FC Brașov e pe punctul să fie al cincilea club care se retrage din Liga 2. „Dacă nu vom primi acei bani de la Steaua, 100 la sută vom închide porțile”

Marius ANGHEL 03 Mar. 2017, 13:19 Liga 2
FC Brașov e pe punctul să fie al cincilea club care se retrage din Liga 2.**

Problemele de tot felul nu-i ocolesc pe „stegari”. După ce au ratat complet startul sezonului cu o evoluție dezamăgitoare cu Olimpia Satu Mare, elevii lui Cornel Țălnar nu au putut pregăti în liniște nici meciul extrem de important cu Dunărea Călărași. Antrenorul Cornel Țălnar a dezvăluit ieri, în cadrul unei conferințe de presă, problemele cu care se confruntă echipa, în special din punct de vedere financiar.

„Trăim de pe o zi pe alta”

Cum în conturile clubului bate vântul, iar CNSL a amânat, din nou, cazul Chipciu, soluția pentru deplasare și cazare la Călărași a venit de la administratorul special Vasile Dochița! Concluzia „Țânțarului” a fost una sumbră: „dacă nu vin banii de la Steaua, 100 la sută închidem porțile!”.

„Din păcate, la club persistă starea de incertitudine, CNSL a acordat un nou termen în cazul Chipciu, astfel că situația clubului este la fel de neclară ca la începutul lunii decembrie a anului trecut. În conturile clubului nu mai este niciun ban, singurul om care bagă mâna în buzunar și face tot ce depinde de el este Vasile Dochița, care a plătit din banii săi deplasarea și cazarea la Călărași, dar lucrurile nu pot merge așa în continuare. Singura soluție pentru a salva această echipă sunt banii pe care îi mai avem de primit de la Steaua, în rest nimeni nu vrea să se implice, nici autoritățile locale, nici oamenii de afaceri. Doar Simon Maurer a venit lângă noi și încearcă să ne ajute. În rest, trăim de pe o zi pe alta, fără niciun fel de speranțe. Nu e ușor să lucrezi în astfel de condiții, lucrurile nu sunt deloc normale la o echipă care își dorește cu adevărat să facă performanță. Un lucru este cât se poate de clar: dacă nu vom primi acei bani de la Steaua, 100 la sută vom închide porțile, pentru că altfel nu ne vom putea continua activitatea”, a spus Țălnar.

Fără perspective?

Antrenorul brașovenilor spune că toată această stare de incertitudine nu are cum să nu se răsfrângă asupra vestiarului. „Eu cred că fotbal în aceste condiții va fi foarte greu să jucăm. Jucătorii sunt și ei total nemulțumiți, pentru că nu au siguranța zilei de mâine. Toată lumea se întreabă ce se întâmplă cu această echipă. Această echipă când a avut liniște și stabilitate financiară, așa cum a fost până la începutul lunii decembrie, a avut rezultate extraordinare, eu am putut să trag de ei și să-i țin pe jucători tot timpul în priză. La începutul lui decembrie, când au apărut problemele, că se dau salariile peste o săptămână, peste două, peste o lună, lucrurile au degenerat, iar la ora asta asta e situația reală și nu trebuie să ne ascundem să spunem lucrurilor pe nume. Nimeni nu știe ce se va întâmpla cu această echipă și care vor fi perspectivele. Ca să promovezi ai nevoie de condiții decente. Și așa eu sper să reușim să-i mobilizăm la maxim pe jucători și să ducem corabia mai departe. Le-am explicat că fără muncă nu se poate și că trebuie să tragă de ei. Sunt convins că vom avea o partidă foarte grea la Călărași. Ei au adus în această iarnă mai mulți jucători, în schimb noi nu am reușit să transferăm jucătorii pe care îi doream încă din luna decembrie. Nu știu dacă meciul de la Călărași este unul decisiv, eu am mai spus că promovarea se va juca până în ultima etapă”, a spus Țălnar.

Antrenorul a reacționat și după criticile lui Paul Enache. „Am văzut că mai vorbeau unii și alții că și alte echipe nu au făcut stagii de pregătire în străinătate, dar acele echipe se află pe locurile 10-12 și nu au niciun fel de obiectiv. Ca să stau doar în Liga a 2-a pot să mă pregătesc și pe maidane. Cele patru echipe cu care ne batem la promovare, Juventus, UTA, Sepsi și Olimpia, au avut condiții normale de fotbal profesionist”, a încheiat Cornel Țălnar.

Pentru meciul de sâmbătă, stafful tehnic al echipei nu se confruntă cu probleme de lot. Meciul Dunărea Călărași – FC Brașov se va disputa sâmbătă, de la ora 13:30 și va fi transmis în direct de Digi Sport 1 și Dolce Sport 1.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 03 Mar. 2017, 13:19 Liga 2
Pe aceeași temă