EXPLOZIV | Un nou caz „Valiza” în România! „Au promis 40 de milioane de lei pentru fiecare jucător care va trânti meciul. Am înștiințat FRF-ul, CCA-ul”. Reacția celor arătați cu degetul

Marius ANGHEL 18 May. 2016, 21:07 Liga 2

Fotbalul românesc mai oferă un episod care nu-i face cinste. Miercuri, Dumitru Tudor, cunoscut drept „Ciorbă” a lansat acuzații dure în emisiunea „Trafic sport” de la Sport Total FM, în care a spus că un jucător de la ACS Berceni, Ionuț Fâșie (foto mic, în roșu), a fost contactat de adversarii de la Rapid CFR Suceava, care i-au promis bani, atât pentru el, cât și pentru colegi, pentru a trânti meciul!

Ajuns manager sportiv la ACS Berceni, fostul impresar a dezvăluit că Rapid CFR Suceava, contracandidata echipei sale pentru salvarea de la retrogradare, a încercat să le ofere ilfovenilor o sumă de bani pentru ca aceștia să o lase mai moale în meciul direct, care a început la ora 18:00: „Ne pregătim de acest meci, unul cu probleme deja. Cei de la Suceava au contactat de două ori un jucător de la noi, Fâșie, promițându-i 40 de milioane de lei pentru fiecare coleg dacă vor trânti meciul. Am înștiințat FRF-ul, CCA-ul, știu toți cei implicați. Cei de la Suceava sunt surprinși acum, nu credeau că îi vom denunța. Jucătorul nostru va fi pe teren și va fi atacant. Așa ceva nu se poate în 2016, e ca și cum te-ai plimba cu căruța pe Magheru. 

După meci va da o declarație în care va spune tot cu lux de amănunte. Au primit cinci miliarde de la Consiliul Județean și de la Primărie și cu ăștia vor să cumpere meciul. Avem informații că la Buzău, au dat 20 de milioane ca să ne bată Gloria pe noi. Jucătorii vorbeau între ei asta pe teren”, a spus conducătorul lui ACS Berceni la Sport Total FM.

Contactat pentru a oferi o replică, Dumitru Moldovan, președintele de la Rapid CFR Suceava, a dezmințit informația și a dezvăluit că Fâșie, fundașul lui ACS Berceni, dă declarații în fața observatorului de joc: „Știu despre această problemă. În momentul de față, Fâșie dă declarații în acest sens observatorului de joc. Se pare că cineva din cadrul clubului nostru ar fi promis o sumă de bani ca să câștigăm noi la Berceni. Vom da în judecată jucătorul, pentru că va trebui să existe dovezi. Treaba cu meciul de la Buzău, la fel, trebuie demonstrată, iar cei care sunt implicați trebuie să răspundă. Bănuiesc că sunt niște afirmații nefondate pentru a ne intimida jucătorii. O să vedeți că totul este o înscenare”, a spus Moldovan la Sport Total FM.

Meciul dintre ACS Berceni și Rapid CFR Suceva a avut importanță aparte în lupta pentru evitarea retrogradării. Înaintea partidei din etapa a 7-a a play-out-ului, cele două echipe se aflau la egalitate de puncte, câte 21, pe locul al treilea, singurul care duce la barajul de menținere în Liga 2. ACS s-a impus cu 3-1 (C. Mihai 25, M. Neagu 47, Fâșie 81 / M. Negru 90+2) și a rămas pe locul al treilea în play-out, având un avans de trei puncte în fața moldovenilor, cu trei etape înaintea finalului sezonului. Fâșie, fundașul Berceniului căruia i s-ar fi promis bani de către suceveni, a fost reprofilat atacant în acest meci și chiar a reușit să înscrie o dată, golul de 3-0.

Marius ANGHEL 18 May. 2016, 21:07 Liga 2
Pe aceeași temă