Farul a condus la Călărași, însă n-a putut învinge Dunărea. Ianis Zicu: ”Totul este încă în mâinile noastre, depindem doar de noi.” Jucătorii pierduți pentru următoarea ”finală”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 20 Feb. 2021, 17:46 Liga 2

Farul a ratat șansa de urca pe pozițiie de play-off după ce a condus la Călărași, însă a remizat la scorul de 1-1 cu Dunărea, în primul meci oficial de Liga 2 disputat în 2021, în cadrul etapei a 16-a.

Antonio Cruceru a deschis scorul pentru ”marinari” în minutul 45, chiar înainte de pauză, dintr-un penalty controversat acordat de arbitrul Vlad Baban (Iași). În partea secundă, Saifeddine Alami (54) a egalat pentru Dunărea Călărași dintr-o poziție centrală, de la 13 metri, după ce primul șut al său fusese blocat de fundașul Leca.

Ianis Zicu, după remiza Farului cu Dunărea: ”Partidă intensă, așa cum mă așteptam”

Farul a avut șansa să se desprinsă pe tabelă în mintutul 53, când Florin Bălan, din postura de singur cu portarul, nu l-a putut învinge pe Began. Însă și Dunărea a avut golul victoriei la îndemână, dar Marius Leca (78) a respins din fața porții mingea trimisă de Marius Fotescu, după ce Cosmin Dur-Bozoancă fusese depășit.

După joc, Ianis Zicu s-a declarat nemulțumit de remiză, așa cum crede că sunt și adversarii. Antrenorul Farului e sigur că jocul putea fi decis dacă Florin Bălan ar fi marcat la în minutul 53.

”A fost o partidă intensă, așa cum mă așteptam. Ambele echipe au încercat să obțină cele trei puncte. Niciuna dintre ele nu cred că este mulțumită cu acest rezultat de egalitate. Am reușit să marcăm primii, am încercat să marcăm și golul al doilea. Înainte să primim gol, chiar am avut situația de unu la unu cu portarul a lui Bălan. Din păcate, nu a reușit să marcheze. Iar pe o eroare de decizie și reacție a lui Panait s-a creat acea ocazie din care au și marcat. Având 1-0 și acea ocazie clară, unde poți să faci 2-0 și să închizi meciul, normal că doare. Doare și pentru că nu am reușit să marcăm golul al doilea, după ce am fost egalați. Am încercat tot timpul să câștigăm, nu am arătat ca o echipă care încearcă să țină de acest rezultat. Atât cât am putut, am fost periculoși și am încercat să câștigăm meciul. Din păcate, ne întoarcem cu un singur punct”, a spus Ianis Zicu.

”A fost un teren decent, ținând cont de ceea ce s-a întâmplat în această etapă la Liga a 2-a. Chiar a fost foarte bun, se putea pasa, deși erau unele zone puțin denivelate. Oamenii de aici au încercat să-l aducă în condiții decente și cred eu că terenul nu a influențat cu nimic rezultatul final”, a spus antrenorul Farului despre starea terenului.

Fără Leca și Antoche la următorul meci, cu Viitorul Pandurii

Farul nu se va putea baza în meciul viitorul, pe teren propriu, cu Viitorul Pandurii, pe doi dintre jucătorii importanți din defensivă: Marius Leca și căpitanul Paul Antoche. Amândoi au primit cartonaș galben și vor fi în stare de suspendare la următorul joc.

”Este și o situație grea, pentru că am pierdut doi fundași centrali, pe Leca și Antoche, care sunt suspendați meciul următor pentru patru galbene. Dar avem jucători în lot care pot să joace la meciul următor titulari ca fundași centrali și trebuie să dăm cu toții maximum să câștigăm cele trei puncte, pentru că este o șansă mare de a rămâne în față și a ne bate pentru play-off”, a spus antrenorul Farului.

Farul rămâne în joc pentru o poziție de play-off

După această remiză, Farul a urcat de pe locul 12 pe 10, cu 21 de puncte acumulate în 14 meciuri desfășurate în 16 etape. ”Marinarii” rămân la trei puncte în spatele ultimelor două poziții care asigură menținerea în play-off, pe care sunt Dunărea Călărași și FK Csikszereda, ambele cu câte 24 de puncte, însă dacă vor beneficia de o victorie la ”masa verde” din litigiul cu ”U” Cluj se vor afla la egalitate cu cele două formații amintite.

”Cu un punct, plus cele trei pe care trebuie să le primim săptămâna viitoare, la meciul cu ”U” Cluj, pentru că așa este normal și nu poate să fie altă decizie, ajungem la 24 de puncte și un meci direct cu Viitorul Pandurii, care are 25 de puncte. Totul este încă în mâinile noastre, nu depindem de alte rezultate, depindem doar de noi. Trebuie să ne pregătim bine în săptămâna următoare, așa cum am făcut-o și până acum. Nu am ce să le reproșez jucătorilor mei, în ceea ce privește dorința, atitudinea, încrederea, curajul, de felul în care au jucat astăzi. A fost aceea eroare, care poate să apară la orice jucător. Eu niciodată nu o să critic un jucător, atât timp cât îl văd implicat la antrenamente și la meciuri”, a mai declarat Ianis Zicu.

Urmează un nou joc decisiv, cu Viitorul Pandurii

În etapa următoare, a 17-a, Farul joacă pe teren propriu cu Viitorul Pandurii (locul 3, cu 25 de puncte), la data de 28 februarie, de la ora 11:30. Ulterior mai are meciuri cu CSM Slatina (deplasare), Fotbal Comuna Recea (acasă) și U Craiova 1948 SA (deplasare), în ultima etapă urmând să stea.

Farul cu Dunărea Călărași: Dur-Bozoancă – Băjan, M. Leca, Antoche (cpt.), D. Panait – Liv. Mihai (Al. Stoica 90), Cărăruș – Fl. Bălan (Rob. Silaghi 90), Ant. Cruceru (Măzărache 76), Bîrnoi (Damașcan 63) – Banyoi.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 20 Feb. 2021, 17:46 Liga 2
Pe aceeași temă