Steaua își joacă ultima carte! A intentat proces la TAS în regim de urgență și cere suspendarea barajului Concordia Chiajna – Chindia Târgoviște. Poziția FRF

Răzvan STÎNGĂ 20 May. 2022, 15:30 Liga 2
Steaua își joacă ultima carte! A intentat proces la TAS în regim de urgență și cere suspendarea barajului Concordia Chiajna - Chindia Târgoviște. Poziția FRF

Steaua atacă pe toate căile decizia Federației Române de Fotbal de a nu o accepta în dubla de baraj care să îi ofere posibilitatea de a putea promova în Liga 1. Așa cum era de așteptat de ceva timp, formația din Ghencea a decis să meargă și la TAS pentru a primi un răspuns favorabil.

Steaua, proces la TAS pentru a juca barajul pentru promovarea în Liga 1!

Steaua a sperat, pe rând, la schimbarea Legii Sportului, iar apoi la acceptarea ei de către Federația Română de Fotbal în dubla barajului de menținere/promovare în Liga 1 cu Chindia Târgoviște.

Pentru că s-a lovit de două ori de răspunsuri negative, a decis să meargă la Tribunalul Sportiv de la Lausanne, unde a optat pentru judecarea cazului în regim de urgență, pentru a primi un verdict înainte de momentul în care a fost programat turul barajului dintre Concordia Chiajna (echipa care a luat locul Stelei) și Chindia Târgoviște.

Daniel Oprița a confirmat că Steaua a intentat proces la TAS: ”Dosarul e acolo”

Informația a fost confirmată de Daniel Oprița, astfel că Steaua își joacă ultima șansă pentru a putea lupta pentru promovarea în Liga 1 încă din acest sezon. De acest detaliu a tot fost interesată Steaua după accederea în play-off-ul Ligii 2. Mai preocupată decât să schimbe forma de organizare a clubului, care să îi permită legal să promoveze în stagiunea 2022/2023.

E adevărat, dosarul e la TAS și, din câte știu, ar trebui să fie soluționat chiar azi (n.r. – vineri), pentru că sâmbătă e deja meciul. Noi suntem pregătiți să jucăm. Am ținut echipa în continuare în pregătire, am făcut antrenamente zilnice și după ultima etapă din campionat, iar acum vom vedea ce se întâmplă. Sper că lucrurile se vor regla măcar acum”, a declarat Daniel Oprița pentru PlaySport.

Poziția FRF, după ce Steaua a intentat proces la TAS!

Un răspuns de la TAS ar trebui să vină cât mai repede, azi, vineri, 20 mai, pentru că turul barajului dintre Concordia Chiajna și Chindia Târgoviște este programat sâmbătă, 21 mai, de la ora 15:30. Ar fi o adevărată lovitură ca Steaua să primească verdict favorabil și să joace barajul în locul ilfovenilor, dar e puțin probabil că acest demers se va încheia pro formației lui Daniel Oprița.

Adrian Stângaciu, juristul Federației Române de Fotbal, a confirmat la rândul său faptul că Steaua a decis judecarea cazului la TAS.

Reprezentatul FRF-ului a dat mai multe detalii cu privire la intențiile ”militarilor”, recunoscând că instituția pe care o reprezintă a fost presată de timp să trimită documentația cu apărarea cât mai repede, într-un timp cât mai scurt posibil, pentru ca răspunsul să vină și el cât mai curând, înainte de startul partidei tur.

Steaua a cerut suspendarea barajului dintre Concordia Chiajna și Chindia Târgoviște

Steaua a cerut suspendarea barajului dintre Concordia Chiajna și Chindia Târgoviște în formularea către Tribunalul de Arbitraj Sportiv! Rămâne de văzut cum se vor organiza lucrurile în cazul în care Steaua va primi verdict favorabil.

Sunt șanse ca, dacă hotărârea TAS-ului vine prea târziu și dacă Stelei i se va acorda decizie favorabilă, turul barajului să fie decalat.

Clubul Steaua a atacat la TAS decizia prin care nu i se permite să dispute barajul de promovare în Liga I. Probabil a făcut demersurile alaltăieri, dar abia ieri am aflat şi noi. Am primit 24 de ore de la TAS să depunem documentele pentru a ne apăra. Este un mic dezavantaj faptul că am fost anunţaţi târziu pentru a formula apărarea, dar am trimis argumentaţia, iar acum aşteptăm să primim decizia.

Astăzi (n.r.- vineri) o vom primi cu siguranţă pentru că mâine este meciul de baraj (n.r.  Concordia Chiajna – Chindia Târgovişte) şi nu mai este timp. Ei au cerut suspendarea barajului, să vedem ce spune TAS.

Nu pot să spun că sunt optimist sau nu. Depinde, pentru că dacă ne luăm după legea din România este clar că decizia de a nu permite CSA să dispute barajul este cea corectă. Însă şi CSA s-a pregătit cu argumente. Nu ne rămâne decât să aşteptăm să vedem ce spune instanţa”, a declarat Adrian Stângaciu, conform Agerpres.

”În ceea ce privește demersul de a merge la TAS, acest lucru nu va putea niciodată să fie evitat. Absolut niciodată. Este un demers legal, pe care orice club din România, orice asociație, are dreptul să și-l exercite”
Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, în urmă cu câteva zile, când spunea cum poate Steaua să promoveze în Liga 1

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Răzvan STÎNGĂ 20 May. 2022, 15:30 Liga 2
Pe aceeași temă