Farul privește cu prudență către meciul cu CS Mioveni. Ianis Zicu: ”A marcat de trei ori la Rapid și cred că acum vrea cele trei puncte. O partidă grea, dar frumoasă”

Răzvan STÎNGĂ 31 Oct. 2020, 15:23 Liga 2
Farul privește cu prudență către meciul cu CS Mioveni. Ianis Zicu: ”A marcat de trei ori la Rapid și cred că acum vrea cele trei puncte. O partidă grea, dar frumoasă”

Farul visează la al treilea succes consecutiv în Liga 2. După victoriile cu Concordia Chiajna (2-1) și Pandurii (1-0), constănțenii speră la încă un triumf, cu CS Mioveni, pe teren propriu, în etapa a 10-a. La prima vedere pornesc cu prima șansă, din perspectiva clasamentului cel puțin, dar Ianis Zicu i-a avertizat pe fotbaliștii săi că meciul nu este jucat și că pot avea probleme.

Ianis Zicu, despre CS Mioveni: ”A marcat de trei ori la Rapid și cred că vrea să obțină cele trei puncte”

Antrenorul Farului i-a analizat pe cei de la Mioveni și a remarcat că au un joc defensiv foarte bun, dar și o organizare bună la fazele fixe. Mai mult, este convins că echipa pregătită de Alexandru Pelici va veni la Constanța cu un plus de moral, dat fiind faptul că etapa trecută a câștigat cu 3-0 pe terenul Rapidului.

Întâlnim un adversar bun, chiar foarte bun. Din cele nouă etape jucate, în șase nu a primit gol. Este un adversar dificil, pentru că se apără foarte bine și reușește să facă un contratac periculos și să marcheze goluri, așa cum s-a întâmplat în ultima partidă, cu Rapid. Sunt periculoși și la faze fixe. În momentul acesta, au și un moral mai bun, pentru că au reușit să marcheze într-un meci cât în toate etapele de până atunci. Au marcat de trei ori la Rapid, o deplasare grea, și cred că și ei, ca și noi, au același gând, să obțină cele trei puncte. O partidă grea, dar frumoasă.

Venim după cinci meciuri în 14 zile. Acesta va fi al șaselea meci în 17 zile. Mie îmi place să joc la trei zile, cred că și băieților le place acest lucru. Sperăm ca mâine să obținem cele trei puncte pentru a rămâne în locurile de play-off.

Este o luptă strânsă, până la locul 14, toate echipele speră să mai prindă locul de play-off. Este un moment important, tocmai pentru că suntem la jumătatea turului, minicampionatului să spun așa, și este important ca la finalul acestei etape să fii în primele șase ca să poți să pregătești partea a doua a campionatului la fel de bine”, a declarat Ianis Zicu la conferința de presă, citat de FC Farul Constanța.

Farul l-a recuperat pe Răzvan Greu, Ionuț Ursu e în continuare indisponibil 

Farul a primit și o veste bună din partea staffului medical pentru jocul cu CS Mioveni. Mijlocașul Răzvan Greu s-a antrenat normal în ultimele zile și va face parte din lot. Revenirea lui Ionuț Ursu se mai amână, deoarece o problemă semnalată în urmă cu câteva săptămâni persistă, după cum a declarat Ianis Zicu.

Răzvan Greu se antrenează normal, nu mai are niciun fel de probleme. Doar Ionuț Ursu mai are o mică jenă la problema musculară apărută în urmă cu două săptămâni”, a continua Ianis Zicu la conferința de presă.

Ianis Zicu resimte lipsa fanilor: ”Nu ai susținerea publicului și trebuie să vină totul din interiorul fiecărui jucător” 

Farul este una dintre echipele care resimte destul de mult lipsa suporterilor în acest sezon, lucru remarcat de Ianis Zicu. În acest moment, din cauza pandemiei cu noul coronavirus și a faptului că fanii nu au voie pe stadioane, nu mai contează atât de mult dacă se joacă pe teren propriu sau în deplasare, în opinia lui Zicu.

Spuneam acest lucru încă de la începutul sezonului, că nu mai contează dacă meciurile sunt acasă sau în deplasare. Important este să le tratezi la fel. Nu ai susținerea publicului și trebuie să vină totul din interiorul fiecărui jucător pentru că acest lucru va face diferența. Cred că mâine avem nevoie de cele trei puncte, gândindu-ne că ar fi oamenii la stadion și ne împing de la spate”, a mai spus Ianis Zicu.

Simon Măzărache: ”Ne așteaptă un meci foarte greu. Am fost acolo, respect CS Mioveni, acum sunt la Farul și vreau să câștig”

La conferința de presă organizată înaintea meciului cu CS Mioveni, alături de antrenorul Ianis Zicu a luat parte și atacantul Simon Măzărache. A vorbit despre confruntarea de duminică, dar și despre lupta la promovare.

(N.r. – Cum va fi meciul cu CS Mioveni?) Unul foarte greu, după cum ați văzut în jocul lor cu Rapid. Au schimbat antrenorul, au jucat mult mai bine, și-au dorit mai mult victoria decât Rapid. Ne așteaptă un meci foarte greu. Am fost acolo, respect CS Mioveni, acum sunt la Farul și vreau să câștig.

Am spus de la început, de când am venit la Constanța, că va fi un clasament foarte strâns, pentru că suntem foarte multe echipe cu jucători experimentați, care au venit din prima ligă. După cum vedeți, acasă nu prea se câștigă. Sperăm să spargem gheața mâine.

(N.r. – Mesaj pentru suporteri) Să fie alături de noi și la bine, și la rău. Este un grup cu mulți copii și trebuie să fie lângă noi la fiecare meci”, a punctat Simon Măzărache.

Farul e pe locul 6, CS Mioveni pe 10 

Înaintea meciului cu CS Mioveni, Farul este pe locul 6 în Liga 2, cu 16 puncte în nouă meciuri. În ultimele cinci partide, constănțenii au obținut nouă puncte, înregistrând trei victorii și două eșecuri.

CS Mioveni se situează mai jos în clasament, pe 10, cu 13 puncte în nouă jocuri.


Foto: Răzvan Păsărică/ Sport Pictures 

Video: FC Farul Constanța

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-10-trei-echipe-situate-in-top-6-joaca-sambata-de-la-ora-1100-cand-sunt-programate-cinci-meciuri-petrolul-sta-doua-partide-au-fost-amanate-19155268

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viorel-moldovan-ridica-un-semn-de-intrebare-dupa-rezultatele-slabe-ale-petrolului-de-trei-ani-e-acelasi-film-au-venit-antrenori-si-jucatori-toti-au-fost-slabi-concluzia-trasa-si-19155259

https://liga2.prosport.ro/seria-1/transferul-la-concordia-chiajna-i-a-salvat-cariera-thomas-chesneau-m-am-intrebat-daca-mai-crede-cineva-in-mine-am-vrut-sa-ma-las-acum-si-a-revenit-si-vrea-cetatenia-romana-19155248

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 31 Oct. 2020, 15:23 Liga 2
Pe aceeași temă