EXCLUSIV | Răzvan Tincu, prima reacție după ce a ales să revină la Poli Iași, după 9 ani: ”Vreau să repet performanța de acum 11 ani.” Motivul pentru care a ales să se întoarcă în Copou, deși spune că avea oferte și din Liga 1

Narcis POHOAȚĂ 05 Jun. 2022, 18:04 Liga 2
EXCLUSIV | Răzvan Tincu, prima reacție după ce a ales să revină la Poli Iași, după 9 ani: ”Vreau să repet performanța de acum 11 ani.” Motivul pentru care a ales să se întoarcă în Copou, deși spune că avea oferte și din Liga 1

Politehnica Iași a anunțat, sâmbătă, primele transferuri pentru sezonul viitor al Ligii 2. Pe lângă tânărul atacant David Ciubăncan, adus de la Șoimii Lipova, clubul din Copou i-a înregimentat și pe experimentații Răzvan Tincu (34 de ani) și Gabriel Vașvari (35 de ani), fotbaliști veniți de la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, câștigătoarea Cupei României în acest sezon.

Mutări spectaculoase reușite de președintele Cornel Șfaițer, cel care a lucrat cu ambii jucători rutinați atât la FC Botoșani, cât și la Sepsi OSK. Însă trebuie specificat și faptul că amândoi vin după un sezon în care nu au evoluat foarte mult și vor ridica cu mult media de vârstă a lotului în care se vor regăsi.

Răzvan Tincu revine după 9 ani în Copou

Deși a avut mai multe oferte de la echipe din primele două ligi, fundașul central Răzvan Tincu a ales Iașiul, echipă cu care reușea să promoveze în urmă cu 11 ani în Liga 1. Și speră să repete această performanță în vara anului viitor.

”Singurul gând este să promovăm, e clar! Îmi doresc foarte mult să repet performanța pe care am avut-o la Iași și în primul an, când am promovat în 2012. Sper să repet această performanță după 11 ani. Clar cu gândul acesta am venit la Poli, îmi doresc foarte mult. Știu ce înseamnă Iașiul, m-am simțit foarte bine atunci și îmi doresc foarte mult să revenim în Liga 1. Am venit la Poli cu inima deschisă și o să fac tot ce ține de mine să ne îndeplinim obiectivul. Atunci aveam o anumită vârstă, acum au trecut peste mine niște ani, niște meciuri multe în prima ligă, e clar că am acumulat mai multă experiență din toate punctele de vedere și sper să pun această experiență în folosul echipei”, a declarat Răzvan Tincu pentru Liga2.ro.

Motivul pentru care Tincu a ales să revină la Iași

Fundașul central în vârstă de 34 de ani spune că nu a dus lipsă de oferte, dar a ales să revină la Iași pentru a fi alături de fostul și actualul președinte Cornel Șfaițer. Totodată, Tincu a subliniat faptul că obiectivul de promovare în Liga 1 a cântărit în alegerea sa. În plus, a contat mult și faptul că a reușit să promoveze cu Iașiul pe prima scenă în urmă cu 11 ani, din postura de căpitan, atunci evoluând la clubul din Copou sub formă de împrumut de la FC Botoșani.

”Am avut și din Liga 1 oferte, dar și de la alte echipe din Liga a 2-a, care au insistat foarte mult. A contat foarte mult faptul că am mai fost la Iași, știu ce înseamnă Iașiul, mi-a plăcut enorm de mult în perioada aceea cât am fost la Poli. Sigur, a contat și implicarea domnului Cornel Șfaițer acolo. Știu ce pretenții are, nu a plecat degeaba de la Sepsi la Iași. Știu că vrea să promoveze echipa în prima ligă, are o ambiție enormă. A contat și lucrul acesta, e clar. Am refuzat celelalte oferte pe care le-am avut, am venit deschis cu sufletul, asta e cel mai important. Chiar am venit cu cea mai mare plăcere la Poli Iași și îmi doresc enorm să ne bucurăm împreună cu suporterii la finalul sezonului pentru promovarea în Liga 1. Cu mâna pe inimă îți spun că îmi doresc din suflet să promovăm în Liga 1”, a completat Tincu.

  • Răzvan Tincu a fost utilizat în sezonul recent încheiat al Ligii 1 în 16 jocuri (936 minute) de Sepsi OSK, în zece ca titular și în două dintre ele fiind înlocuit. A prins și 15 minute în două jocuri în Cupa României, motiv pentru care s-a simțit îndreptățit să ridice deasupra capului și trofeul competiției KO.

Bătălie aprigă pentru promovare și în noul sezon de Liga 2

Răzvan Tincu este de părere că Liga a 2-a va fi un campionat poate mai puternic decât în sezonul trecut, în condițiile în care cel puțin șapte-opt echipe se vor bate pentru play-off.

”În fotbal nu poți să spui că va fi mai greu sau mai ușor. Din punctul meu de vedere o să fie un an mai greu părerea mea, chiar dacă multă lume spune că au plecat U Cluj și Petrolul. Vor fi 6-7 sau chiar opt echipe care vor trage la play-off și apoi la promovare. Suntem noi, Steaua, Dinamo, mai e Brașov, Buzău, Chiajna, mai vine și Oțelul din Liga a 3-a cu pretenții la play-off. Nu știu ce se va întâmpla cu Dinamo, dar dacă va rămâne în Liga a 2-a sigur va ataca promovarea. Va fi un campionat greu. Dar pe mine mă interesează doar de Iași”, a punctat noul fundaș central al lui Poli Iași.

  • Tincu, născut pe 15 iulie 1987, la Satu Mare, revine la Poli Iași după nouă sezoane, perioadă în care a mai evoluat la FC Botoșani, Concordia Chiajna, în Cipru, la Doxa, și la Sepsi OSK. La precedenta aventură în Copou, Răzvan Tincu a îmbrăcat de 59 de ori tricoul alb-albastru și a marcat un gol.

Foto: Răzvan Păsărică și Gheorghe Flușter / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-a-perfectat-primele-trei-achizitii-pentru-noul-sezon-doua-din-liga-1-gabriel-vasvari-si-razvan-tincu-au-semnat-cu-clubul-din-copou-19233991

https://liga2.prosport.ro/seria-1/emil-sandoi-a-refuzat-iasiul-il-stimez-pe-domnul-cornel-sfaiter-apreciez-clubul-politehnica-iasi-dar-nu-vin-in-momentul-acesta-ce-alte-variante-de-antrenor-are-clubul-din-copou-19233859

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cine-ramane-cine-pleaca-poli-iasi-va-pastra-in-lot-putini-seniori-din-sezonul-recent-incheiat-si-va-fi-nevoita-sa-aiba-o-noua-campanie-de-achizitii-tumultuoasa-vor-veni-foarte-multi-jucato-19233049

Narcis POHOAȚĂ 05 Jun. 2022, 18:04 Liga 2
Pe aceeași temă