FC Buzău, acord pentru împrumuturile lui Călin Toma și Sebastian Ghinga. Îi cedează la ”pachet”, să se lupte la promovare în Liga 3

Andrei PASCU 03 Feb. 2022, 18:10 Liga 2
FC Buzău, acord pentru împrumuturile lui Călin Toma și Sebastian Ghinga. Îi cedează la ”pachet”, să se lupte la promovare în Liga 3

FC Buzău nu a reușit să rezilieze contractele cu fundașul Călin Toma (29 de ani) și mijlocașul Sebastian Ghinga (34 de ani, foto principal-primul din dreapta), motiv pentru care a decis să îi împrumute. Dat fiind faptul că există o relație bună cu o altă echipă din Buzău, Metalul, conducerea clubului din Liga 2 a hotărât să îi trimită acolo.

FC Buzău, acord cu Metalul Buzău pentru împrumuturile lui Călin Toma și Sebastian Ghinga 

Metalul Buzău, locul 3 în Seria 2 a Ligii a 3-a, a fost de acord să îi ia pe cei doi jucători experimentați, chiar dacă este vorba de perioade determinate de timp. Informația a fost confirmată de antrenorul divizionarei a treia, Valentin Stan, care cel mai probabil îi va folosi ca oameni de bază pe Toma și Ghinga.

Cei doi fotbaliști au prins câteva meciuri în Liga 2, până să se intre în pauza de iarnă. Călin Toma (foto articol) a fost utilizat în nouă partide (268 de minute) de FC Buzău, iar Sebastian Ghinga în 10 rânduri (530 de minute).

Valentin Stan, despre Toma și Ghinga: ”Ne-ar putea ajuta pentru ce ne-am propus”

Înainte de aventura de la FC Buzău, Toma a jucat pentru Ripensia, iar Ghinga a evoluat, de-a lungul carierei, printre altele, la Sportul Studențesc, Aerostar Bacău, Academica Clinceni, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe și Petrolul.

Este adevărat, este vorba de doi jucători care nu mai fac parte din planurile domnului Pustai. Contractele dintre părți (n.r. – dintre Metalul Buzău și jucători) ar trebui să fie semnate în curând. E vorba de Ghinga și Toma. Toma, anul trecut, din câte am înțeles, pe cifre a fost cel mi bun fundaș stânga.

Cred că ei au valoare certă, care ne-ar putea ajuta pentru ce ne-am propus”, a declarat antrenorul Metalului Buzău, pentru Campus Buzău.

Metalul Buzău țintește promovarea în Liga 2, iar la echipă au mai ajuns, zilele trecute, atacantul Adrian Moldovan (22 de ani, ex CSM Ceahlăul), mijlocașul Antonio Marcu, de la ”U” Cluj, și fundașul stânga Cătălin Banienschi, de la Petrolul.

Metalul Buzău începe 2022, în Liga 3, cu CSM Focșani 

Cu cele 30 de puncte acumulate după 15 etape din sezonul regular, Metalul Buzău e la șapte puncte de liderul SC Oțelul și la cinci de locul secund, CSM Focșani, marile favorite în lupta la promovare în Liga 2, din Seria 2 a Ligii a 3-a.

În ultima etapă din 2021, a 15-a, Metalul Buzău a făcut doar 1-1 în deplasare cu Viitorul Ianca, echipă care a terminat anul pe locul 7. În 2022, buzoienii vor relua campionatul acasă, cu CSM Focșani.

Foto: Răzvan Păsărică/ Sport Pictures 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinko-trebotic-convins-de-proiect-sa-vina-la-fc-buzau-mijlocatul-croat-declaratii-indraznete-dupa-transfer-desi-a-venit-din-liga-a-patra-din-spania-19218290

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-pustai-concluzii-dupa-incheierea-cantonamentului-efectuat-de-fc-buzau-la-ramnicu-sarat-19217974

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-fc-buzau-a-incheiat-cantonamentul-de-la-ramnicu-sarat-cu-o-victorie-clara-in-amicalul-cu-metalul-buzau-19217754

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-buzau-a-transferat-un-mijlocas-croat-dinko-trebotic-a-jucat-la-peste-15-echipe-si-a-castigat-campionatul-in-ungaria-cristian-pustai-a-mai-renuntat-la-doi-jucatori-dar-si-la-elenul-christos-intzi-19217659

 

Andrei PASCU 03 Feb. 2022, 18:10 Liga 2
Pe aceeași temă