FC Brașov obține rezultate bune datorită ambiției jucătorilor, crede Țălnar. Când va fi echipa pusă la punct, așa cum își dorește antrenorul

Marius ANGHEL 26 Aug. 2016, 12:07 Liga 2
FC Brașov obține rezultate bune datorită ambiției jucătorilor, crede Țălnar.** Când va fi echipa pusă la punct, așa cum își dorește antrenorul

FC Brașov a avut un parcurs peste așteptări în acest start de campionat, în care „stegarii” au strâns șapte puncte din trei meciuri. Antrenorul Cornel Țălnar spune că doar ambiția jucătorilor a dus la aceste rezultate.

„Sunt mulțumit de rezultatele obținute în primele etape, însă trebuie să fim corecți, echipa mai are mult de muncă să ajungă la parametri pe care ni-i dorim cu toții. Ambiția pe care au avut-o jucătorii în primele etape au dus la aceste rezultate bune. Cu o pregătire bună și cu multă muncă, eu spun că abia după 15 septembrie vom fi și noi puși la punct, iar echipa va juca ceea ce îmi doresc eu. Sper ca jocul echipei să crească de la meci la meci, dar importante sunt punctele. Mă bucur că pe ultima sută de metri am reușit să mai aducem încă trei jucători (n.r. Vagner, Răsdan și Cordoș), care sunt convins că vor avea și ei o contribuție bună la echipă. În mare parte sunt mulțumit de lotul pe care îl am la dispoziție. Sperăm ca săptămâna viitoare să-l legitimăm și pe Băjan. Echipele care vor avea jucători sub 21 de ani de valoare apropiată cu seniorii vor avea câștig de cauză în acest campionat. Din aproape în aproape lucrurile se vor regla. În proporție de 90-95 la sută ne-am consolidat lotul pentru acest tur de campionat”, a spus Țălnar.

„Nu mai sunt fotbaliștii care erau odată”

Cornel Țălnar spune că fotbalul românesc a ajuns la un nivel extrem de scăzut. În schimb, atacantul Sabrin Sburlea, revenit în țară după o experiență în Liga a 3-a Germania, unde a jucat la Hansa Rostock, este convins că avem un fotbal cu un nivel bun! „Trebuie să fim realiști, fotbalul în România este la un nivel scăzut. Cred că în Liga 1 este cel mai slab campionat din istorie, iar la Liga a 2-a echipele abia se regăsesc. Nu mai sunt fotbaliștii care erau odată”, a spus Țălnar.

Nu de aceeași părere este atacantul Sabrin Sburlea. „Nivelul fotbalului din România este unul bun, chiar nu mă așteptam să fie un nivel așa ridicat. Și în Germania unde am jucat era un nivel bun, pot spune că ligile sint apropiate valoric”, a spus Sburlea.

„Suntem pe drumul cel bun”

Referitor la meciul cu Dunărea Călărași, Țălnar și Sburlea spun că victoria este obligatorie. „Ne așteaptă un meci foarte greu, cu o echipă bună, care în ultima perioadă a crescut în valoare. Ne dorim să obținem cele trei puncte pentru a ne consolida poziția din clasament. Ne vom lua toate măsurile și sperăm ca la finalul jocului să obținem victoria”, declara Țălnar.

Referitor la duelul cu fostul său elev de la Dinamo, Adrian Mihalcea, Țălnar a spus că „să câștigăm noi duminică, apoi poate să câștige el următoarele meciuri din campionat”.

Sabrin susține că este pregătit 100 la sută și este gata să înscrie și în meciul cu Dunărea. „Am venit cu sufletul deschis la FC Brașov să ajut echipa să promoveze din nou. Când am venit la echipă nu eram pregătit 100 la sută, dar acum sunt pus la punct, atât din punct de vedere fizic, cât și psihic. Mi-am dorit foarte mult să marchez la Satu Mare, sper să înscriu și duminică. Concurența din atac este benefică, iar cine este mai bun să joace. Meciul cu Dunărea Călărași trebuie să-l tratăm cu toată seriozitatea. Eu spun că suntem pe drumul cel bun”, a spus Sburlea.

Meciul FC Brașov – Dunărea Călărași, contînd pentru etapa a 4 -a a ligii secunde se va disputa duminică, de la ora 12:30.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 26 Aug. 2016, 12:07 Liga 2
Pe aceeași temă