EXCLUSIV | Antrenorul ofertat de echipa din Buzău, după despărțirea de Ilie Stan

Vlad MĂCICĂȘAN 06 Jun. 2021, 13:39 Liga 2
EXCLUSIV | Antrenorul ofertat de echipa din Buzău, după despărțirea de Ilie Stan

Oficialii de la SCM Gloria Buzău vor, pentru noul sezon, un antrenor care s-a luptat pentru promovarea în Liga 1, în campionatul înaintea căruia se speră să obțină dreptul de accedere în Liga 1, prin cesionarea dreptului de participare în Liga 2 unei echipe de drept privat, înființată în această vară.

La noul club nu va mai fi antrenor Ilie Stan (foto principal), care s-a săturat să aștepte să i se propună prelungirea contractului și a emis un comunicat în care își ia adio de la trupa din orașul în care a crescut.

Cristian Pustai, antrenorul dorit la ”noul echipă” a Buzăului

Se pare că noul antrenor dorit de factorii locali și județeni buzoieni, care s-au unit pentru a conduce viitorul FC Buzău, este Cristian Pustai (53 de ani), care tocmai și-a anunțat plecarea de la Dunărea Călărași, în urma barajului de promovare pierdut cu FC Voluntari.

Contractul lui Pustai se încheie oficial în data de 30 iunie 2021, dar antrenorul și-a declarat intențiile înainte de returul de la Voluntari. ”Aștept să văd unde îmi găsesc contract. Liga 1 sau Liga 2, dar în Liga 2 doar la echipe care își doresc promovarea”, a spus Pustai.

”Mi se încheie contractul și nu îl voi prelungi. O să iau vacanță, vreo două săptămâni, și după aștept. Deocamdată nu e nimic concret, pentru că ofertele avute în timpul campionatului le-am declinat, pentru că eram un antrenor sub contract. În acest moment, se termină contractul pe 30 iunie și vreau să merg în altă parte”, spunea Pustai după jocul retur cu FC Voluntari.

Pustai poate trăi visul lui Ilie Stan

Faptul că echipa din Buzău i-a făcut ofertă tehnicianului din Mediaș arată intențiile de promovarea de la această echipă, chiar dacă, declarativ, atât primarul Constantin Toma, cât și președintele Consiliului Judeneaț Buzău, Petre Emanoil Neagu, spun public că nu vor accederea în Liga 1 din primul an. Vechea tactică prin care se dorește surprinderea adversarilor.

Promovarea, adică exact situația pe care fostul antrenor, Ilie Stan, și-ar fi dorit-o. Oficialii clubului au ales să nu-i prelungească acestuia angajamentul, iar tehnicianul și-a arătat dezamăgirea într-un mesaj ”de adio”.

”Părăsesc cu regret clubul Gloria (…) Pe parcursul celor doi ani am avut mai multe oferte și din prima ligă, dar și din străinătate. Am ales însă să rămân, cu sufletul nu cu cardul”, au fost cuvintele scrise de Ilie Stan, după doi ani petrecuți pe banca acestei echipe, care nu avea drept de promovare în Liga 1.

SCM Gloria Buzău a terminat sezonul regulat pe locul 12 din 20 și în play-out s-a clasat pe locul 3 în Grupa B, în precedenta ediție de Liga 2.

  • Finanțatorul privat de la viitorul FC Buzău, TV Buzău Trust Campus SRL, comunica pe site-ul său că pe lista scurtă de antrenori cu care se negociază pentru preluarea băncii tehnice se află Marius Lăcătuș, Mihai Teja și Dan Alexa.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ilie-stan-s-a-saturat-sa-astepte-prelungirea-cu-scm-gloria-buzau-si-si-a-anuntat-plecarea-mesajul-de-adio-al-antrenorului-19188391

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-pustai-si-a-anuntat-plecarea-de-la-dunarea-calarasi-inainte-de-returul-barajului-cu-fc-voluntari-nu-mai-raman-e-greu-sa-motivezi-jucatori-nemultumiti-19187905

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ingineria-prin-care-scm-gloria-buzau-va-avea-drept-de-promovare-din-sezonul-urmator-tot-politicul-va-fi-la-conducere-si-va-pompa-bani-publici-in-club-cine-este-partnerul-privat-care-se-numeste-19184171

Vlad MĂCICĂȘAN 06 Jun. 2021, 13:39 Liga 2
Pe aceeași temă