Cristian Pustai și-a anunțat plecarea de la Dunărea Călărași înainte de returul barajului cu FC Voluntari: ”Nu mai rămân. E greu să motivezi jucători nemulțumiți”

Autor: Vlad MĂCICĂȘAN Publicat: 02 Jun. 2021, 13:02 Liga 2
Cristian Pustai și-a anunțat plecarea de la Dunărea Călărași înainte de returul barajului cu FC Voluntari: ”Nu mai rămân. E greu să motivezi jucători nemulțumiți”

Dunărea Călărași a pierdut prima manșă a barajului de promovare/menținere în Liga 1, 1-2 pe teren propriu cu FC Voluntari. Chiar dacă mai are șanse teoretice să ajungă în prima ligă cu echipa de pe malul brațului Borcea, Cristian Pustai (56 de ani) și-a anunțat plecarea.

”Nu mai rămân. Am contract până în 30 iunie, după baraj o să merg acasă și să văd. Dacă m-am decis să nu stau în birou, prin conducere pe la Gaz Metan și să iau drumul gazonului aștept și să văd unde o să-mi găsesc un contract. Liga 2 sau Liga 1, dar Liga 2 doar la echipe care își doresc promovarea. Și aici am sperat, eu zic că am făcut foarte mult, având în vedere celelalte lucruri”, a spus Pustai, la LookSport.

  • Petrolul Ploiești a fost unul dintre cluburile care l-au dorit pe Pustai antrenor pentru noul sezon, însă gruparea prahoveană nu l-a mai așteptat să-și încheie sezonul cu Dunărea Călărași și l-a numit pe Nicolae Constantin pe banca tehnică.

Cristian Pustai: ”Minuni în fotbal s-au mai întâlnit, dar trebuie să fim realiști”

Returul barajului dintre FC Voluntari și Dunărea Călărași se joacă joi, 3 iunie, de la ora 20:30, pe stadionul ”Anghel Iordănescu” din Voluntari, iar antrenorul călărășenilor este realist și recunoaște că o promovare ar fi o minune, dar explică ce greu este să pregăteși jucători care nu și-au primit salariile în 2021.

”Minuni în fotbal s-au mai întâlnit, dar am zis și înainte de meci că avem șanse puține și în general echipa de Liga 2, dar la noi este o situație mai specială și de aceea am zis că avem șanse mici, iar acum este clar că s-au diminuat. Atâta timp cât mai avem o mică șansă o să sperăm. Dar trebuie să fim realiști. Era foarte greu să rezistăm în repriza a doua. E foarte greu când condițiile nu sunt bune și financiare și sportive. E greu să motivezi jucători nemulțumiți, dar e vorba de cum te pregătești toată săptămâna, chiar dacă vrei s-ar putea să nu poți”, a spus Cristian Pustai, care conduce Dunărea din două sezoane, preluând-o după retrogradarea din Liga 1, în iunie 2019.

În sezonul 2019/2020, ”înghețat” din cauza pandemiei după 24 de etape, Dunărea Călărași s-a clasat pe locul 12 din 19 în Liga 2. În ediția 2020/2021, echipa lui Cristian Pustai a încheiat sezonul regulat pe locul 2 din 20, la un punct de liderul ”FC U” Craiova, și s-a calificat în play-off, unde a terminat pe locul 4 din 6, cu zece puncte în spatele aceluiași lider. Dunărea a prind al doilea loc de baraj de promovare, cu FC Voluntari, iar în manșa tur a pierdut pe teren propriu cu 1-2. Dunărea are jucătorii și stafful tehnic neplătit deloc în 2021 și am intrat în luna a șasea.

Foto: Răzvan Păsărică și Gheorghe Flușter / Sport Pictures

Autor: Vlad MĂCICĂȘAN Publicat: 02 Jun. 2021, 13:02 Liga 2
Pe aceeași temă