Fără vlagă

29 Aug. 2009, 15:12 Liga 2

Primele două etape anunțau deja o favorită certă la promovarea în primul eșalon. FCM Bacău le-a spulberat cu un scor identic 4-0 pe CSM Rm. Sărat, în deplasare, și pe Tricolorul Breaza, acasă, și venea pe terenul cinci din Complexul Sportiv Steaua cu un moral mai mult decât ridicat. De partea cealaltă, steliștii lui Strizu se aflau și ei pe cai mari după meciul cu Dinamo. O victorie de tradiție, chiar dacă meciul s-a jucat doar între echipele secunde ale eternelor rivale.

 

Din păcate pentru cei aproximativ 200 de suporteri care au venit să își încurajeze favoriții și care au îndurat cu greu căldură din atmosferă, Steaua și FCM Bacău nu și-au respectat blazonul construit în primele două runde și au oferit un meci pe care iubitorii fotbalului l-au uitat imediat după fluierul final al centralului. În teren lucrurile au fost oarecum simple doar șuturi răzlețe din afara careului mai animând puțin atmosfera. Filip și Abuzătoaie de la Steaua și Simao, Taban și mai ales Câmpeanu și-au încercat norocul, dar ori au ratat ținta, ori s-au lovit de un portar aflat pe direcția mingii. În minutul 31 a venit și primul gol și cum altfel putea veni decât după o bâlbâială. Radu centrează de pe dreapta, Simao reușește să treacă mingea cu capul peste Lungu, și Mustață în duel cu același Radu trimite mingea în proprie poartă.

 

Până la pauză nimic și la fel și în mare parte din actul secund, doar nou intratul Rusu a mai adus pericolul la poarta moldovenilor, chiar în faza în care a și restabilit egalitatea. Lazăr centrează de pe dreapta și atacantul Stelist găsit bine în careu reia din voleu fără vreo speranță pentru băcăuanul Manea. Mai departe ambele echipe și-au continuat jocul de așteptare fără să apese în vreun fel accelerația. În ultimele faze ale jocului Boboc a fost cât pe ce să trimită cele trei puncte în nordul țării, dar șutul său din lovitură liberă a fost respins de Lung după bâlbâielile de rigoare.

 

 

Articol scris de Alexandru Amironoaiei

Foto de Răzvan Lupica

29 Aug. 2009, 15:12 Liga 2
Pe aceeași temă