Fanii lui ”U” Cluj nu uită și au reacționat. Mesaj dur pentru Alin Tișe, chiar în fața sediului CJ: ”Leprele din politică ies din nou la atac”. Câți suporteri vor fi pe Cluj Arena la meciul cu Dinamo

Andrei PASCU 20 May. 2022, 20:17 Liga 2
Fanii lui ”U” Cluj nu uită și au reacționat. Mesaj dur pentru Alin Tișe, chiar în fața sediului CJ: ”Leprele din politică ies din nou la atac”. Câți suporteri vor fi pe Cluj Arena la meciul cu Dinamo

Culmea, chiar înainte de barajul cu Dinamo pentru Liga 1, în jurul Universității Cluj apar tot mai multe discuții negative cu privire la anumite aspecte, iar printre ele se numără și intervenția președintelui Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, după ce CFR Cluj s-a încoronat din nou campioana României.

Fanii Universității Cluj, mesaj pentru Alin Tișe 

Alin Tișe lăuda ce se întâmplă la CFR Cluj, faptul că domină campionatul din România de ani de zile, și atrăgea atenția asupra axării pe un singur proiect fotbalistic de anvergură în Cluj, remarcând eronat că legislația din România nu permite finanțarea unui club de proprietate privată.

Asta sublinia, printre altele, Alin Tișe, iar fanii Universității Cluj au reacționat cu două zile înaintea meciului cu Dinamo, joi. Câțiva suporteri ai ardelenilor, din grupul MADS (Mereu Alături de Simbol), au ieșit în stradă și au afișat următorul mesaj:

Leprele din politică ies din nou la atac, nu ne sperie un nomad. Orașul întotdeauna vi fi doar alb și negru”. Scria pe un banner afișat de suporterii Universității Cluj, chiar în fața sediului Consiliului Județean Cluj, făcând referire la Alin Tișe.

Alin Tișe, din nou înțepătură pentru ”U” Cluj zilele trecute: ”Nu pot să aprob niciun meci pe Cluj Arena, pentru că am probleme și se supără”

Reacția fanilor Universității Cluj a venit și ca urmare a unei noi declarații avute de Tișe la adresa acestora și nu numai. Președintele Consiliului Județean Cluj i-a adus în discuție și în momentul în care a venit vorba despre posibilitatea ca stadionul Cluj Arena să fie folosit și de altă echipă decât cea antrenată de Erik Lincar.

Se pare că sunt ceva disensiuni între Consiliului Județean Cluj și conducerea Universității Cluj, pentru că de câte ori a venit vorba ca alte echipe, precum CFR Cluj sau Unirea Dej, să joace pe Cluj Arena, oficialii ”studenților” nu ar fi fost de acord cu această posibilitate, considerând că doar ei pot evolua acolo, conform declarațiilor lui Alin Tișe:

Eu astăzi nu pot să aprob niciun meci de fotbal pe Cluj Arena pentru că am probleme și se supără cei de la U Cluj, care consideră că este al lor. Și nu vorbesc aici de CFR Cluj, pentru că nu ei vor să joace acolo. Vorbesc de orice altă echipă. S-a mai întâmplat să joace alte echipe, dar foarte stingher. La fel, Untold-ul sau alte evenimente care afectează gazonul.

Orice decizie am lua afectează într-un fel sau altul echipa de fotbal. Trebuie să ne decidem. De asemenea, suntem criticați și de cealaltă parte, că de ce nu poate juca Unirea Dej pe stadion, pentru că și Unirea Dej este a Clujului. Îmi doresc să știm foarte clar ce facem. Să stai să critici este foarte ușor. Orice decizie aș lua, și îmi asum deciziile, va duce la critici.

Dacă durează Untold-ul mai mult de patru zile, de ce e atât timp? De ce joacă echipa de rugby? De ce nu se dă gratuit stadionul în totalitate la U Cluj? Sunt și astfel de întrebări: de ce nu se pune la dispoziție stadionul din partea comunității? Eu sunt de acord, dacă comunitatea spune da, să oferim gratuit tot ce înseamnă infrastructura sportivă echipei X sau altor echipe.

Eu n-am o problemă dacă aceasta este dorința comunității, dar trebuie să știm asta. Nu este bunul meu sau a unei persoane fizice. Dar, din punct de vedere al tratamentului juridic, trebuie să lămurim lucrurile”.

Alin Tișe îngroapă securea războiului în ceea ce privește activitatea Universității Cluj: ”Nu sunt persoana care să desființeze sau să înființeze echipe”

Universitatea Cluj a venit și cu un comunicat în urma declarațiilor inițiale ale lui Tișe, prin care a ținut să precizeze că nu se pune problema ca echipa să dispară dintr-un anumit motiv, din lipsa banilor sau a altor aspecte. Tișe a făcut, apoi, noi precizări și a afirmat că nu intenționează să înființeze sau să desființeze echipe.

