Trei jucători legitimați la echipe din Liga 2, convocați la naționala României U18! Tricolorii lui Daniel Mogoșanu vor disputa două amicale

Andrei PASCU 14 Mar. 2023, 20:42 Liga 2
Trei jucători legitimați la echipe din Liga 2, convocați la naționala României U18! Tricolorii lui Daniel Mogoșanu vor disputa două amicale

Naționala României sub 18 ani se pregătește de un stagiu de pregătire în afara țării, iar selecționerul Daniel Mogoșanu a trimis convocări și pentru trei jucători din Liga 2. În total, lotul însumează 20 de fotbaliști.

Astfel, din divizia a doua Mogoșanu a decis să mizeze pe portarul Matyas Becze, legitimat la FK Miercurea Ciuc, mijlocașul Andreas Burcea, de la Concordia Chiajna, și atacantul Iustin Răducan, de la Steaua.

Trei jucători din Liga 2, convocați la naționala U18: Matyas Becze, Andreas Burcea și Iustin Răducan

România U18 va merge în Italia, în Rifreddo, pentru stagiul de pregătire din această lună, din perioada 19-26 martie. Va disputa două partide amicale, joi, 23 martie, și duminică, 26 martie, cu selecționata similară a Italiei, la Potenza și Picerno.

Matyas Becze, în vârstă de 17 ani, nu a apucat să debuteze momentan pentru echipa mare a FK Miercurea Ciuc, el evoluând cel mult pentru echipa sub 19 ani a ciucanilor.

În ceea ce-l privește pe Andreas Burcea, 18 ani, el a venit vara trecută la Concordia Chiajna, iar în acest sezon de Liga 2 a jucat în 11 meciuri, adunând 804 minute. În fine, Iustin Răducan, în vârstă de 17 ani, a prins doar 14 minute în Liga 2 pentru Steaua, într-un meci cu Unirea Constanța, din etapa a 7-a a sezonului regular, scor 5-0.

Lotul României U18 pentru acțiunea din Italia:

Portari: Matyas Becze (FK Miercurea Ciuc), Vlad Răfăilă (Farul Constanța)
Fundași: Mario Geană (FCSB), Andrei Aioanei (Farul Constanța), Mario Tudose (SL Benfica / Portugalia), Matteo Duțu (Lazio Roma / Italia), Darius Iurasciuc (UTA Arad), Robert Bădescu (Rapid), Denis Benga (Universitatea Craiova)
Mijlocași: Cosmin Costea (Farul Constanța), Luca Banu (Farul Constanța), Fabiano Cibi (UTA Arad), Andreas Burcea (Concordia Chiajna), Victor Stancovici (FCSB), Alexandru Șiman (AC Milan / Italia), Alexandru Capac (FC Torino / Italia), Codrin Cărăușu (FC Botoșani), Alberto Călin (Universitatea Craiova)
Atacanți: Iustin Răducan (Steaua), Patrick Pașcalău (UTA)

În perioada 19-26 martie, naționala U18, selecționer Daniel Mogoșanu, va efectua un stagiu de pregătire în Rifreddo, Italia.

În această perioadă, România va întâlni, în două partide de verificare, reprezentativa similară a Italiei.

Programul meciurilor:

  • Joi, 23 martie, ora 10:30: Italia U18 – România U18, Potenza
  • Duminică, 26 martie, ora 10:30: Italia U18 – România U18, Picerno

Drumul către EURO începe în toamnă

În toamnă, când va promova la categoria de vârstă U19, generația 2005 va debuta în calificările pentru EURO 2024. România face parte din grupa 10, alături de Cehia, Finlanda și San Marino. Meciurile vor avea loc în perioada 11-17 octombrie 2023 și vor fi găzduite de Cehia.

Primele două clasate din cele 13 grupe împreună cu echipa de pe locul 3 cu cele mai bune rezultate înregistrate în fața primelor două vor obține calificarea la Turul de Elită, ultima rundă înaintea Campionatului European găzduit anul viitor de Irlanda de Nord. Doar 8 selecționate vor evolua la turneul final”, a anunțat FRF.

Foto: FRF

Andrei PASCU 14 Mar. 2023, 20:42 Liga 2
Pe aceeași temă