Pandurii rămâne pe ultimul loc în Liga 2 și după restanța cu Farul. Călin Cojocaru: ”Nu meritam să pierdem. Echipa arată din ce în ce mai bine”

Mircea OGLINDOIU 28 Oct. 2020, 22:41 Liga 2

Pandurii Târgu Jiu n-a reușit să părăsească ultimul loc nici după restanța cu Farul Constanța, contând pentru etapa a 7-a a Ligii 2. Deși avea nevoie doar de un punct pentru a depăși Aerostar Bacău în clasament, echipa antrenată de Călin Cojocaru a fost învinsă cu 1-0 de Farul.

Singurul gol al partidei de miercuri după-amiaza a fost marcat de fundașul Marius Leca, cu câlcâiul, din 3 metri, în minutul 34, în urma unui corner de pe partea dreaptă de atac. Gorjenii au jucat în inferioritate numerică pe finalul jocului, după ce mijlocașul Bakary Jaiteh a fost eliminat pentru cumul de cartonașe galbene, în minutul 70.

Călin Cojocaru, după eșecul cu Farul: ”Am făcut o singură greșeală, care ne-a costat”

Deși echipa sa a pierdut al optulea meci în nouă etape, antrenorul Călin Cojocaru crede că Pandurii se află pe drumul cel bun.

”Nu am ce să le reproșez băieților. Am făcut o singură greșeală, la acel corner, care ne-a costat. Nu știu dacă meritam să câștigăm, dar cu siguranță nu meritam că pierdem. Echipa arată de la meci la meci mai bine și nu merită să fie pe ultimul loc. Din păcate, nu reușim să adunăm puncte. E dezamăgitor. De data aceasta, nu pot să mă plâng de arbitraj, chiar dacă am luat din nou cartonaș roșu. Chiar și în inferioritate, am pus presiune. Am arătat în ultimele meciuri că ne putem lupta de la egal la egal cu orice echipă”, a declarat, la finalul partidei, Călin Cojocaru.

Pandurii în meciul cu Farul: Aldescu – Erhard, Moisie, C-tin Grecu (cpt.) – Jaiteh, Buaben (Andr. Dobre 83′) – Luzemo (Bunga 46′), Felipe Acosta, Remacle, Ct. Vaida (Zaborowski 79′) – Velcotă (Dodoi 46′). Rezerve neutilizate: Iovicin – Leo. Gheorghe, Al. Vasilescu, Habet, Nic. Cotolan.

Fără victorie pe noul stadion din Târgu Jiu

Antrenorul a vorbit și despre contraperformanța echipei sale, Pandurii, care n-a câștigat încă vreun meci pe noul stadion din Târgu Jiu, inaugurat în urmă cu un an. Pe 24 octombrie 2019, Pandurii pierdea meciul de debut pe stadionul Municipal, cu Universitatea Cluj, scor 0-1. De atunci, gorjenii se pot lăuda acasă doar cu o remiză, scor 0-0, cu Concordia Chiajna, în data de 23.11.2019, în etapa a 19-a din sezonul precedent.

”Pentru o echipă ca Pandurii, care a fost vicecampioana României, nu e o laudă. De altfel, e o rușine pentru orice echipă să nu câștige timp de un an acasă. E frustrant că nu am câștigat încă pe acest stadion, dar sunt mai multe cauze care au dus la această contraperformanță. Nu are rost să mai dezvolt aceste aspecte, fiindcă se știu. Și nu mă refer doar la cele financiare. Să nu uităm că echipa nu a avut voie în iarnă să facă transferuri, iar în vară s-a schimbat aproape tot lotul și s-au legitimat jucători după începerea campionatului. Nu caut scuze, dar nu poți face o echipă să meargă imediat. Uitați-vă la Dinamo!”, a precizat Călin Cojocaru.

Pe ultimul loc, 21, cu doar 3 puncte acumulate în nouă meciuri, Pandurii va juca sâmbătă, de la ora 11:00, în etapa a 10-a a Ligii 2, la Miercurea Ciuc, cu FK Csikszereda.

Foto: Bogdan Craioveanu (Accent TV)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/farul-revine-pe-loc-de-play-off-dupa-succesul-la-limita-obtinut-in-restanta-cu-pandurii-ianis-zicu-victoria-e-justa-dar-mai-puteam-marca-19154948

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-restante-etapa-7-trei-meciuri-au-loc-de-la-ora-1500-la-timisoara-buzau-si-targu-jiu-partida-aerostar-viitorul-pandurii-nu-se-joaca-nici-la-reprogramare-19154710

Mircea OGLINDOIU 28 Oct. 2020, 22:41 Liga 2
Pe aceeași temă