Ianis Zicu, decis să demisioneze de la Concordia Chiajna după eșecul cu Dinamo și startul slab de sezon: ”Sper ca toți cei care sunt aici să înțeleagă acest lucru”

Marius ANGHEL 04 Sep. 2022, 14:04 Liga 2

Concordia Chiajna are un început modest de sezon și după doar cinci etape se află în postura de a se gândi dacă va rata încă o dată obiectivul impus la început de campionat: promovarea în prima ligă. Înfrângerea cu Dinamo, suferită astăzi, pe teren propriu, a fost a treia în cinci jocuri disputate în această nouă ediție de Liga 2 și cu doar patru puncte strânse până acum se află abia pe locul 17 din 20.

Ca și după eșecul din runda trecută, 1-2 la Poli Iași, altă contracandidată la accederea în play-off, Ianis Zicu a vorbit despre posibilitatea de a se despărți de Concordia.

Ianis Zicu, după al treilea eșec cu Concordia în cinci etape din acest sezon: ”Întotdeauna fotbalul se joacă și cu personalitate în momentul când ai mingea”

Cu scorul de 0-1 a cedat Concordia, sâmbătă, pe terenul secund al bazei sportive din Chiajna, meciul cu Dinamo, echipă care venea după trei eșecuri consecutive. Unicul gol al partidei l-a marcat Daniel Iglesias, în minutul 71, însă evoluția mai bună pe toată durata jocului i-a aparținut trupei lui Ovidiu Burcă, astfel că și victoria a fost una meritată.

După joc, Ianis Zicu a preferat să nu vorbească prea mult despre joc, dezamăgit de situația în care se află echipa ilfoveană cu el antrenor principal.

”O partidă dureroasă din nou pentru noi din punct de vedere al rezultatului. Din păcate, asta este realitatea. Am reușit în aceste etape să ratăm obiectivul pe care îl aveam la începutul sezonului. E dureros (oftează). Sunt puține lucruri de spus în momentul ăsta, cu toate că ar fi foarte multe lucruri de spus, dar ce e important este că trebuie să acceptăm această realitate. Toată lumea a greșit, începând cu mine. Sunt primul care pot să spun că îmi asum multe din lucrurile din acest moment. Jucătorii, la fel, trebuie să fie și ei responsabili de lucrurile mai puțin bune pe care le-au reușit. Au avut atitudine, au alergat, dar întotdeauna fotbalul se joacă și cu personalitate în momentul când ai mingea”, a spus Ianis Zicu, la microfonul OrangeSport.

Concordia Chiajna în meciul cu Dinamo: Chesneau – R. Simion, Palmeș (cpt.), Stănică, Bușu – Cierpka, Pațurcă (Alb. Voinea 81′) – Mustacă (Mih. Constantinescu 62′), Ghimfus (Negoi 62′), Llullaku – Ndiaye (Rusescu 70′). Rezerve neutilizate: Duțu – Leo. Alexandrescu, Maric, Vl. Mihalcea, Catrina.

Zicu, decis să plece de la Concordia: ”Am făcut tot ce am putut”

Dacă după meciul cu Poli Iași, din etapa trecută, Zicu a spus că va avea o întâlnire cu conducerea clubului, în care se vor trage concluzii și dacă se consideră că o schimbare a sa ar fi oportună echipei el nu se va opune, de această dată antrenorul Concordiei a dat impresia că e decis să demisioneze, indiferent de ceea ce vor superiorii săi.

”Da, normal că m-am gândit (n.r. – întrebat dacă se gândește să plece), pentru că perioada de transferări se termină mâine și cel mai important este ca echipa să reușească să iasă din această pasă, iar, întotdeauna, primul lucru pe care poate să-l facă clubul, vizavi de o situație delicată, este ca un alt suflu, vizavi de stafful tehnic, să fie alături de echipă. Eu am muncit cu toată pasiunea, am făcut tot ce am putut. Sper ca toți cei care sunt aici să înțeleagă acest lucru, pentru că nu m-am dat la o parte de la a munci, de a fi toată ziua la stadion, de a încerca să le explic jucătorilor lucrurile pe care trebuie să le facă”, a declarat Zicu.

