Farul pregătește ”dreptunghiul verde” pentru noul sezon de Liga 2. Suspendarea campionatului a dat timp constănțenilor să ”repare” gazonul: ”Eforturile depuse în ultimele luni dau roade”

03 Jun. 2020, 18:04 Liga 2
Farul pregătește ”dreptunghiul verde” pentru noul sezon de Liga 2. Suspendarea campionatului a dat timp constănțenilor să ”repare” gazonul: ”Eforturile depuse în ultimele luni dau roade”

Pauza obligatorie luată de cluburile de fotbal din cauza suspendării campionatelor după izbucnirea pandemiei de COVID-19 a permis administratorilor bazelor sportive să termine sau să înceapă în această perioadă lucrări de modernizare, acolo unde a fost cazul. De exemplu, la Timișoara, tribuna oficială a arenei Electrica a beneficiat de o cozmetizare, iar gazonul a fost îmbunătățit. Un alt exemplu este complexul sportiv ”Gheorghe Hagi” din Constanța. Acolo, primăria a refăcut terenul sintetic din incinta bazei, de care se poate folosi și trupa lui Ianis Zicu, dar s-a ocupat și de suprafața de joc a arenei unde Farul își desfășoară meciurile din Liga 2.

Lucrări de refacere a gazonului stadionului din Constanța

Față de modul în care arăta la ultimele meciuri disputate de Farul, acum, gazonul stadionului din Constanța se prezintă în condiții mult mai bune. ”Marinarii” au explicat ce lucrări au avut loc asupra terenului de joc în această perioadă în care competițiile sportive au fost suspendate.

”Pauza competițională forțată din cauza pandemiei de COVID-19 ne-a oferit ocazia de a lucra împreună cu Primăria Municipiului Constanța la refacerea gazonului de pe stadionul din complexul sportiv din strada Primăverii. Astfel, s-au efectuat lucrări ample pentru a aduce “dreptunghiul verde” din casa noastră la cele mai bune standarde în așteptarea meciurilor pe care alb-albaștrii le vor disputa în noul sezon al Ligii a 2-a. Cea mai importantă operațiune a fost montarea unor noi rulouri de gazon în zonele afectate, în special în fața celor două porți. De asemenea, suprafața de joc a fost tunsă, udată, tratată și nivelată, iar eforturile depuse în ultimele luni dau roade. Lucrările fac parte din proiectul nostru de a oferi, cu ajutorul autorităților locale, cele mai bune condiții de pregătire și de joc pentru echipa noastră!”, a anunțat Farul pe site-ul oficial.

Starea gazonul era, însă, doar o mică problemă a stadionului din Constanța. Arena pe care altă dată juca România nu mai are funcțională noctura, iar tribunele arată dezolant, cu multe scaune lipsă și cu buruieni crescute pe trepte.

Altfel, până să dea startul antrenamentelor pentru a pregăti noul sezon de Liga 2, Farul trebuie să-și rezolve problemele financiare pe care le are. De exemplu, firma de pază a solicitat deschiderea procedurii de insolvență a clubului unde acționar principal este Ciprian Marica pentru o datorie de 115.447,90 RON.

În urma ”înghețării” sezonului de Liga 2 după 24 de etape, din cauza pandemiei de COVID-19, Farul s-a clasat pe locul 9, cu 33 de puncte.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/stadionul-electrica-din-timisoara-e-gata-pentru-fotbal-renovarea-tribunei-s-a-terminat-dupa-doua-luni-de-lucrari-si-gazonul-arata-mult-mai-bine-foto-19133138

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/farul-va-avea-un-nou-loc-de-antrenament-au-inceput-lucrarile-la-noul-teren-sintetic-din-complexul-sportiv-gheorghe-hagi-foto-19132500

https://liga2.prosport.ro/seria-1/firma-de-paza-solicita-deschiderea-procedurii-de-insolventa-in-cazul-clubului-farul-pentru-o-datorie-de-peste-100-000-de-lei-managerul-societatii-doreau-montarea-camerelor-la-stadion-pent-19134469

03 Jun. 2020, 18:04 Liga 2
Pe aceeași temă