Farul trebuie să treacă în depasare de Dunărea Călărași pentru a menține speranțele la accederea în play-off. Ianis Zicu: ”Suntem conștienți cu toții de importanța meciului, unul de șase puncte”

Marius ANGHEL 19 Feb. 2021, 13:09 Liga 2
Farul trebuie să treacă în depasare de Dunărea Călărași pentru a menține speranțele la accederea în play-off. Ianis Zicu: ”Suntem conștienți cu toții de importanța meciului, unul de șase puncte”

Farul Constanța începe meciurile oficiale din Liga 2 din 2021 cu o partidă extrem de importantă în lupta pentru accederea în play-off. ”Marinarii” joacă sâmbătă, 20 februarie, de la ora 12:30, pe terenul unei formații care deja se află pe poziție de calificare în grupa de promovare, Dunărea Călărași. Însă față de care au doar trei puncte în spate.

Trupa constănțeană ar putea avea avantajul faptului că a disputat deja un meci oficial în acest an, săptămâna trecută, în optimile Cupei României, unde a pierdut cu 0-3 partida cu prim-divizionara Chindia Târgoviște. Și Dunărea trebuia să joace în această fază a competiției KO, însă a obținut o calificare la ”masa verde”, deoarece ar fi trebuit să întâlnească Turris Oltul, echipa din Liga 2 care s-a desființat în această iarnă.

Ianis Zicu, înaintea meciului de la Călărași: ”Este o partidă de șase puncte”

Antrenorul Farului, Ianis Zicu, este mulțumit că are tot lotul valid, iar despre jocul cu Dunărea spune că va fi unul echilibrat, în care punctele vor cântări cât pentru două meciuri câștigate.

”Ne bucurăm că am ajuns sănătoși la prima partidă, nu avem probleme de lot. Și Răzvan Greu a început antrenamentele cu noi. Sper să fim pregătiți pentru această partidă și am încredere că suntem conștienți cu toții de importanța meciului. Este o partidă de șase puncte. Întâlnim un adversar care este deasupra noastră în clasament, cu evoluții foarte bune. S-a calificat și în sferturile Cupei României și, chiar dacă nu au jucat, moralul lor este foarte ridicat. Sunt convins că va fi o partidă foarte grea.

Va fi o partidă echilibrată. Sper să fim pregătiți să ne adaptăm la condițiile terenului, pentru că am înțeles că sunt unele probleme. S-a jucat partida de Liga 1 (n.r. – Academica Clinceni – Universitatea Craiova 0-0), ar fi fost grade minus ca temperatură și a înghețat în forma în care era terenul după acea partidă. Trebuie să fim inteligenți și să ne adaptăm foarte repede, să știm să reacționăm în situațiile efective de joc”, a spus Zicu, citat de site-ul oficial al clubului Farul.

”Uităm ceea ce s-a întâmplat în cupă. Am fi fost plini de entuziasm pentru meciul de la Călărași”

Zicu e de părere că meciul cu Chindia trebuie uitat, a văzut unde mai este de lucrat la echipa sa, încă crede că altfel ar fi fost moralul dacă s-ar fi reușit o victorie.

”Este bine că am jucat această partidă oficială. Sunt competiții diferite, dar, pentru mine, sunt lucruri pe care trebuie să le reglez, sunt lucruri care au fost făcute bine. Importanța meciului din campionat este total diferită. Uităm ceea ce s-a întâmplat în cupă, pentru că nu avem ce să mai facem, această competiție este încheiată pentru noi. Este un lucru care se putea întâmpla încă din toamnă, iar dacă am fi încheiat participarea în cupă atunci, nu am fi fost aici să discutăm despre acest meci, pe care l-am pierdut. Am fi fost plini de entuziasm pentru meciul de la Călărași. Eu cred că și băieții și-au dat seama că această competiție s-a terminat, nu trebuie să mai existe niciun fel de regret sau de stare negativă. Să fim cu toții motivați și concentrați pentru partida de la Călărași, pe care trebuie să o câștigăm”, a spus antrenorul Farului, întrebat dacă este un avantaj că echipa sa a avut deja un meci oficial, spre deosebire de Dunărea, chiar dacă a fost pierdut.

