FC Brașov, victorie pe final în amicalul cu Ciucaș Tărlungeni. Angelov a făcut diferența pe final. Ștefan Grigorie: ”Avem probleme la finalizare”

Adi MARICA 01 Mar. 2023, 18:15 Liga 2

FC Brașov a câștigat amicalul disputat miercuri, 1 martie, la Tărlungeni, cu Ciucaș, echipă locală care ocupă locul 3 în Liga a 4-a Brașov.

Divizionara secundă antrenată de Dan Alexa s-a impus cu scorul de 2-0 (0-0), grație celor două goluri marcate de bulgarul Milcho Angelov, în finalul jocului, în minutele 72 și 90.

FC Brașov a dat două goluri Ciucașului

Ciucaș Tărlungeni s-a ținut bine preț de 70 de minute în acest amical cu o echipă dintr-o ligă superioară. Schimbările făcute pe final de cei doi tehnicieni, Dan Alexa, respectiv Ionuț Mitroi, au făcut diferența, iar brașovenii s-au impus cu scorul de 2-0.

Alexa a mizat în formula de start doar pe doi titulari din meciul cu Gloria Buzău (scor 1-1), primul oficial disputat în 2023, pe Marc și Lascu.

În schimb, în echipă și-au făcut apariția Luca Florică și Adi Chică-Roșă, ambii reveniți după accidentări.

Ureche, Diogo Izata, Burlacu și Oltean au făcut doar un antrenament fizic înaintea meciului.

Luca Florică, prins în offside și autor a unei ratări uriașe

Și în acest joc, Dan Alexa a avut un dialog cu centralul partidei, fiind nemulțumit de câteva decizii din startul jocului. De altfel, arbitrul Robert Ciorbea a acordat cinci cartonașe brașovenilor și două gazdelor.

În prima parte, jocul a fost destul de echilibrat, Florică a fost surprins de două ori în offside, după care a ratat o ocazie uriașă, singur cu portarul, șut mult peste transversală. Kirilenko a fost cel mai activ jucător din tabăra brașovenilor, cu câteva acțiuni în flancul stâng, apoi cu două șuturi bune de la marginea careului, unul nimerind bara porții lui Căucă.

De celaltă parte, Marian Constantinescu, ajuns să evolueze la Ciucaș, a avut două șuturi pe spațiul porții lui Dobre. Portarul Bogdan Căucă, fost la SR Brașov, a avut parte de o lovitură liberă de la 20 de metri, însă mingea nu a trecut zidul brașovenilor.

La Ciucaș Tărlungeni este legitimat și Marian Cristescu, absent motivat la meciul de azi, care are și rolul de antrenor alături de Ionuț Mitroi.

În această iarnă la Tărlungeni au ajuns Cristian Burlacu, Laurențiu Căpățână și Bogdan Căucă de la SR Brașov, Marius Nicodim de la Olimpic Zărnești, iar marele transfer al iernii este revenirea pe gazon a lui Marian Constantinescu (41 de ani).

Bulgarul Angelov, decisiv pe final

În partea secundă, jocul a scăzut în intensitate, dar pe final, după ce Alexa a schimbat radical echipa, FC Brașov s-a impus cu 2-0 prin duba lui Milcho Angelov.

În startul reprizei secunde, Vlad Moldovanu a fost accidentat serios după o intrare dură a lui Kirillenko, iar fundașul gazdelor nu a mai putut continua jocul.

”Am preferat să luăm acest joc pentru că am avut jucători cu probleme medicale și era important să primească și ei minute. Marți am avut și un antrenament destul de greu fizic, iar astăzi am luat acest joc ca și un antrenament. Am întâlnit un adversar bun care ne-a pus și probleme timp de 70 de minute. Avem, în continuare, probleme la finalizare. Și în stagiul din Turcia și în meciul cu Buzăul am avut multe situații și le-am ratat. Este bine că avem ocazii, dar trebuie să fim mai atenți și să fim inspirați la finalizare”, a spus ”secundul” Ștefan Grigorie, care a vorbit și despre meciul din campionat cu Unirea Constanța, programat în etapa a 18-a.

”Important să fim pregătiți 100 la sută mental pentru jocul cu Unirea. Este un meci de campionat, care trebuie câștigat. Diferența de valoare există, dar asta trebuie să o arătăm și pe teren. Șansele la play-off sunt foarte mici. Păcat că nu am câștigat meciul de șase puncte de la Buzău, unde în repriza secundă am jucat bine, dar am ratat foarte mult”, a spus Grigorie.

”A fost un joc foarte bun în care am întâlnit o echipă de Liga a 2-a, cu mulți jucători de valoare și un staff foarte bun. Mă bucur că Dan Alexa ne-a ales ca parteneri pentru acest joc. Majoritatea băieților mei lucrează. Chiar îmi felicit jucătorii că au dat dovadă de caracter și au depus efort și sper să reușim să ne îndeplinim obiectivul, promovarea în Liga a 3-a”, a spus Ionuț Mitroi, antrenorul echipei din Tărlungeni.

În runda a 18-a, penultima a sezonului regular, FC Brașov joacă sâmbătă, pe teren propriu, de la ora 11:00, cu Unirea Constanța. Apoi, în ultima etapă, se va deplasa la Slobozia pentru meciul cu Unirea.

Ciucaș Tărlungeni: Căucă – Lenghen, Galborcea, Moldovanu, Căpățână – Fosner, Nicodim, Pricop, Coltofean – R. Mitroi, M. Constantinescu.
Au mai jucat: Oros – Plumb, Komaroni, C. Burlacu, Lupu, Jude
Antrenor: Ionuț Mitroi

FC Brașov: Șt. Dobre (Mutu 46) – Diallo (Fustar 46), Marc, Vasu – Sg. Pîrvulescu, Vas. Constantin, Rob. Boboc, Lascu – Florică, Cociș, Kirilenko
Din minutul 60 au mai jucat: Sorsa, Dumbravă, Spătaru, R. Lazăr, Saim Tudor, Mitrov, Lambrinoc, Chică-Roșă, Angelov.
Antrenor: Dan Alexa

Arbitri: Robert Ciorbea – Claudiu Șchiopeț, Cristian Ciorbea.

Foto: FC Brașov

https://liga2.prosport.ro/seria-1/a-cedat-si-igor-jovanovic-fundasul-si-a-reziliat-contractul-cu-fc-brasov-19261699

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dan-alexa-la-a-treia-suspendare-in-acest-sezon-antrenorul-echipei-fc-brasov-va-sta-in-tribuna-la-meciul-cu-unirea-constanta-mult-prea-usor-19261566

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cinci-meciuri-televizate-in-penultima-etapa-a-sezonului-regular-al-ligii-2-runda-a-18-a-incepe-si-se-termina-cu-doua-jocuri-in-care-echipele-lupta-pentru-play-off-19261496

Adi MARICA 01 Mar. 2023, 18:15 Liga 2
Pe aceeași temă