„Farmecul vieții” are puls! Planul de reorganizare al Rapidului a fost aprobat, iar giuleștenii au fentat falimentul

Marius ANGHEL 19 Nov. 2013, 11:10 Liga 2

Romeo Surdu și Iulian Apostol au votat planul de reorganizare și astfel au renunțat la o sumă importantă de bani pe care o aveau de primit

La ProRapid a avut loc aseară adunarea creditorilor, în cadrul căreia s-a votat planul de reoganizare propus de administratorul judiciar Cristina Andronache. La ședință au fost prezente cele patru categorii de creditori: bugetari, chirografari, salariați și speciali (furnizori). Astfel, dacă reprezentanții statului au fost împotriva planului, pentru că nu și-ar mai fi recuperat niciun leu, chirografarii, reprezentați de Adrian Zamfir și Nicolae Cristescu, plus creditorii speciali au răspuns afirmativ, astfel că, la începutul ședinței, scorul era de 2-1 în favoarea aprobării. Pentru a trece planul și a salva Rapidul de la faliment, era nevoie de votul salariaților și al foștilor jucători, cei  care aveau de primit sume importante de bani. Dacă actualii fotbaliști au fost de acord cu planul de reorganizare, acționarii trebuiau să-i convingă pe foștii jucători să voteze pozitiv și astfel să accepte doar 10% din valoarea datoriei pe care clubul o are către ei.    

Surdu, Apostol și Codrea au votat planul

Adrian Zamfir a reușit să-i convingă pe foștii jucători să voteze planul de reorganizare, printre aceștia numărându-se Surdu, Codrea, Apostol, Alexandru Ioniță sau Burcă. În aceste condiții, planul de reorganizare a fost aprobat cu trei voturi pentru și unul împotrivă, asta după ce și salariații au răspuns pozitiv într-un procent de 63%.  Emoțiile continuă totuși pentru giuleșteni, asta pentru că planul va fi depus la Tribunalul București, acolo unde vineri 22 noiembrie judecătorul sindic va decide dacă acesta este viabil sau nu. Dacă va trece și de acest ultim hop, pentru a ieși din starea de insolvență, rapidiștii trebuie să respecte planul și să plătească 10% din datoriile avute într-un termen de trei ani.

Articol scris de Victor STOICESCU

Marius ANGHEL 19 Nov. 2013, 11:10 Liga 2
Pe aceeași temă