FC Brașov așteaptă cu sufletul la gură decizia CNSL. Țălnar e tranșant: „De acest verdict depinde viitorul clubului, să știm clar: murim sau mai trăim!”

Marius ANGHEL 02 Mar. 2017, 15:33 Liga 2
FC Brașov așteaptă cu sufletul la gură decizia CNSL.** Țălnar e tranșant:

Cazul „Chipciu”, care a ajuns pe masa Camerei Naționale de Soluționare a Litigiilor (CNSL) din cadrul Federației Române de Fotbal, tinde să devină o adevărată telenovelă. Sporting Pitești a reclamat Steaua și FC Brașov la FRF, cerând o sumă de bani din transferul lui Alexandru Chipciu la Anderlecht Bruxelles, iar la precedentele termene, atât cei de la Sporting Pitești, cât și FC Brașov au depus acte peste acte, fiecare parte așteptând decizia finală. Surprinzător, nici în ședința de miercuri, CNSL nu a luat o decizie, acordând un nou termen pentru data de 9 martie.

„Murim sau mai trăim!”

Oficialii lui FC Brașov, dar și jucătorii și antrenorii sunt conștienți că doar o decizie favorabilă în acest caz mai poate echilibra bugetul și așa unul sărac al clubului, pentru continuarea activității echipei în acest campionat. Concret, în cazul în care CNSL va respinge acțiunea celor de la Sporting Pitești, oficialii lui FC Brașov vor încasa restul banilor cuveniți de la Steaua în contul transferului lui Chipciu la Anderlecht.

Cornel Țălnar a discutat în mai multe rânduri cu Gigi Becali, iar acesta a promis că, în cazul unei decizii favorabile a CNSL, va da în avans, în două tranșe, restul banilor cuveniți Brașovului, așa cum a făcut și în decembrie. Până acum, Steaua a virat Brașovului circa 500.000 de euro, iar „stegarii” mai au de primit circa 250.000 de euro.

Faptul că acest caz se tot amână stârnește îngrijorare în tabăra brașoveană. „Lucrurile sunt clare, chiar nu înțeleg de ce se tot amână decizia în acest caz. Așteptăm cu sufletul la gură decizia CNSL pentru că de acest verdict depinde viitorul clubului, să știm clar: murim sau mai trăim!”, a spus Țălnar.

„Pentru meciul de la Călărași nu vor fi probleme legate de transport și cazare. Totul e rezolvat. Jucătorii trebuie să se pregătească cât mai bine, pentru că în meciul cu Dunărea Călărași nu avem decât varianta victoriei. Cu toții sperăm ca săptămâna viitoare să avem o decizie favorabilă”, a spus Vasile Dochița, administratorul special al clubului.

Meciul Dunărea Călărași – FC Brașov, contând pentru etapa a 23-a a Ligii a 2-a, se va disputa sâmbătă, de la ora 13:30.

Tribunalul Brașov a rămas în pronunțare în cazul ICIM

În altă ordine de idei, Tribunalul Brașov a rămas în pronunțare în procesul în care administratorul judiciar al FC Brașov, Alexandru Cosmin Gheorghe, a solicitat scoaterea ICIM-ului, principalul creditor al clubului, de la masa credală. „Sperăm într-o soluție favorabilă, pentru că ar dispărea 36 de milioane de lei, peste jumătate din întreaga sumă înscrisă la masa credală”, declara Alexandru Cosmin Gheorghe.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 02 Mar. 2017, 15:33 Liga 2
Pe aceeași temă