius ANGHEL 01 Oct. 2021, 23:58 Liga 2
Pe aceeași temă