”E important să își schimbe atitudinea vizavi de încrederea pe care trebuie să o aibă când au mingea. Un jucător valoros trebuie să arate asta pe teren. Le-am spus în vestiar, după meci. Degeaba cei care nu joacă cred că sunt mai buni decât cei care joacă, pentru că până acum i-am folosit pe toți și, cu toate aceste lucruri, avem doar patru puncte în cinci etape, lucru de neconceput pentru noi atunci când am abordat acest sezon”, a mai spus Zicu.

”Atitudinea face diferența de cele mai multe ori când valorile sunt aproape echilibrate”

Antrenorul Concordiei a vorbit apoi despre primul meci din acest sezon, eșecul cu nou-promovata CSM Slatina, în care cel mai probabil a remarcat cel mai bine la jucătorii săi problema lor.

”Nu ne-am așteptat la acest parcurs și vă spun sincer că totul a ținut de noi, pentru că la prima partidă, cu Slatina, atitudinea noastră a lăsat foarte foarte mult de dorit și lucrul acesta, în momentul în care valorile sunt aproape echilibrate, face diferența de cele mai multe ori. Vorbesc de partidele cu echipe mai mici. Astăzi, normal, am întâlnit un adversar care are jucători cu experiență în Liga 1, jucători de calitate, jucători care pot să facă diferența în momentul în care le dai spații. Au avut câteva situații în repriza a doua, au fost periculoși, dar, per total, a fost un meci, cred eu, echilibrat, în care și noi puteam să marcăm și să fie un rezultat de egalitate”, a transmis Ianis Zicu.

Concordia, pe locul 17 în Liga 2, cu doar 4 puncte

Cu 4 puncte acumulate după 5 etape și cu un golaveraj 4-8, Concordia Chiajna se află pe locul 17 în clasamentul Ligii 2, la trei puncte peste ultima clasată Metaloglobus, dar și la șase de ultimele patru echipe aflate pe locurile din play-off (Șelimbăr, Slobozia, Poli Iași și Steaua, posibil și Gloria Buzău).

În etapa a 6-a, Concordia va evolua în deplasare la Unirea Constanța (locul 19, 3 puncte), sâmbătă, de la ora 11:00, la Clinceni.

”În momentul acesta nu putem să spunem că suntem favoriți cu nimeni, asta este realitatea. Nu există să fim favoriți în fața niciunei echipe. Am vorbit, am povestit, lucruri pe hârtie putem să facem și să socotim și să spunem că suntem mai buni. Nu există așa ceva. În momentul în care câștigi meciul, la final de partidă poți să spui că tu ești mai bun. Atât”, a mai spus Zicu la finalul jocului cu Dinamo.

În acest debut de sezon, Concordia a pierdut meciurile cu CSM Slatina (0-3), Poli Iași (1-2) și Dinamo (0-1), a învins-o pe FK Miercurea Ciuc (1-0) și a remizat cu CSC Dumbrăvița (2-2).

Foto: Eduard Vînătoru (Mediafax Foto) și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

CLASAMENTUL Ligii 2 și al golgheterilor
Rezultatele înregistrate în etapa a 5-a

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-respira-dupa-victoria-cu-concordia-chiajna-reactia-lui-ovidiu-burca-dupa-ce-cainii-au-rupt-lantul-celor-trei-infrangeri-consecutive-19244085

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-chiajna-dinamo-se-joaca-de-la-ora-1100-cele-doua-echipe-sunt-in-subsolul-ligii-2-inaintea-meciului-direct-19243953

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-5-dimineata-aglomerata-in-esalonul-secund-cu-sase-meciuri-care-debuteaza-de-la-ora-1100-liderul-joaca-la-targu-jiu-ultimele-doua-clasate-au-meci-direct-la-timisoara-19243662

Marius ANGHEL 04 Sep. 2022, 14:04 Liga 2
Pe aceeași temă