FC Brașov s-a reunit cu 35 de jucători în lot! Călin Moldovan: ”Mai aşteptăm întăriri”

Adi MARICA 10 Jan. 2022, 17:30 Liga 2

După o lună de vacanță, FC Brașov s-a reunit astăzi, 10 ianuarie 2022, la începutul pregătirilor fiind prezenți 35 de jucători, printre care și portarul Laurențiu Popescu de la Universitatea Craiova, ultima dată fost la Poli Iași, și fundașul central Bogdan Vișan, fost la Flacăra Horezu.

FC Brașov a avut 35 de jucători la prima ședință de antrenament din 2022

La prima ședință de pregătire condusă de Călin Moldovan au fost prezenți și cei șase jucători de la Corona care au câștigat litigiul la FRF cu noul FC Brașov: Adrian Voicu, Ștefan Nicolau, Marius Manole, Raul Toader, Nicolae Roșu și Radu Linguraru, dar și doi juniori din cadrul clubului: Raul Szabo și Sebastian Racz.

Antrenamentul desfășurat pe terenul sintetic al bazei sportive ICIM a fost condus de antrenorul Călin Moldovan, ajutat de Rareș Forika, preparatorul fizic Cătălin Voicu și Andrei Șanta, antrenorul care se ocupă de pregătirea portarilor. ”Secundul” Liviu Negoiță și-a reziliat contractul zilele trecute.

”Mă bucur că toată lumea e sănătoasă. Toată lumea e dornică de muncă, suntem nerăbdători să începem. Ne aşteptă o perioadă grea, atât de pregătire, cât şi competițională. Suntem în situația în care suntem, dar avem convingerea că vom reuşi să evităm retrogradarea, să ne îndeplinim obiectivul. Avem mulți jucători la antrenament acum, dar după prima săptămână la Braşov de readaptare la efort, vom pleca în cantonament şi vor fi jucători de care ne vom despărți sau îi vom împrumuta. Mai aşteptăm şi întăriri. Singurii fotbalişti noi sunt Popescu şi să-l vedem pe Vişan, va fi testat. Avem nevoie de câțiva jucători. Cei care vin trebuie să aducă un plus evident și împreună cu ceilalți jucători trebuie să facem tot posibilul să ne salvăm de la retrogradare. Avem nevoie de transferuri în orice compartiment. Asta ne arată statistica din clasament. Dar avem nevoie de fotbalişti cu experiență. Nu mai avem multe meciuri şi timpul nu are răbdare cu noi. Va trebui să fim cât mai eficienți, într-un timp scurt. Aproximativ 25-26 de jucători o să luăm în cantonament”, a spus antrenorul Călin Moldovan.

După o săptămână de reacomodare la efort, lotul FC Brașov va pleca în cantonament la Târgu Secuiesc.

Lotul prezent la reunire al echipei FC Brașov:

portari: Cezar Lungu, Daniel Mutu, Laurențiu Popescu, David Gârniță;
fundași: Rareș Sburlea, Robert Răducioiu, Marius Burlacu, Ivan Fustar, Raul Toader, Robert Gherghe, Alexandru Sabău, Florin Dumbravă, Iulian Drăgoi, Adrian Voicu, Bogdan Vișan (foto jos, cu fes), Bogdan Cîrstian;
mijlocași: Raul Szabo, Vlad Mihalcea, Horia Popa, Radu Leonte, Alex Mitroi, Vlad Boția, Alexandru Negrean, Ștefan Nicolau, Marius Manole, Radu Linguraru, Darius Ciopo, Dragoș Cheleș, Vasile Constantin, Andrei Lașcu, Răzvan Iorga;
atacanți: Marian Codrea, Zakaria El Azzouzi, Bogdan Roșu, Sebastian Racz.

FC Brașov și-a stabilit șase adversari pentru amicale

Cei de la FC Brașov au parafat până acum șase meciuri de pregătire.

Primul amical este programat în data de 22 ianuarie, la Târgu Secuiesc, cu Olimpic Zărnești, liderul Ligii a 4-a Brașov. Al doilea joc de pregătire este programat pe 28 ianuarie, tot la Târgu Secuiesc, cu echipa locală KSE (locul 6 în Seria a 5-a a Ligii 3).

În luna februarie, oficialii lui FC Brașov au stabilit patru jocuri de pregătire, pe 2 februarie cu AFC Odorheiu Secuiesc (liderul din Seria 5 a Ligii 3), pe 5 februarie cu Sepsi OSK 2 (locul 3 în Seria 5 a Ligii 3), pe 12 februarie cu Petrolul, liderul Ligii 2, însă acest joc va avea loc doar dacă ”găzarii” nu vor pleca în cantonament în Antalya. Iar pe 19 februarie este programat un nou test tare, cu FC Hermannstadt, locul 2 în Liga 2.

Stafful tehnic al brașovenilor mai caută un adversar pentru data de 9 februarie.

  • Cu 12 puncte acumulate în acest sezon din care s-au desfășurat 16 etape, FC Brașov se află pe locul 16 din 20. Echipa brașoveană va evolua în play-out, unde va încerca să se salveze de la retrogradare prinzând barajul de menținere.

Foto: FC Brașov

Adi MARICA 10 Jan. 2022, 17:30 Liga 2
Pe aceeași temă