Conducerea administrativă a clubului Ceahlăul Piatra Neamț a decis, cu aproximativ o zi înainte de reunirea lotului, programată miercuri, 22 iulie, de la ora 11:00, componența băncii tehnice pentru noul sezon de campionat. Aceasta nu reprezintă nicio surpriză pentru apropiații clubului nemțean.
Costel Ilie (41 de ani), recent absolvent al cursurilor pentru Licența Pro, va fi la a doua experiență ca principal, fostul mijlocaș din generația de aur a Ceahlăului urmând a răspunde de formarea lotului, pregătirea echipei și de rezultatele obținute în Liga 2. În primul său mandat la gruparea din Piatra Neamț, atunci când l-a înlocuit pe Vasile Miriuță, în primăvara lui 2014, Costel Ilie a rezistat șapte etape ca principal pe banca tehnică, Marian Bondrea figurând atunci ca director tehnic. Bilanțul din prima experiență ca antrenor principal la FC Ceahlăul, pe atunci în Liga 1, a fost unul modest (1 victorie, 3 egaluri și 4 înfrângeri).
Meciurile jucate de nemțeni cu Ilie antrenor:
Ceahlăul – Universitatea Cluj 1-1
Pandurii – Ceahlăul 1-1
Ceahlăul – Petrolul 0-0
Oțelul – Ceahlăul 0-1
FC Brașov – Ceahlăul 1-0
Ceahlăul – Astra 0-2
Concordia Chiajna – Ceahlăul 2-0
„Costel Ilie va fi antrenorul principal al echipei. Este o soluție normală în prezent și considerăm că și una bună pentru ceea ce avem de făcut în noul sezon”, a declarat Viorel Măstăcăneanu, președintele Consiliului de Administrație al FC Ceahlăul.
Secunzii care îl vor ajuta pe Costel Ilie sunt, de asemenea, din cadrul clubului: Mihai Ionescu și Radu Gabriel Lefter. Primul a mai pregătit în trecut și „satelitul” Ceahlăul 2, iar al doilea se ocupă de pregătirea portarilor din lot.
Ceahlăul II s-a înscris în Liga 3, deși a retrogradat din acest campionat
Miercuri sunt așteptați la stadion toți jucătorii sub contract, precum și o serie de tineri, mulți la număr, asta și pentru faptul că Ceahlăul 2 a depus cerere de înscriere în Liga 3, deși la finalul campionatului recent încheiat a retrogradat pe teren.
Lista jucătorilor prezenți la reunire va fi numeroasă, vor lipsi o parte din străini, dar ar putea apărea și o serie de nume noi, printre cele vehiculate fiind cel al lui Daniel Vădrariu, fost jucător la Ceahlăul în 2010, acum ajuns la vârsta de 25 de ani.
Dintre cei dați ca siguri plecați din curtea „galben-negrilor” din sezonul trecut se numără Vlad Achim, transferat la FC Viitorul, Daniel Stana, aflat în tratative cu FC Botoșani, și George Cârjan, rămas liber de contract.
„Vedetele” vor fi greu de ținut în eșalonul secund
Chiar dacă se află sub contract cu clubul nemțean, este greu de crezut că Ceahlăul va reuși să-și păstreze „vedetele” din sezonul trecut: Calancea – internațional moldovean și Slavikas – internațional lituanian, precum și tinerii internaționali U21 Ștefănescu, Tăbăcariu, Popadiuc, fiind jucătorii propuși la export de administratorul special Angelo Massone în încercarea de a reduce din datoriile ce au băgat clubul moldav înființat în 1919 în insolvență la data de 18 iunie a.c..
Articol scris de Dan EȘANU