FC Bihor și-a numit ”director de dezvoltare” o româncă revenită în țară după mai mulți ani petrecuți în Brazilia. A făcut ”păpuși de cârpă” și acum are un CV plin cu specializări

Marius ANGHEL 17 Jul. 2024, 20:08 Liga 2
FC Bihor și-a numit ”director de dezvoltare” o româncă revenită în țară după mai mulți ani petrecuți în Brazilia. A făcut ”păpuși de cârpă” și acum are un CV plin cu specializări

FC Bihor este pusă pe fapte mari după ce a scăpat de Liga 3 și a promovat în această vară în Liga 2, readucând Oradea după opt ani la acest nivel fotbalistic. Vrea să se transforme într-un club de temut, chiar dacă, momentan, nu are o bază sportivă pe care să se așeze, să construiască solid. Bătrânul stadion ”Iuliu Bodola” este demult depășit, o nouă arenă este doar desenată pe hârtie, însă își aduce jucători cărora le vorbește despre accederea imediată în prima ligă.

Orădenii pun bazele ”unei structuri administrative şi sportive solide”, așa cum spunea președintele George Tătar la prezentarea celui adus în locul antrenorului principal dat la o parte după promovare, și prin inovație. L-au adus pe Cristian Oros ca asistent al directorului tehnic, iar acum au anunțat un ”director de dezvoltare”.

Este, de fapt, o directoare, fiindcă este vorba despre o femeie numită în această funcție mai puțin întâlnită în fotbalul românesc, cel puțin.

Oana Vădeanu, numită directoare de dezvoltare la FC Bihor Oradea

Oana Vădeanu (foto principal, în urmă cu un an, la Tribuna polisportivă) a fost anunțată ca fiind ”noul director de dezvoltare al clubului”, deși, până acum, clubul nu a mai avut pe cineva în această funcție.

FC Bihor o prezintă pe directoarea sa prin intermediul studiilor și cursurilor pe care le-a urmat, pe CV stă bine pentru cei ușor de impresionat, îți poate lua ochii, cum poate a și făcut-o cu șefii clubului, însă la capitolul practică, realizări, rămâne de văzut. A mai fost, la un moment dat, un director de marketing pe la Buzău și Petrolul care se lăuda cu CV-ul său și nu s-a mai auzit de mult timp de el și nici de realizările sale!

Oana Vădeanu a fost jurnalistă la un radio din Timișoara, a fost iubita lui Dani Oțil, înainte ca acesta să devină celebru, s-a măritat cu un brazilian și astfel s-a mutat în Țara Cafelei, unde, potrivit Wow Biz, ”își ocupa timpul cu realizarea artizanală a unor păpuși de cârpă pe bază de comandă”. În 2009 a relatat presei din România cum a fentat moartea prin anularea unor bilete de avion de la Rio de Janeiro spre Paris, fiindcă găsise unele mai ieftine pentru o cursă ulterioară, aeronava în care trebuia să urce prăbușindu-se în oceanul Atlantic.

”Oana Vădeanu este noul director de dezvoltare al clubului
Licenţiată a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiintele Comunicarii, master în administraţia centrelor comerciale la International Council of Shopping Centers New York, master în administraţia cluburilor de fotbal şi master de director sportiv la Universidade de Futebol Sao Paulo/Brasil, specializări în fan engagement şi comunicare la Barca Innovation Hub, specializare management FIFA al cluburilor de fotbal, colaborări cu diverse entităti sportive din Brazilia şi Argentina, Oana Vădeanu este noul director de dezvoltare al FC Bihor Oradea!
Bun venit, Oana!”, sună anunțul celor de la FC Bihor.

La capitolul experiență, pe contul său de Linkedin, Oana Vădeanu spune că a fost manager de marketing, consultat marketing și audit vânzări, consultant leasing – marketing sau, cel mai nou, specialist comunicare de criză în industria fotbalului și sportului. Nu este enumerat niciun club pentru care să fi activat!

Structură stufoasă la FC Bihor după promovarea în Liga 2

După promovarea în Liga 2, FC Bihor a avut mai multe numiri în funcții tehnice sau administrative.

Au fost aduși Gustavo Aragolaza (director tehnic), Maurizio Miele (preparator fizic), Lautaro Crispino (analist video), Sebastian Achim (team-manager), Cristian Oros (asistent al directorului tehnic) și Stelian Farcău (director sportiv). Ar mai fi și Gheorghe Ghiţ, adus ca șef al Centrului de Copii şi Juniori, dar încă prezentat oficial.

În România, funcția de director de dezvoltare este puțin întâlnită. Au mai ocupat-o Ciprian Paraschiv, la FRF, sau Andra-Maria Zăvăleanu, la Academiei de Fotbal Viitorul Cluj. În 2019, francezul Arsene Wenger era numit director de dezvoltare a fotbalului mondial în cadrul FIFA.

Marius ANGHEL 17 Jul. 2024, 20:08 Liga 2
Pe aceeași temă