Zicu o vede și pe CSM Reșița, ocupanta locului 13, cu speranțe la play-off: ”Și noi suntem îndreptățiți să luptăm până la capăt”

În acest moment, cu șase etape rămase de disputat până la finalul sezonului regular, în care multe echipe mai au doar cinci meciuri, lupta pentru primele șase locuri, care duc în play-off, este foarte strânsă. Inclusiv ocupanta locului 13, CSM Reșița, cu 18 puncte, are șanse, în opinia lui Ianis Zicu, să prindă măcar locul 6, acolo unde acum se situează ”U” Cluj, cu 23 de puncte, la fel ca Dunărea, care e pe 5.

”Este un campionat echilibrat, foarte multe echipe speră la accederea în play-off. Chiar și CSM Reșița, care are 18 puncte. Și ei cred foarte mult și își doresc să intre în play-off. Atunci și noi suntem îndreptățiți să luptăm până la capăt pentru această performanță. Pentru că ar fi o performanță, ținând cont de bugetele pe care le au alte echipe.
Până la urmă, contează prima partidă pe care o avem de disputat. Aceasta este cea de la Călărași, unde trebuie să fim extrem de inteligenți și de bine pregătiți fizic ca să putem să facem față și să obținem trei puncte”, e de părere Ianis Zicu.

Robert Băjan: ”Sper ca la finalul meciului să obținem cele trei puncte”

Despre jocul cu Dunărea Călărași a vorbit și fundașul Robert Băjan (25 de ani), ajuns la Farul după ce campionatul începuse și pentru care aevoluat în șase meciuri în acest sezon, în toate din postura de titular.

”Este primul meci și întotdeauna primul meci vine cu o oarecare presiune. Dar noi ne-am pregătit bine, și în cantonament, și la antrenamente și suntem foarte focusați pe acest meci. Ne-am antrenat foarte bine săptămâna asta și sper ca la finalul meciului să obținem cele trei puncte.
Trebuie să ne adaptăm terenului de joc. Vremea nici nu ne prea ajută și cam așa sunt toate terenurile în România, în ziua de astăzi. Nu avem ce face. Mergem acolo să jucăm! Diferența este foarte mică între locul 12 și locurile 2 sau 3. Este o luptă aprigă, toate cele cinci meciuri sunt ca și niște finale”, a spus Băjan, citat de fcfarulconstanta.ro.

Dunărea e pe locul 5, Farul e pe 12, dar diferența de puncte e de doar trei puncte

În noul clasament al Ligii 2, schimbat din cauza anulării rezultatelor înregistrate în primele 15 etape de Turris Oltul, echipă care a abandonat competiția în această iarnă, Farul s-a menținut pe locul 12, cu 20 de puncte acumulate în 13 jocuri, în timp ce Dunărea Călărași a căzut o poziție, de pe locul 4 pe 5, cu 23 de puncte strânse tot în 13 jocuri. Farul pierduse acasă cu 2-0 cu Turris Oltul, iar Dunărea înregistrase o remiză pe teren propriu, scor 1-1.

https://www.youtube.com/watch?v=E_uJNsD3eWs&feature=emb_title

https://www.youtube.com/watch?v=4Hg7kbv4bnQ&feature=emb_title

Foto și video: Farul Constanța

https://liga2.prosport.ro/seria-1/derbiul-sudului-sau-cum-universul-are-un-mod-hilar-de-a-aranja-lucrurile-19169816

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-frf-a-anulat-rezultatele-echipei-turris-oltul-cum-arata-noul-clasament-al-ligii-2-si-echipele-avantajate-si-dezavantajate-de-abandonul-teleormanenilor-19169800

Marius ANGHEL 19 Feb. 2021, 13:09 Liga 2
Pe aceeași temă