FC Brașov, fără niciun jucător la naționalele României! Motivul pentru care Spătaru, Lambrinoc și Pîrvulescu n-au fost convocați

Adi MARICA 20 Mar. 2023, 20:17 Liga 2
FC Brașov, fără niciun jucător la naționalele României! Motivul pentru care Spătaru, Lambrinoc și Pîrvulescu n-au fost convocați

Dan Spătaru (17 ani), Eduard Lambrinoc (18 ani) și Sergiu Pîrvulescu (19 ani) nu au intrat în vederile selecționerilor loturilor U18, U19 și U20 ale României pentru selecțiile din acest început de primăvară.

Tinerii fotbaliști ai echipei FC Brașov, Spătaru, Lambrinoc și Pîrvulescu, de obicei convocați la acțiuni ale naționalelor, nu au mai intrat în vederile selecționerilor Daniel Mogoșanu, Alexandru Pelici, respectiv Daniel Pancu, evoluțiile lor neconvingătoare din ultima perioadă lăsându-i acasă de această dată.

Sergiu Pîrvulescu, doar 20 de minute în patru jocuri la FC Brașov!

Sergiu Pîrvulescu, un jucător obișnuit cu loturile naționale, a ratat convocarea la lotul U20 al României pentru faptul că nu are meciuri în picioare. Fotbalistul transferat în această iarnă de la Kids Tâmpa Brașov, via Gloria Buzău, a jucat extrem de puțin în acest sezon.

Cu doar 8 apariții în prima parte a sezonului de Liga 2 la trupa din Crâng, în iarnă a fost pus pe liber și, astfel, a ajuns la FC Brașov, unde spera să fie utilizat mai mult, așa cum se întâmpla în trecut la Gloria Buzău sau Petrolul. Sub comanda lui Dan Alexa, Pîrvulescu a bifat doar 20 de minute în finalul meciului cu Unirea Constanța, dintr-un total de patru partide desfășurate de FC Brașov în 2023.

Eduard Lambrinoc, 119 minute în sezonul de primăvară

O situație specială o are Eduard Lambrinoc, puștiul brașovean care a ”explodat” în partea a doua a sezonului trecut de Liga 2.

În acest an, deși Alexa îi laudă calitățile mijlocașului de 18 ani, acesta a prins doar 119 minute în trei partide (45 de minute în jocul cu Gloria Buzău, 29 de minute în meciul cu Unirea Constanța și 45 de minute în jocul cu Viitorul Pandurii), astfel că nu a intrat în atenția lui Alexandru Pelici, selecționerul naționalei U19.

Lambrinoc are 17 meciuri disputate la FC Brașov din totalul de 20, însă doar în cinci dintre ele a început ca titular, de patru ori a fost înlocuit, astfel că a acumulat doar 559 de minute pe teren. A marcat 2 goluri.

Randamentul lui Dan Spătaru nu l-a impresionat pe Mogoșanu

Dan Spătaru a jucat cel mai mult dintre tinerii jucători ai Brașovului în cele patru partide oficiale din 2023, 186 de minute (45 de minute în meciul cu Gloria Buzău, 70 de minute în jocul cu Unirea Slobozia, 26 de minute în meciul cu Unirea Slobozia și 45 de minute în partea secundă a meciului cu Viitorul Pandurii).

A fost însă insuficient pentru a fi convocat de selecționerul Daniel Mogoșanu la lotul U18 al României pentru ”dubla” cu Italia, acolo unde merge, în schimb, un jucător brașovean care evoluează în Liga 3, Cătălin Stoica, de la Kids Tâmpa!

Spătaru are 1018 minute disputate în Liga 2 în acest sezon, în 17 partide, dintre care în 12 a început ca titular și în toate a fost înlocuit. A marcat 2 goluri.

Adi MARICA 20 Mar. 2023, 20:17 Liga 2
Pe aceeași temă