„Fanii ar fi încântați să vin la Rapid”. Iencsi spune ce-l recomandă să fie numit antrenor la gruparea giuleșteană

Marius ANGHEL 16 Jul. 2015, 22:03 Liga 2

Tehnicianul Adrian Iencsi a declarat, joi, că suporterii ar fi „încântați” ca el să preia conducerea echipei Rapid, dar a precizat că acționarul majoritar al clubului dorește un antrenor cu experiență în Liga I.

„Eu am avut o discuție cu patronul acum o lună, i-am spus ideile mele pentru redresarea Rapidului, dar după aceea nu am mai primit niciun răspuns. Probabil că dânsul consideră că trebuie să pună un antrenor cu experiență, care a activat mai mult timp în Liga I. Suporterii ar fi încântați, normal, pentru că eu am fost un jucător important la Rapid. Și acum, de când se vehiculează numele meu ca antrenor la Rapid, mă sună mulți oameni, mă opresc și pe stradă și îmi spun să vin la Rapid”, a spus Iencsi.

El susține că îl recomandă pentru această funcție faptul că este antrenor de trei ani, și nu performanțele ca jucător în tricoul formației Rapid. „De trei ani am început antrenoratul, am început de jos, pentru că așa am considerat că e bine. Am acumulat multe cunoștințe, am obținut și unele performanțe la ligile inferioare, apoi am avut ocazia să fiu secundul lui Ioan Andone la Apollon Limassol. Așa că eu dacă aș prelua conducerea tehnică a Rapidului, nu aș prelua doar pentru că am fost jucător al Rapidului. Nu, ci pentru că sunt antrenor de trei ani. Nu știu cum gândește domnul Moraru, dar indiferent ce se va înâtmpla, eu sunt alături de ei și le vreau binele”, a explicat tehnicianul în vârstă de 40 de ani.

Formația Rapid a retrogradat la finalul ediției 2014-2015 a Ligii I, iar antrenorul Cristiano Bergodi și majoritatea jucătorilor din lot au refuzat prelungirea contractelor care expirau în această vară. Reunirea lotului pentru începerea pregătirilor este programată pentru 20 iulie. Conducerea clubului nu a numit până în prezent un antrenor principal, deși, de la finalul sezonului, acționarul majoritar Valerii Moraru a discutat în acest sens cu tehnicienii Adrian Iencsi, Mihai Ianovschi, Vasile Miriuță și Petre Grigoraș.

Adrian Iencsi, Ion Vlădoiu, Miodrag Belodedici și Daniel Pancu au participat, joi, la conferința de presă organizată cu ocazia primei ediții a Cupei Clinceni pentru juniori. Competiția destinată juniorilor născuți între 2004 și 2008 va reuni 150 de echipe, din țară și străinătate, și se va desfășura în complexul sportiv din Comuna Clinceni în perioada 24-26 iulie.

Articol scris de Marius ȚONE (Mediafax)

Marius ANGHEL 16 Jul. 2015, 22:03 Liga 2
Pe aceeași temă