Și-a explicat declarațiile de atunci ca idee a unei posibilități în care județul poate avea două sau mai multe cluburi de fotbal, care pot face cu adevărat performanță în România și nu numai.

În același timp, și-a reafirmat meritele cu privire la Cluj Arena, la faptul că a fost persoana principală care a dorit construirea stadionului deși a fost criticat.

Eu am exprimat un gând, o părere și câteva semne de întrebare. În primul rând, eu nu sunt persoana care să desființez sau să înființez echipe de fotbal. În al doilea rând, eu am mai trecut prin asta când am demolat vechiul stadion, am fost amenințat cu moartea și mi s-a spus că vreau să fac mall acolo.

Ceea ce am exprimat eu acolo este un semn de întrebare legat de sportul nostru în general și ce ne dorim în perspectivă să facem. Vrem un sport care să fie hobby? Vrem un sport de performanță? În ce măsură putem să avem două, trei sau mai multe echipe și să generăm performanță sau comunitatea clujeană își dorește mai puține echipe și să facă performanță. Eu nu am spus că vreau să rămână o echipă sau să dispară cealaltă.

De altfel, se știe că eu în carierea mea politică am făcut ceva pentru Universitatea Cluj. Decizia de a-mi asuma demolarea vechiului stadion îmi aparține și toți fugeau de asta. Am gândit un plan bugetar pe trei ani, iar stadionul s-a construit din bugetul județului.

Eu mi-aș dori să existe o discuție despre acest subiect al sportului. Constat că există vremuri dificile în momentul de față. Patronii nu au bani să finanțeze integral echipele, administrațiile publice nu pot finanța decât o parte din entitățile sportive. Noi, de la Consiliul Județean, n-am finanțat în niciun fel CFR Cluj, pentru că sunt acuzat de cei de la U că sunt CFR-ist și invers. În schimb, am finanțat Universitatea Cluj pentru că a existat această posibilitate legală și am făcut-o”, a mai declarat Alin Tișe.

S-au dat peste 8.000 de bilete la ”U” Cluj – Dinamo

În ceea ce privește numărul de spectatori care va fi prezent pe Cluj Arena la turul barajului dintre ”U” Cluj și Dinamo, deja s-a dat un număr important de bilete, iar la ora de start a confruntării în tribune vor fi, în mod cert, peste 10.000 de persoane.

Până joi în jurul prânzului, cu o zi și jumătate până la meci, se vânduseră peste 8.000 de bilete. E posibil chiar ca stadionul să fie cel puțin la jumătate plin, din totalul celor 30.000 de locuri de care dispune.

Și fanii lui Dinamo vor contribui la atmosferă, ei primind pentru acest meci 7.000 de bilete.

150 de jandarmi vor asigura paza la ”U” Cluj – Dinamo

Deși nu pare a fi un meci cu risc mare de posibile incidente, dată fiind prietenia dintre cele două cluburi, la partidă vor participa și vor asigura paza 150 de jandarmi. Gruparea de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca se va asigura că nu vor exista conflicte între suporteri.

În conformitate cu Legea nr. 4 din 2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, intrarea în stadion, accesul publicului, paza vestiarelor şi protecţia arbitrilor, îndrumarea şi supravegherea publicului în stadion se realizează de către agenţi ai societăţii de pază şi protecţie, contractată de organizator.

Din punct de vedere al desfășurării competiției sportive, precizăm că accesul în stadion se va face începând cu ora 18.30 doar pe bază de bilete, abonamente și invitații, iar pentru a evita aglomerația în jurul punctelor de intrare, recomandăm spectatorilor să vină din timp la stadion, începând cu ora deschiderii porților de acces”, au transmis reprezentanții Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca.

Foto: Silviu Cristea, MADS și Universitatea Cluj

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-in-fata-unui-moment-istoric-dusan-uhrin-stie-ca-echipa-e-pe-marginea-prapastiei-si-e-obiectiv-inaintea-dublei-cu-u-cluj-trebuie-sa-fiu-increzator-e-normal-19232169

https://liga2.prosport.ro/seria-1/erik-lincar-analiza-barajului-dintre-u-cluj-si-dinamo-argumentele-antrenorului-pentru-un-succes-pe-cluj-arena-19232138

https://liga2.prosport.ro/seria-1/erik-lincar-aduce-lamuriri-dupa-ce-u-cluj-a-fost-atacata-din-toate-directiile-dupa-ce-a-ratat-promovarea-directa-in-liga-1-nu-voi-accepta-vreodata-ca-cineva-sa-spuna-ca-ne-19232055

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-pozitie-oficiala-dupa-acuzele-lui-cornel-dinu-cum-se-apara-studentii-inaintea-turului-barajului-cu-dinamo-facem-totul-pentru-indeplinirea-obiecti-19231916

Andrei PASCU 20 May. 2022, 20:17 Liga 2
Pe aceeași temă