EXCLUSIV | Poli Iași, anunț important despre golgheterul Sekou Camara

Narcis POHOAȚĂ 22 Feb. 2022, 15:49 Liga 2
EXCLUSIV | Poli Iași, anunț important despre golgheterul Sekou Camara

Atacantul Sekou Camara (24 de ani) a fost de departe cel mai bun transfer făcut de Politehnica Iași în vara anului trecut. Venit sub formă de împrumut de la FC Botoșani, vârful din Guineea s-a acomodat rapid în Copou și a devenit, treptat, un jucător indispensabil pentru trupa lui Costel Enache.

Atacantul african a marcat 7 goluri în 15 meciuri pentru Poli în prima parte a campionatului, fiind pe locul 4 în clasamentul celor mai buni marcatori ai Ligii 2 în acest sezon din care s-au scurs 16 etape, după Adi Chică-Roșă (FC Buzău) – 11 goluri, Sory Diarra (Petrolul), Valentin Buhăcianu (FC Hermannstadt) – ambii cu câte 9 goluri, și Remus Chipirliu (Steaua) – 8 goluri, la egalitate cu Silviu Balaure (FC Hermannstadt).

Ieșenii speră să promoveze cu Camara în atac

Cum Poli Iași va avea ca obiectiv promovarea în Liga 1 în sezonul viitor, firesc, oficialii din Copou au început deja să gândească strategia pentru campionatul 2022-2023.

Iar atacantul Sekou Camara, titular incontestabil la Poli în acest sezon, este văzut ca un punct de sprijin și în stagiunea viitoare. Astfel, conducătorii lui Poli speră să-l păstreze pe african cel puțin încă un sezon la Iași și sunt încrezători că tratativele cu FC Botoșani vor avea un final fericit.

Managerul Politehnicii, Florin Briaur, s-a declarat optimist că echipa din Copou va promova în vara anului 2023 cu Camara în atac.

”Eu sunt convins că Sekou Camara va promova cu Politehnica Iași în Liga 1 în 2023. Mai mult nu pot spune acum. Dar eu la acest moment sunt convins că Politehnica și Sekou Camara vor promova împreună în prima ligă, la sfârșitul sezonului viitor. Să dea Dumnezeu să fie el sănătos și atunci avem toate șansele să-l ținem încă cel puțin un sezon”, a declarat, pentru Liga2.ro, managerul Florin Briaur.

Ieșenii mizează și pe faptul că atacantul din Guineea se simte foarte bine în Copou, unde a devenit un jucător de bază, pe când o revenire la Botoșani, în Liga 1, l-ar putea scoate din circuit, având în vedere numărul ridicat al jucătorilor valoroși din atacul echipei lui Marius Croitoru.

Cornel Șfaițer: ”Ni-l dorim pe Camara, dar, dacă nu va fi el, vom aduce un alt marcator de top”

Președintele Consiliului Director al Politehnicii, Cornel Șfaițer, a vorbit și el despre posibilitatea ca Sekou Camara să continue din vară la Poli Iași. Omul de afaceri venit de la Sepsi a declarat că Poli va trebui să aducă un marcator de top în cazul în care vârful din Guineea nu va rămâne la Iași.

”Ne trebuie un atacant, un marcator. Când vrei să lupți la promovare e clar că ai nevoie de jucători care să înscrie. O să încercăm să-l păstrăm. Ni l-am dori pe Camara încă un an, dar vom vedea în ce măsură vom reuși. Dacă nu, va trebui să găsim un alt Camara, care să fie un bun marcator. Dacă nu va fi el, e clar că vom căuta un alt bun marcator. Tot timpul am căutat, la echipele la care am fost, un vârf bun de atac. Când eram la Botoșani m-am luptat mult să-l aduc pe Attila Hadnagy, în iarna lui 2012, când eram în lupta pentru promovare, pentru că simțeam că am nevoie de un golgeter. Și nu m-am înșelat. Nu mi-a fost ușor să-l aduc de la Liga 1, dar am reușit. Astfel vom face și la Poli Iași”, a declarat Cornel Șfaițer.

Sekou Camara, golgheter și în meciurile amicale

Sekou Camara nu este golgheterul Politehnicii doar în meciurile oficiale, ci și în amicale. Deși nu a bifat decât patru prezențe pe teren în cele opt amicale, Camara a înscris de 4 ori, fiind golgheterul echipei.

Atacantul din Guineea a reușit o dublă în primul amical, contra juniorilor Politehnicii, iar în al doilea meci, cu CSM Pașcani, s-a accidentat, fiind înlocuit după o jumătate de oră. Vârful lui Poli a lipsit de pe teren în următoarele trei meciuri și a revenit cu gol în meciul test contra juniorilor U19 tricolori, la Buftea. Ulterior, Camara a fost menajat în meciul cu Buzăul, pentru ca în amicalul cu Petrolul Ploiești să revină cu un nou gol, marcat în chiar minutul 2.

Pe locul 2 în clasamentul golgheterilor în amicale a fost Ioan Pop (19 ani), cu 3 reușite, în timp ce Kouadio, Aftanache, Cană, Mărieș și Târșa au punctat de câte două ori.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și Dragoș Pășcăneanu (Mediafax Foto)

Narcis POHOAȚĂ 22 Feb. 2022, 15:49 Liga 2
Pe aceeași temă