FC Brașov a stat doar în Mutu la Afumați. Situația inedită în care s-a aflat echipa lui Cornel Țălnar

Marius ANGHEL 07 Jun. 2017, 15:24 Liga 2
FC Brașov a stat doar în Mutu la Afumați.** Situația inedită în care s-a aflat echipa lui Cornel Țălnar

Pentru meciul cu CS Afumați, ultimul din campionatul Ligii a 2-a, FC Brașov a avut la dispoziție doar un portar. Cum „stegarii” au făcut deplasarea sâmbătă dimineața, în ziua jocului, cei din stafful tehnic nu au mai avut timp să cheme un portar de la juniori, astfel că s-a ajuns în situația ca la acest joc FC Brașov să-l aibă doar pe Daniel Mutu.

SMS la 5:00 dimineața

Sâmbătă dimineața, în jurul orei 5:00, Andrei Șanta, antrenorul care se ocupă cu pregătirea portarilor a primit un sms de la Florin Iacob care anunța că este bolnav și nu poate face deplasarea. Cum și celălalt portar, Bogdan Căucă, încheiase conturile cu FC Brașov încă de luna trecută, Mutu a fost singurul portar care a făcut deplasarea la Afumați.

„Pe 5 dimineața am primit un sms de la Florin Iacob în care spunea că se simte foarte rău și nu poate face deplasarea. Dacă aș fi știut măcar de vineri seara de problemele lui Florin chemam un portar de la juniori, pe Vlad Rusu sau Cristi Caslariu. Este pentru prima oară când mă confrunt cu o asemenea situație la FC Brașov în care la un meci să avem la dispoziție doar un portar. Bine că nu au fost probleme și nu a trebuit să improvizăm”, a spus Andrei Șanta.

Mutu, fără rezervă

Și Daniel Mutu s-a aflat pentru prima oară în această postură inedită. „Doar când jucam la grupele de copii am mai avut o asemenea situație. La seniori nu am avut până la meciul de la Afumați o astfel de problemă. Când am primit cartonaș galben, chiar mi-am propus să fiu mai atent să nu fiu eliminat și să ajungem să mizăm pe un jucător de câmp în poartă”, declara Daniel Mutu.

FC Brașov în meciul cu CS Afumați: D. Mutu – Băjan (Cristil 62′), I. Șerban, Poverlovici (cpt.), Ct. Stan (Răchișan 84′) – Tripșa, Vl. Munteanu, P. Iacob, I. Popa – Grigorie, Sburlea (Goge 59′). Rezerve neutilizate: Mitrică – Ichim, D. Ciobanu, Angelescu.

Piciu, pregătit să intre în poartă

În cazul în care Mutu ar fi avut probleme medicale sau ar fi fost eliminat, fundașul central Ioan „Piciu” Șerban era pregătit să intre în poartă. „La antrenamente am mai intrat în poartă și cred că am ceva calități. La Unirea Tărlungeni am jucat și atacant și am marcat și câteva goluri… La Afumați aș fi intrat în poartă dacă ar fi fost nevoie. Chiar discutasem înaintea jocului cu Florentin Petre și i-am spus că pot juca și portar”, a spus Șerban.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 07 Jun. 2017, 15:24 Liga 2
Pe aceeași temă