FC Brașov continuă lupta cu falimentul. Planul „stegarilor” pentru a face rost de bani

Marius ANGHEL 09 Feb. 2017, 14:48 Liga 2
FC Brașov continuă lupta cu falimentul.** Planul

Tribunalul Brașov a acordat un nou termen în dosarul FC Brașov, pentru 3 mai 2017. Pericolul falimentului planează însă în continuare asupra clubului, astfel că cel mai important lucru în perioada imediat următoare este ca șefii lui FC Brașov să găsească resurse financiare. FC Brașov are nevoie urgentă de bani pentru continuarea activității echipei, dar și pentru a onora mai multe solicitări de plată venite de la mai mulți creditori, în special foști jucători ai Brașovului, aflați sub contract în perioada declarării insolvenței.

Steagu nu moare!

Ieri dimineață, ședința condusă de judecătoarea Simona Conț a început imediat după ora 8:30. Până la judecarea cazului FC Brașov, pe rol au fost mai multe cauze, astfel că emoțiile pentru „stegari” au început după ora 9:20. Judecătoarea Simona Conț a ascultat solicitările avocaților creditorilor, dar și argumentele administratorului judiciar Alexandru Cosmin Gheorghe. După mai bine de 40 de minute în care a ascultat toate părțile implicate, judecătoarea a anunțat că acordă un nou termen în acest dosar pentru data de 3 mai.

„Este o veste foarte bună, pentru că dosarul a fost amânat până în 3 mai. Până atunci, Curtea de Apel va redacta motivarea în procesul încheiat săptămâna trecută. Și cei de la Finanțele Publice Brașov vor reanaliza creanțele cu care s-au înscris la masa credală, existând chiar și posibilitatea ca acestea să se diminueze considerabil. În această perioadă, activitatea clubului decurge normal. Decizia Tribunalui Brașov este ca o gură de aer pentru FC Brașov. Conducerea clubului are din nou posibilitatea să discute eventuale surse de finanțare, atât pentru susținerea activității curente a clubului, cât și pentru achitarea sumelor către foștii fotbaliști, născute după intrarea în insolvență. Dacă se vor găsi surse de finanțare, există chiar șansa de a se ieși matematic din insolvență. Din ce știu sunt discuții, iar dacă datoriile vor scădea considerabil, eventuala finanțare ar deveni mult mai atractivă”, a spus administratorul judiciar al FC Brașov, Alexandru Cosmin Gheorghe.

Referitor la posibilitatea depunerii unui nou plan de reorganizare, Alexandru Cosmin Gheorghe a spus că „din câte am observat, din punctele de vedere ale creditorilor prezenți la acest termen există varianta considerării ca oportună a depunerii unui nou plan de reorganizare, chiar dacă termenul ar fi depășit”.

Contestații peste contestații

La termenul de ieri a urmat discutarea dosarelor asociate, ca urmare a solicitărilor depuse de mai mulți creditori. Pentru că au fost solicitări din partea unor foști fotbaliști de la FC Brașov, care au solicitat falimentul, acestea vor fi analizate după motivarea deciziei Curții de Apel Brașov. Au fost și unele contestații din partea altor creditori, tot foști jucători, împotriva Top Expert SPRL care dorea reeșalonarea datoriilor. Tribunalul a decis să acorde clubului brașovean un termen de 60 de zile în care să înceapă să facă plăți curente (n.r. după 4 martie 2015 data intrării clubului în insolvență) către foștii jucători. În cazul în care FC Brașov nu va reuși să plătească din sumele restante în termenul de 60 de zile, acești creditori pot solicita intrarea clubului în faliment!

În sala de judecată, la termenul de ieri au fost prezenți și Cezar Ardeleanu, Ioan Handrea și Adrian Szabo, ultimul reprezentat de avocat. „Adrian Szabo a renunțat la cererea de intrare în faliment încă de la procesul care a avut loc la Curtea de Apel Brașov. El a precizat clar că nu mai solicită falimentul și că dorește repunerea în termen a unui plan de reorganizare”, a precizat avocatul lui Szabo, Eugen Ungureanu.

Țălnar a apelat din nou la Becali, Dochița la Maurer

Soluția de urgență vine de la Gigi Becali, patronul Stelei. Cornel Țălnar a avut mai multe discuții cu Becali și a obținut promisiunea acestuia că va mai vira în conturile clubului, tot în avans, încă 100.000 de euro în urma transferului lui Alex Chipciu la Anderlecht Bruxelles. „Am vorbit cu Gigi Becali și sper că în câteva zile să mai primim circa 100.000 de euro, iar restul de bani prin aprilie. Gigi ne-a ajutat și înainte de Crăciun și sunt convins că ne va ajuta și acum. Important este că acum ne putem pregăti în liniște, pentru că în ultimele zile a fost o tensiune teribilă”, a spus Țălnar.

Vești bune vin și din partea lui Simon Maurer (Avantgarden), fostul sponsor al „stegarilor” din campionatul trecut. Ieri după-amiază, după decizia Tribunalului Brașov, administratorul special al clubului, Vasile Dochița, s-a întâlnit cu reprezentanții lui Simon Maurer și se pare că cele două părți sunt foarte aproape să bată palma pentru un nou contract de publicitate, de care FC Brașov are nevoie ca de aer, ținând cont că în conturile clubului bate vântul.

Neculaie are tupeu!

Prin intermediul avocatului său, Ioan Neculaie a cerut să fie reînscris la masa credală cu suma de 10 milioane de lei! Inițial, Neculaie a fost înscris la masa credală cu această sumă, dar, după declanșarea dosarului penal, administratorul judiciar al FC Brașov, Alexandru Cosmin Gheorghe, a înlăturat din tabelul definitiv creanța lui Neculaie întrucât documentele folosite ar fi fost false. Decizia a rămas în pronunțare.

Termen în procesul cu ICIM: 1 martie

Așa cum afirma încă de la revenirea sa în funcția de administrator judiciar al FC Brașov, Alexandru Cosmin Gheorghe a solicitat înlăturarea ICIM-ului de la masa credală. Pentru acest proces, instanța a stabilit ca termen de judecată 1 martie. „Dosarul privind anularea actelor frauduloase între FC Brașov și ICIM are termen pe 1 martie. Sperăm într-o soluție favorabilă, pentru că ar dispărea 36 de milioane de lei, peste jumătate din întreaga sumă înscrisă la masa credală”, a precizat Alexandru Cosmin Gheorghe.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 09 Feb. 2017, 14:48 Liga 2
Pe aceeași temă