FC Brașov are un nou număr 10. Dan Alexa: ”Și l-a dorit foarte mult.” Și tricoul cu numărul 9 trece la un alt jucător

Adi MARICA 22 Feb. 2023, 13:32 Liga 2
FC Brașov are un nou număr 10. Dan Alexa: ”Și l-a dorit foarte mult.” Și tricoul cu numărul 9 trece la un alt jucător

Pentru partea a doua a sezonului Ligii 2, Dan Spătaru (17 ani) va fi noul decar al echipei antrenate de Dan Alexa, după ce cel care a purtat numărul 10, Alexandru Negrean, a acceptat rezilierea contractului și a semnat cu SCM Zalău, în Liga 3.

Aflat la debut în Liga 2 în acest sezon, Dan Spătaru a marcat două goluri în primele 16 etape ale campionatului, a dat trei pase de gol, iar evoluțiile sale au fost în creștere. Mijlocașul brașovean care la data de 29 martie împlinește 18 ani a fost utilizat în 13 jocuri în cele 16 etape, de zece ori a intrat din primul minut, de atâtea ori a și fost înlocuit și în total a petrecut pe teren 832 de minute.

Dan Alexa: ”Spătaru poate face diferența”

Dan Alexa spune că tânărul său jucător și-a dorit foarte mult tricoul cu numărul 10. Și la primit.

”Dan și-a dorit foarte mult să joace cu numărul 10. Este un fotbalist tânăr, de perspectivă și care poate face diferența. A demonstrat că are calități și de aceea a și început să întrebe lumea de el. Important este că el să rămână modest, cu picioarele pe pâmânt”, a spus Alexa.

Dan Spătaru spune că nu și-a atins potențialul maxim: ”Consider că momentan nu am apucat să demonstrez la maxim potențialul meu, dar muncesc din greu și sunt conștient că rezultatele vor veni curând. Am o mare poftă de joc pe care vreau să o fructific de la meci la meci. Am început sezonul cu puțină teamă, dar am terminat cu un curaj de care aveam nevoie și sunt convins că nu îl voi mai pierde vreodată. Intensitatea e mult mai mare la Liga a 2-a, se joacă rapid, eu trebuie să prind experiență. Colegii mă ajută foarte mult, avem un grup foarte unit.”

Jucătorul este împrumutat la FC Brașov pentru un sezon de Kids Tâmpa Brașov (Liga 3). Este deținut în coproprietate de Kids Tâmpa (70 la sută) și ACS Steagul Roșu Brașov (Liga 4 / 30 la sută), club care l-a format. FC Brașov îl poate transfera definitiv dacă achită minimum 100.000 de euro celor două cluburi de care aparține Spătaru!

  • La finalul anului trecut, Dan Spătaru a primit premiul ”Talent imens fotbalistic” la Gala Campionilor Kids Trophy.

Milcho Angelov a luat tricoul cu numărul 9

Și pentru tricoul cu numărul 9, purtat în prima parte a sezonului de Yanis Mbombo, a fost mare bătaie.

În cele din urmă, bulgarul Milcho Angelov, care până acum a avut pe tricou numărul 29, a avut câștig de cauză și l-a obținut.

Jucătorii transferați de FC Brașov în această iarnă și-au ales numerele de pe tricouri. Astfel, portarul Andrei Ureche va avea numărul 82, iar celălalt goalkeeper venit, Ștefan Dobre, va juca cu numărul 35. Bradley Diallo va juca cu numărul 18, Luca Florică – 19, Sergiu Pîrvulescu – 20, Andrei Vasu – 29, Robert Boboc – 27 și Ștefan Blănaru cu 89.

În etapa a 17-a, FC Brașov joacă joi, de la ora 17:00, la Gloria Buzău, meciul fiind cel care deschide prima rundă din 2023.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/stefan-blanaru-s-a-operat-chiar-de-ziua-lui-verdictul-primit-de-atacantul-brasovului-si-cand-spera-sa-revina-pe-teren-sa-dea-dumnezeu-sa-prindem-play-off-ul-si-sa-prind-si-eu-returul-19260841

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-a-renuntat-la-cristian-pascaluta-19260808

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-a-castigat-amicalul-cu-fc-brasov-ultimul-inaintea-reluarii-ligii-2-dan-alexa-mai-mult-cu-cu-gandul-la-jocul-oficial-cu-gloria-buzau-19260687

https://liga2.prosport.ro/seria-1/prima-etapa-de-liga-2-din-2023-incepe-la-buzau-dinamo-programata-sa-joace-luni-desi-meciul-ei-are-sanse-sa-nu-se-dispute-19260616

Adi MARICA 22 Feb. 2023, 13:32 Liga 2
Pe aceeași temă