Brighton Labeau a semnat cu o campioană din Europa după despărțirea de Rapid! ”Vreau să ajut echipa să câștige din nou titlul”

Răzvan STÎNGĂ 14 Aug. 2020, 15:44 Liga 2
Brighton Labeau a semnat cu o campioană din Europa după despărțirea de Rapid! ”Vreau să ajut echipa să câștige din nou titlul”

Rapid a renunțat la mai mulți jucători până acum, după terminarea campionatului din Liga 2, unul dintre ei fiind atacantul Brighton Labeau (24 de ani). Francezul nu a stat foarte mult fără echipă, iar la câteva zile după ce giuleștenii i-au anunțat plecarea, a semnat cu Kuopion Palloseura, campioana Finlandei.

A fost deja prezentat, iar înțelegerea dintre cele două părți este valabilă pe un an de zile, până în vara lui 2021, cu opțiune de prelungire pe încă unul, dacă va confirma.

Brighton Labeau: ”Îmi place modul în care joacă echipa. În viteză, și tocmai de accea cred că este pe stilul meu”

Labeau i-a analizat pe finlandezi înainte să semneze. La prezentare a declarat că a urmărit câteva meciuri ale celor de la Kuopion Palloseura pe internet și că stilul de joc este pe placul lui, fiind unul axat în mare parte pe viteză.

”Sunt încântat că am venit aici. Orașul arată frumos, iar KuPS este un club mare din Finlanda. Am urmărit jocurile echipei pe internet și îmi place modul în care joacă. În viteză, și tocmai de accea cred că este pe stilul meu. Vreau să ajut echipa să câștige din nou campionatul și, în același timp, să arăt tot ce pot”, a spus Labeau la prezentare.

  • Campionatul din Finlanda se joacă pe durata unui singur an. Sezonul 2020 a început de nouă etape. Kuopion Palloseura a jucat opt meciuri până acum și este pe locul 3, cu 16 puncte, înregistrând patru victorii, patru egaluri și o înfrângere. Kuopion Palloseura are șase titluri în palmares, iar triumful de anul trecut a fost primul după 43 de ani.

Statisticile lui Labeau la Rapid: 24 de meciuri, trei goluri 

Crescut la juniorii lui AS Monaco, cu care a evoluat în 2014 în Youth League, Labeau s-a transferat în 2017 în prima ligă franceză, la Amiens, bifând două jocuri în Ligue 1, contra lui Angers, dar și pe Parc-des-Princes, împotriva lui PSG. În returul sezonului 2017/2018, Labeau a fost împrumutat la Creteil, iar în 2018/2019 a fost din nou cedat pe perioadă determinată de timp de către Amiens la Villefranche, în Ligue 3, unde a marcat de cinci ori în 24 de meciuri și a ajuns până în optimile Cupei Franței.

Cu Rapid a semnat în vara anului trecut. A adunat 24 de meciuri, 16 ca titular, și a marcat de trei ori. A punctat cu CS Mioveni (5-1), Pandurii (4-0) și Concordia Chiajna (3-1), toate înaintea play-off-ului Ligii 2.

Rapid a renunțat la cinci jucători și a adus unul singur după terminarea campionatului 

Rapid a ajuns la cinci jucători pe care nu va mai conta în sezonul următor. După ce au expirat împrumuturile mijocașului Geani Crețu (20 de ani) și portarului Mihai Popa (19 ani), care s-au întors la Dinamo și Astra, giuleștenii i-au pus pe liber pe fundașii Alexandru Iacob (31 de ani) și Facundo Mallo (25 de ani) și pe atacantul Brighton Labeau (24 de ani).

Echipa antrenată de Adrian Iencsi a adus un singur jucător până acum. Rapid a anunțat, miercuri, 12 august, că l-a împrumutat pe fundașul central Radu Crișan (24 de ani) de la Astra pentru un sezon. Acesta a evoluat și stagiunea trecută în Liga 2, pentru două echipe, iar una a fost adversara giuleștenilor în play-off-ul pentru promovare.

Foto: Kuopion Palloseura și FC Rapid 1923 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 14 Aug. 2020, 15:44 Liga 2
Pe aceeași temă